Ahojte, tie čo ste rodili prvý krát sekciou v Martine. Aký bol druhý pôrod ? Nútili vás v Martinskej nemocnici rodiť vaginálne alebo mohli ste si zvoliť sekciu ? Po prípade neviete či v Ružomberku alebo v ktorej nemocnici robia automatický aj druhý cisársky? Ďakujem
@kratucka zatiaľ chodím len na prehliadky ku svojej gyn. Priamo do Martina som ešte nezašla. Neviem či tam zavolám a opýtam sa na to priamo, alebo mi bude vedieť povedať moja gynekologicka
Vôbec neviem, či to mám riešiť skôr, alebo mám len čakať a potom povedať už keď budem chodiť na pásy do MT 🤷🤷 neviem ako sa to rieši
@jajanka31 po prvej sekcii nikto nikoho nesmie nutit do prirodzeneho pôrodu, pretoze su tam omnoho vyssie rizika, Pacientka s nimi musí byť oboznamená a musí podpísať informovaný súhlas. Ak ho nepodpíše tak nepodpíse. Toto ženy bohužial často nevedia, že ano, máme právo aj nesúhlasiť s navrhovanými postupmi. Dr to velmi dobre vedia, preto často vydieraju, alebo niektoré nemocnice, čo si nechcú kaziť premier, posielajú ženy pod nátlakom inde...
@lucia147852 ďakujem 🙏 opýtam sa zajtra na poradni svojej gynekologicky
@lucia147852 a co potom napisu , teda aku diagnozu napisu pre zdravotnu poistovnu ze nebol porod prirodzeny ale cisarsky? Oni tam ten kod musia dat a kod ze pacientka s prirodzenym nesuhlasi lebo su tam rizika neexistuje.. rizika a velke su aj pri prirodzenom porode bez predchadzajuceho cisarskeho. Vzdy je riziko.
A teda neviem o tom ze sa podpisuje suhlas s prirodzenym porodom. Pokial viem podpisuje sa len ze suhlasis s cisarskym..inak aj pri cisarskom su rizika.
No opytaj sa a daj vediet prosim ta. Som zvedava, riesim to iste..
@jajanka31 podpisuje sa aj súhlas s prirodzeným a že si bola oboznámená s rizikami, vždy na prijime v pôrodnici. Dôvod pre druhu sekciu je prvá, dokonca aj niektoré iné brušné operácie. Diagnoza pre poisťovňu sa uvádza vždy len 082.0 porod elektivnym cisarskym rezom. Poisťovňa neriesi prečo. Aj keď si ho rovno “zaplatis”. Dr nechcú kvôli “ciarockam” za prirodzene pôrody. Čím menej sekcii tým lepšie umiestnenie v tabuľke a prestiz.
Ahojte, ja som 4 dni po tp, prvý pôrod akútna sekcia, teraz by som chcela vbac - musela som podpísať súhlas. Predchádzajúca sekcia je dostatočný dôvod na to mať sekciu znova. Automaticky ide sekcia až po 2 sekciách, po 1 je to na rozhodnutí rodičky. Ja nesúhlasím s vyvolávaním, preto ak sa do zajtra pôrod prirodzene nerozbehne, dohodneme sekciu.
Ale teda nerodila som ani sa nechystám v MT
Nemáš problém tak nemáš prečo ísť cisárskym. Ja som mala prvé sekciou lebo som sa neotvárala a voda mi odtiekla. Druhé prirodzene. Ak ti nik nič nik nevravel a nepísal do papierov tak rátaj prirodzene.
podla mna ak na to nie je dôvod tak ta nikto nebude nutit podstupit sekciu
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
nikto ta nema co nutit. je to tvoje rozhodnutie. pytala si sa priamo v porodnici ?