Psychicky nedávam pôrod

5. aug 2024

ahojte, vcera ranommi zacala pomaly odtekat voda, nechali si ma tu. dnes som 37tt. vecer o osmejn som
dostala dilatacny balonik, po ktorom som si myslela ze si vytrham vsetky vlasy na hlave, do pol noci som mala
bolesti ale po pol noci som nejak zaspala sni neviem ako, po sediacky vseliako. o 2:13 mi doniesli na izbu mamicku, ktora uz nejake kontrakcie mala, este sme kecali a tak, predychavala atd, vyzeralo to ze to sice boli ale da sa prezit a po 2 hodinach to preslo uz do nejakych silnejsich kontrakcii a tak kricala ze mi tuhla krv od strachu. vrieskala, plakala, prosila o pomoc a toto som pocuvala do 7 rana. rano mi dalo vyvolavacku na porodnom boxe hned vedla nej kde ona rodila a v priamom prenose som si vypocula take stadia bolesti kriku revu pistania a vsetkeho. potom porodila sice ale vypocut si to bolo pre mna proste.. koniec, vsetky moje iluzie o porode zmizli, vsetko nacitane napozerané vyfucalo z hlavy. nic ine nemam pred sebou len tie jej vykriky. odvtedy sa klepem
od strachu. vyvolavacka mi nepomohla, teraz mi idu dat druhu a na potvoru je tam dalsia ktora prisla dnes rano a ktora zas vrieskaa od bolesti a ja uz ani neviem ako zaddzat slzy. ja sa normalne modlim aby som tie kontrakcie nemala aby sa nieco stalo a spravili sekciu ale nechcu, chcu aj zajtra vyvolavat a az potom rozmyslat co dalej. ja ale nezvaldnem to co tie mamicky teraz davaju, ja to nedam , len lezim a revem a bojim sa a sestricky stale len to iste hovoria ako platne ale jasne nemaju moc na vyber. prosim, prosim, mamicky ukludnite ma nejak ja som v koncoch so psychikou

sashka22
5. aug 2024

Budem rodiť tretie a môj krik nebol od bolesti... Bolo to od tlaku a krikom som si ulavila, verím,že to mohlo znieť hociako

lindusss2016
5. aug 2024

Pokoj, mne zacal porod presne ako tebe, pomaly odtekala voda a neotvsrala som sa. Nakoniec sekcia, postaraju sa o teba. Len sa im zver do ruk s doverou, nic ine ti neostava, ale bude dobre, vsetko nakoniec zvladnes.

777januska777
5. aug 2024

Neboj sa, ja som mala kontrakcie a neplakala som a ani nekričala, predychavala som ich. Ano boli to, ale každá tu bolest cíti inak, takže to co bolo pre ne obrovská bolest pre teba to nemusí byť také hrozné. A rodila som bez epiduralky 3x, neboj zvládneš to.

januska12323
5. aug 2024

Vypýtaj si niečo na upokojenie keď treba.

pribinak
5. aug 2024

Epidural máš vybavený, že?

really8
5. aug 2024

Maria terezia to zvladla 16x. Tak asi to nebude az take strasne. Proste niektore zeny potrebuju robit sceny ako keby boli vo filme. Chapem ze ti to nepomohlo vidiet pred vlastnym porodom ale ver tomu ze si silna zena. Porodila som dve deti bez epiduralu, bez sitia. Asi som mala stastie alebo som bola len spravne nastavena. To druhe mozes urobit aj ty

lucia13022023
5. aug 2024

Presne ako píše @777januska777, každý má iný prah bolesti, niektoré ženy plaču a kričia od začiatku, iné ani nepipnu a iné zas kričia len pri konci. Nie je to až také hrozné, napríklad ja som povedala deň po pôrode ze kľudne ešte raz, bolelo to tak poriadne asi len hodinu, a to sa zvládnuť dá. Bez epi a poranení.
Niektoré si aj úľavuju od bolesti krikom, nemusí to byť iba od bolesti ale od tlaku, emócií atď.
Neboj, všetko bude v poriadku

deti95060810
5. aug 2024

viem čo prežívaš... mala som toto isté pri prvom .... jedna veľká miestnosť s posteĺami ktoré boli od seba oddelené len nejakou plentou... a si všetko počula čo bolo vedľa , ale aj v celej miestnosti... naraz sme rodili niekoľko žien
odvtedy som chodila do pôrodnice už len na poslednú chvíľu... prišla som a do hodiny porodila.

bellaa3007
5. aug 2024

Ja som mala na izbe tiež jednu, ktorá sice nekričala ale stonala celú noc. Sobotu mi odisla voda, nič sa nedialo v nedelu večer mi dali balonik a v pondelok o 11 som porodila.
Ja som sa naopak bala cisarskeho, preto som bola vdacna, že rodim normálne. 2x som volala lekára aby mi dal epi, ale odmietol žeby mi porod oddialil. Išla som bez epi, bez šitia. Najvačšia bolest bola posledná hodina do porodu. Kričala som aj ja, ale to je pri tých najvačšich bolestiach prirodzene a myslím, že to sa ovládať neda. A to ja som celkom pokojný človek, flegmoš :D
Ale ten krik sa nedal ovládať 🙂
Klud,... o chvílu prejdu bolesti a budete spolu s babatkom

dagas
5. aug 2024

Tak každá máme iný prah bolesti, pri prvej som nekričala ,pri malom som to rozdýchavala ale posledných 10 minút už som mala také tlaky že aj keď som chcela byť potichu proste to nešlo...ale mysli na to že zachvíľku budeš držať bábätko a na všetko zabudneš

fantaghiro21
5. aug 2024

Ja len za seba môžem povedať,že som si pri 2 deťoch prelezala 3 mesiace v nemocnici.
Keď som chodila na pásy,dávali nás na pôrodné boxy a niektoré ženy vzdychali,plakali, niektoré hystéria riadna a niektoré také,že ani nepipli....
Ja som rodila 3x .(4x ak rátam potrat v 23tt)
Každý bol iný,ale kontrakcie sa dali krásne predýcha.zarevala som asi pri poslednom vytlačení a koniec...
Pri poslednom som bola ale vyklepana ,ani neviem prečo.aj keď je som vedela do čoho idem.vek? Únava?
Dala som si epidural a všetko super.
Ani som nekricala...
Všetko je o hlave...naozaj

ivka21
5. aug 2024

Áno není to bohviečo ale myslí na malého človiečika co porodís. Také tie brutál bolesti trvajú 10 min to dáš neboj.hlavne si pýtaj epidural ja som mala posledného bez a to boli iné grády oproti 2 predtým keď som rodila s epi

paulina291
5. aug 2024

Tiež si pamätám ako žena vo vedlajšej sále vrieskala a ja som sa úplne vystrašila že ako to bude strašne bolieť, keď už vtedy ma to velmi bolelo. No a úprimne, to tlačenie je taký adrenalín, že som bolesť ani nevnímala.
Zámerne som sa na pôrod nejak extra nepripravovala a zbytočne sa nefixovala na veci, keby mi to nevyjde a dobre som urobila.
Neboj, zvládneš, ja som tiež plakala ako to už nedám, prišiel doktor a povedala som mu že to nezvládnem a vtedy sa už pozrel ako som otvorená a zahlásil, že sa ide tlačiť 🙂 muž pri tebe nie je?
Bolesti sú to riadne, klamať ti tu nebudeme ale ver že na ne rýchlo zabudneš
Snaž sa poriadne z hlboka dýchať

mane01
5. aug 2024

To mas smolu, chuda… ja som nekricala a nastastie ani ziadna ina zena, ktora rodila vtedy, co aj ja. Akoze ja som na to nemala energiu, vsetka isla do predychavania, koncentracie a potom do tlacenia. Ono zas, kazda zena to ma inak. Mysli pozitivne, hoci sa to lahko hovori. Zamestnaj mysel nejako, len nemysli na to, co pride, lebo to bude aj tak ine, ako si to predstavujes. A zbytocne sa stresujes myslienkami na porod. Ak si veriaca, modli sa… proste si opakuj tie modlitby a nemysli na nich ine. Ak nie si, tak si hlavu zamestnaj inak, hocico, napriklad si opakuj vybrane slova, nasobilku, detske pesnicky… proste aby si zanestnala hlavu. Mne toto pomaha, ked je nieco fakt mega stresujuce a ja musim cakat. Drzim palce!

1bubino2
5. aug 2024

Ahoj, ja poradím, aby si sa nastavila, že inak to nejde, len porodiť, aby bábätko prišlo na svet. Ja som si proste toto povedala, že to je jediný spôsob a musím to dať. A dala som. A ak to nepôjde prirodzene, tak je druhý spôsob a lekári vedia. A verím, že sa o Teba postarajú. Držím palčeky 🙏

titla
5. aug 2024

Joj, vratili sa mi spomienky na moj porod. Tiez mi zacala odtekat voda, ale kontrakcie ziadne. Ale v porodnici si ma nechali, bol uz vecer a dali ma na izbu vedla porodnej saly. Celu noc som pocuvala krik a teda aj obavy ake som dovtedy nemala zrazu boli. Nakoniec som dostala 3 vyvolavacky a trvalo 43 hod kym sa maly narodil. Ak kontrakcie medzitym nastupili, ale prvych 24 hod to nebolo nic strasne. Aspon u mna, ako silnejsi menzes len s tym, ze bolest sla aj do krizov. Posledne 4 hodiny boli tazke, ja som mala komplilacie, nedali mi epi, maly stracal ozvy... ale vies co? U mna zaucinkovali poporodne hormony. Vobec nemam traumu z porodu, rovno na sale ked ma sili, som muzovi povedala, ze aj 2x. Neboj, bude dobre. Vsetko zvladnes. Niekto krici aby ulavil tlaku a bolesti, ina to nepotrebuje. Denne to zvladnu miliony zien, ty zvladnes tiez.

really8
5. aug 2024

Inak neviem ako vy baby ale mna tlacenie vobec nebolelo. Pri druhom som sa na samotne tlacenie tesila lebo to znamenalo ze len par kontrakcii par zatlaceni a je koniec. Bolo to tak psychicky super lebo ked mas len kontrakcie tak nikdy nevies kolko este budu trvat kym zacne porod.

titla
5. aug 2024

@really8 Mna tiez tlacenie nebolelo, v podstate to bola ulava. Ale ja som mala uz 2 hodiny tlaky ale nebola som otvorena a tak som musela bojovat proti vlastnemu telu. To bolo hadam horsie ako kontrakcie. Takze ked povedali tlacit, bola to ulava pre mna. A krpec bol von na 2 zatlacenia.

kiki68
5. aug 2024

Ale pekne sa daj dokopy, teraz som vdacna za skusenosti z bdsm klubu, kde jedna zenska vrieskala ako pominuta 😂 Uz na porodnicu som dosla vycvicena. Takze som neriesila. Kazdy ma ine prejavy v tom stave. To je ako niekto pri sexe jaci a niekto ne. Ber to tak nejak, ze to nema nejake hranice a clovek sa chova rozne. A to uplatni aj na seba. Ked budes hucat, tak ok, ked to tam cele doslova vymalujes, tiez ok, ked budes ticho a iba pozerat, tiez ok. Hlavne bud na seba vzdy hrda z to, ze to zvladas. Kasli na dalsie zeny a ludi okolo. Sprav si tam pohodlie a svoj svet. Ty si tam head s partnerom, alebo sama vlastnu hru a ostatni sa mozu len pozerat. To zmaknes, chce to iba prijat to, ze to nema nejaku total kontrolu ten stav

lavender94
5. aug 2024

Ja len, že by som takto verejne chcela vzdať hold človeku, čo vymyslel epidurálnu anestézu.

nika23t
5. aug 2024

Ja som mala vedla seba rodicku, co kričala tak, ze som myslela, ze spadne stena. Po pôrode, hneď po pôrode, úsmev na tvári. Ja som trikrát rodila a ani raz som nekricala. Proste som si povedala, ze ani za svet také divadlo. Ja viem, ze tie, ktoré to skutočne ťažko zvládajú, nebudú jacat (nepíšem o sebe). Ty sa neboj, ak budeš potrebovať, zakrič si aj Ty. Ale nepomáha to. Môžeš nadávať, kričať, plakať. Alebo len trpezlivo čakať. Sama uvidíš. Ale nič sa neboj, porodiť musíš a všetka bolesť pominie. Držím palce.

lucy_ms
5. aug 2024

Mne pri druhej vyvolávali pôrod, vôbec som sa neotvárala. Pichli mi niečo od bolesti s tým, že buď sa mi teochu uľaví, alebo porodím. Porodila som bleskovou rýchlosťou do pár hodín takmer na chodbe, ledva sme stihli prísť na sálu. Len si neviem spomenúť, čo to bolo. Skús si niečo pýtať.
A čo sa týka kričiacich žien, každá má prah bolesti inde, ja som nekričala, aj keď bolesti som mala poriadne, ale načo kričať, spracovávala som to v sebe. Skôr keď som bola na sále som prosila sestričky, či môžu ísť vedľa vrieskajúcej žene vysvetliť, že tu nie je sama a mne zavrieť dvere, strašne ma to rušilo. Skús myslieť pozitívne, aj keď to ide ťažko, prípadne si pusti hudbu cez slúchatká. Alebo nedá sa ti vybaviť nadštandard?

maryetta
5. aug 2024

Ja som “kricala”. Skor take “uvolnovacie vzdychy” ktore mi pomohli akoby odburat tu najsilnejsiu bolest pocas tlacenia.
Ale za cele moje porody som asi len 1-2x pocula ze ozaj to bol “vreskot”. Chapem ale ze niektora ma iny prah bolesti a mozno jej to pomaha.
Ale vzdy popri mne nejaka mamicka rodila a bolo to doslova bez vydania hlaska. Ani len “aaaauuu”. Proste nic. Len ticho a zrazu plac babatka.

kiki68
5. aug 2024

@maryetta pri mne tam rodili nejake arabky a tie hucali ako na lesy 😂😂😂 Potom sme sa na tom a tymi holkami spolocne smiali 😉 take mile zazitky mam z toho

kitycat
5. aug 2024

Nemas sluchatka a oblubeny serial? Naco toto pocuvas 😂

Ja mam cisarsky, ale pamatam sa ako som uz na oddeleni 6N bola na chodbe, dlha chodba to bola a niekde po chodbe asi isla/ viezla sa zena a bolo pocit len " at uz to skonci" .. aj sestricky sa vysli pozret co sa deje 😂

To das, kazdy to prezivame inak

slavka1988
5. aug 2024

Hore hlavu žienka ,ja dufam že večer už napíšeš že drzis bábätko v náručí a ver že to tak neboli ako sa pri tom kričí .Zvladnes to uvidis porod sa ti rozbehne a už to pôjde

betulinka1
5. aug 2024

Treba si povedať, že každá žena to znáša inak. Niekto je viac citlivý na bolesť a niekto nie. Ja keď som rodila, na celej chodbe bolo ticho. Sem tam som počula vzdychy, hlasné dýchanie a pokyny doktorov a sestričiek ale žiadna nekričala o život, nevrieskali. A to sme boli plné oddelenie. Ja som čakala na svojho lekára, lebo som bola dohodnutá na cisársky. Voda mi odtiekla už doma. Čiže som tam bola asi 4 hodiny kým prišiel. Ešte som sa pýtala sestričiek, či tu niekto aj rodí, keď je tu ticho. Ona sa smiala, že máme plno a fakt behali. Sem ta sa zastavili medzi dverami, že ako sa cítim a či som OK. Takže nie každá to tak tragicky prežíva ako tvoja spolubývajúca. Na druhej strane treba skôr myslieť na ten krásny pocit, keď ti to bábo priložia rovno na telo aké to bude úžasné, že aj zabudneš na bolesť.

fatima30
5. aug 2024

Píšete poniektoré ,že robia mamičky divadlo,ale reálne to tak boli aspoň mňa ten druhý pôrod,že inak ako krikom to nejde.pretoze sa tým uľaví.a vysvetľovať sestričke nech hovorí tej vrieskajucej ,že tu nie je sama,tak to by som ani neskúšala,lebo ja by bola potom zuriva aj na ňu😁👍bolieť to boli,ale možno budeš ten prípad keď nebudeš potrebovať ani zakričať 😁

fatima30
5. aug 2024

A to som sa snažila predychavat,ale keď to nešlo tak som si pripadala ako vo filme 😁

dadka1997
5. aug 2024

Tak, porod bolí, ale neboj sa, zvladlo to xy zien pred tebou zvladneš aj ty.. ;) pusti si relaxacnu hudbu hypnoporod... a krikom si veru vieš riadne uľaviť, len sa treba krotiť

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre