Ahojte žienky, pred dvoma rokmi som mala plánovanú sekciu. Teraz by som chcela rodiť spontánne, ale som po termíne 7 dní, nie som vôbec otvorená ani na špičku prsta aj pôrodné cesty sa nepripravujú na spontánny pôrod a nijakými liekmi prirodzený pôrod vyvolať nemôžu. Dokonca ani hamiltnov hmat keďže nie som otvorená.
Stalo sa aj vám niečo také a čo na to vraveli vaši lekári.
Rodím v Starej nemocnici v Košiciach.
...mozu vyvolat. Mne po pol dni bez zmeny...len odtekajuca plodova voda...dali oxytocin. (Rok po sekcii....Nova nemocnica)
Mal by sa vyvolavat setrne a opatrne, najprv mechanicky (napr. balonik, Hamilton) a potom aj opatrne pomocou prostaglandinov a oxytocinu. Lepsie je ked to ide spontanne, ako aj pri beznom porode, ale aj VBAC sa da/moze vyvolavat, akurat opatrnejsie.
Všetci lekári mi tvrdia, že v mojom prípade vyvolávať nemôžu. Dnes mi to povedala aj zástupkyňa primára aj iný lekár. Ja som si lekára k pôrodu zazmluvnila, je to aj môj gynekológ, tak sa s ním chcem zajtra poradiť.
@denybell Riadila by som sa tým, čo mi povedali. Ani vyvolanie nemusí pomôcť, mne mohli pichať oxitocin a robit hmaty a chvaty, skackat na fitlopte, či horúca sprcha, nepomohlo nič.. Niekedy to nejde, žiaľ nie.
No, si po sekcii, tak preto... Krcok zavrety, takze ani Hamilton, ani balonik... Gely s obsahom prostaglandinov nemozu pouzit, nakolko mozu vyvolat prisilne kontrakcie, co jazva nemusi zvladnut. Kamoska to takto mala - v Ruzinove, ktory je velmi VBAC friendly - a jedine vychodisko bola sekcia :(
@denybell bola som na tom podobne, tiez nesmeli nic dat. Ja uz som mala asi 30 hodin aj kontrakcie (postupne silneli) ale otvorena stale na jeden prst... Takze to ukoncili opat sekciou. A to uz v hodine dvanastej, no to je iny pribeh 😉 Drzim palce, nech mas malicke cim skor narodene pri sebe 🙂
@denybell ja som bola na tom rovnako. 9 dní po termíne, ani náznak blížiaceho pôrodu a nakoniec musela byť aj druhá sekcia
@denybell moja kamaratka bola na ivf,, ked nastal den D (termin porodu) nic sa nestalo..nepomohol oxitocin, hamilton nic...nakoniec rodila akutnou sekciou tusim na 10den po, ked zistili ze dieta je zle otocene (hlavicku mal velmi zohnutu smerom k jej zadku, chrbatu, takze nebol spravne v potodnych cestach).. preco u teba nemozu robit sekciu ?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Tak bežne sa pôrody vyvolávajú, takže nechapem, prečo NEMÔŽU pôrod vyvolať....
Ale na povzbudenie, ja som rodila 39+6, a tiež som nebola otvorená ani na špičku, brucho mi ne kleslo, hlavička úplne do konca vysoko... A žiadny problém nebol, zrazu mi odtiekla plodová voda a krásne som sa otvorila, 10,5 hodín od odtoku vody bol malý na svete, spontánne. Držím palce!