Ahojte baby chcem sa spytat moj prvy porod som mala kliestovy a mesiac som si nesadla a teraz cakame druhe babenko a mam strach zo spontalneho porodu... Najradsej by si isla cisarakom ale sama neviem co je lepsie..
netreba sa bat...to , ze si rodila prvy kliestami neznamena , ze tak budes ak druhe babatko..kazdy porod je iny, vies do coho des, takze klud , mysliet iba na babatko a bude....osobne si myslim,ze lepsie je prirodzene ako sa nechat cela rozrezat ked netreba.....od prirody rodime tade....takze sa to aj najlepsie a najrychlejsie zahoji...ja som mala syna tiez vakuovym extraktorom a dcerku som isla rodit prirodzene ..ani mi nenapadlo ist sa dat rezat..samozrejme keby bolo treba tak nevaham..ale nastastie nebolo 🙂 takze hlavu hore....bude to ok....
aj ja som mala prvy porod kliestovy, bol to fakt brutal, mesiac som si nemohla sadnut, druhy bol neplanovane cisarsky / zacala som normalne s epiduralkou/ lebo som maleho nemohla vytlacit,ale bolo to ovela lepsie, lebo som mohla po porode sediet. Boli sice bolesti, ale urcite nie take,ako po prvom.
Aj ja som mala prvý pôrod kliešťami,druhý bol úplne super bez problémov a super rýchly no a tretí cisársky. Ak môžem porovnať ja som sa dlhšie zotavovala z toho cisárskeho...No a o pár dní ma čaká ďalší, dúfam, že bude prirodzený...Vyskúšala som si už každý spôsob,uvidíme ktorý si zopakujem.Samozrejme ako každá aj ja mám strach,ale keď to príde viem,že mi bude jedno ako len aby som to mala za sebou.
Ja som mala len jeden a to akutnu sekciu a ver mi, nepoznam mamicku, ktora co si presla sekciou potvrdila, ze je to "lahsia volba". ale samozrejme, ze mas strach ... skus sa dohdonut s porodnikom, ze pripravi papiere na sekciu a ked nebude porod postupovat tak sup na stol ... to je asi najlepsi kompromis. Mas zadne dvierka, keby si sa velmi bala, ale zaroven je moznost, ze porodis ani sa nenazdas 🙂
taktiež som mala kliešťový pôrod...a keď budem sa mať pri druhom rozhodovať,určite nie pre sekciu.Keď si predstavím ako dlho sa mi hojil nástrih,ako to bolelo,nechcem si predstaviť ako musí bolieť rozpárané brucho a maternica.
prvy porod klliestovy, zotavovala som sa vpohode na 2 den som normalne sedela, ako vsetky ostatne baby . druhy porod cisarsky- hrozne nieco , to zotavenie boo strasne tazke,100x horsie...somsi xkra opakovala ake dobre to bolo pri normalnom porode aj ked s kliestami...
ja som mala prvy porod kliestovy, a bolo to naozaj hrozne, nemohla som si sadnut minimalne mesiac :( a druhy som mala neplanovane sekciou, a do tyzdna som bola fit a citila som sa super... u kazdej je to asi ine
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Chápem ťa,ja prvý vákumex. a tiež som nesedela mesiac, druhý som chodila na profylaxiu a povedala som si, že to vytlačím aj sama, ...malá sa zasekla plieckom, ale našťastie som porodila bez iných pomôcok, no vytlačila som si hemoroid 😀 , ktorý som riešila tiež dosť dlho .....takže .......nerieš , nechaj na prírodu ...... chcela som aj ja vybaviť cisarák, ale nakoniec som si to rozmyslela a neľutujem, malá má 10 mesiacov a sme fit.