Prvý pôrod som mala akútnu sekciu. Môžem žiadať aj druhý pôrod sekciou?

9. apr 2021

Ahojte baby, prvý pôrod som mala akútnym cisárskym (zle ozvy bábätká a 2 x pupocnik okolo krku). Keď budem rodiť druhé babo po 6 rokoch, môžem požiadať o cisársky? Prosím nepíšte mi, ako je lepší normálny pôrod. Skôr ma zaujímajú vaše skúsenosti, či ste po prvom cisárskom mali aj druhý cisársky alebo nie.

pribinak
9. apr 2021

Keď sa dohodneš so svojim pôrodníkom tak áno, všetko je o ľuďoch

e1i
9. apr 2021

Niektore nemocnice robia sekciu automaticky ak bola prva tiež

ivkazba
9. apr 2021

Niektoré nemocnice robia sekcie iba vtedy, ak je na to skutočný medicínsky dôvod. Keďže medicínsky samotná sekcia nie je dôvod k tomu, aby aj druhý pôrod bol sekcia. Čiže toto je otázka na nemocnicu, kde chceš rodiť. Nájsť si lekára, ktorý robí sekcie na želanie. A čo si iný myslia, na to môžeš kašlať.

zuvelyn
9. apr 2021

Ja som svojmu doktorovi hned povedala ze ideme druhe sekciou bez debaty. Ale ja budem mat rozdiel rok a pol. On chcel ze bed ked bude všetko ok yak prirodzenez, to som ho stopla ze v žiadnom prípade.

kristina2412
9. apr 2021

Prvú som mala sekciu. Ak som chcela rodiť po sekcii prirodzene musela som podpísať papier že si uvedomujem rizika. Jedna čo čakala za mnou povedala že odmieta prirodzený pôrod po sekcii,že chce znova sekciu. Dali jej to podpísať a bolo vybavené.

karelova
9. apr 2021

@zuvelyn mozem sa spýtať, ze prečo si nechcela? Nesudim, nic, len som zvedava.. Ja osobne by som radsej prirodzeny...

zuvelyn
9. apr 2021

@karelova z pohodlnosti. Viem kedy to príde, viem si všetko naplánovať, nemusím čakať a trpieť kontrakcie, nebudem mat potrhany a roztrhaný podvozok. Ked si to viem celé takto uľahčiť, prečo nie. Ale zase mna porod neberie, beriem to ako nutný zákrok na to aby vyšlo dieťa von. Žiadne pôrodné plány, polohy,muz pri pôrode,bonding atď atď. Ani pri prvom som toto nechcela, nakoniec som rada ze sa mu nechcelo a robili mi cisársky.

zuz0110
9. apr 2021

@kristina2412 nebolo to nahodou v kochu? Lebo viem, ze tam musis ist pred komisiu a mas to tam podpisat. Ja som tiez mala akutnu sekciu prvy a druhy chcem tiez sekciu. Ten strach o dieta uz nechcem nikdy zazit, ako to bolo pri prvom.

domccca68
9. apr 2021

Ja som mala tiež prvu akutnu sc a teraz po dvoch rokoch plánovanu. Môj dr mi hovoril ako je lepšie ísť rodiť prirodzene. Avšak na prvej kontrole v nemocnici som dr povedala že uprednostňujem sc tak sme sa aj dohodli na termín. Povedal mi rizika sekcie aj prírodzeneho pôrodu že to musí. Podpísala som papiere že som si toho vedomá a bolo. sám povedal že má do ničoho nútiť nemôže kedze už som po tej sc

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre