Prvý pôrod som mala rýchly. Bude taký aj druhý?

malicka_mysicka
14. mar 2021

Ahojte maminky, som v 38tt a zacinam mam stres z nadchadzajuceho porodu. Moj prvy porod bol velmi rychly. Okolo 00:45 sme s muzom identifikovali, ze asi rodim a o 1:45 bol maly na svete. Nastastie byvame blizko nemocnice, tak sme stihli dojst. 1:25 sme boli v nemocnici na urgentnom prijme, 1:35 sala. Ale teraz mame maleho synceka a bojim sa, ze ak to pride v noci, tak to nestihneme. Tie, co mate skusenosti s prvym porodom prekotnym, ako to bolo s dalsim porodim? Moze byt aj 'normalny' neprekotny? Alebo bol este rychlejsi? Dakujem za info.

tehotna40
14. mar 2021

Ahoj, známa mala prvý porod prekontny, odtiekla jej voda večer pri sprche a maly bol do hodky na svete. A dcérku potom rodila normálne, myslím ze od prvej kontrakcie nejakých 5 hod to trvalo. Takze by som bola v kľude, ten stres ti určite k ničomu nepomáha. Prajem veľa zdravia.

malicka_mysicka
autor
14. mar 2021

@tehotna40 dakujem, teraz si ma trochu upokojila ❤

martinuska
14. mar 2021

Moja svagrina porodila vsetky 4 deti ultra rychlo, a posledne v sanitke 😄. Ale to nestihli skor volat, lebo kym rodicia prisli, kym sa vobec rozhodli, ze asi uz treba ist. A potom uz bolo neskoro ist vlastnym autom. Ale drzim palce.

deti95060810
14. mar 2021

pri poslednom som prišla záchrankou do nemocnice a už len skonštatovali že som otvorená na 9 prstov... o chvíľu povedali potlačte a dieťa bolo na svete....

Nie , nemusí....Moja mama porodila prvé dieťa doma - uprostred noci, ani nevedeli či bolo pred polnocou a či po polnoci..... ďalšie deti porodila v nemocnici a nie zas tak rýchlo ako prvé bábo...

hanka1505
14. mar 2021

@malicka_mysicka nič v zlom ale co by som za taký pôrod dala,z opačnej strany, ja 2 deti cez 12 hodín a uz teraz sa bojim ze 3to bude to iste:( takze isto radšej porodiť do hodiny ako sa trápiť 12 v bolestiach a ešte na konci treba tlacit🙂skôr by som sa sústredila na to skôr rozpoznať začínajúci pôrod ako sa spoliehať že bude dlhsi🙂 každopádne držím palce nech to dobre a podla predstav dopadne❤️

evkao
14. mar 2021

@malicka_mysicka 1.dieta- syn sa mi narodil do 3/4 hodiny od prichodu do nemocnice (prisla aom uz otvorena na 8cm, a to som stale netusila, ze idem rodit), 2.dieta - dceru som prenasala 8 dni, porod mi museli vyvolavat, trval skoro 5 hodin od prasknutia vody

malicka_mysicka
autor
14. mar 2021

@deti95060810 ved toto, porodit doma je moj najvacsi strasiak, neviem ci by to manzel zvladol, co by robil syncek..ratam s tym, ze v najhorsom volame zachranku ale dufam, ze to zvladneme do nemocnice ✊

malicka_mysicka
autor
14. mar 2021

@hanka1505 to je tazko povedat, ani jeden scenar nie je idealny. Pri prekotnych porodoch su caste komplikacie, krvacania, deticky mozu mat problemy kvoli rychlej zmene tlaku, ono to len znie tak fajn 🙈 dufam ze nam obom vyjdu krasne 4-5 hodinove porody 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre