Prvý akútny cisarák a druhý pôrod

29. aug 2024

Ahojte. Chcela by som zistit nejake "statistiky", ako ste dopadli pri druhom porode tie, ktore prvy porod mali nepostupujuci, straaaaasne dlhy, otvarali ste sa pomaly az vobec az nakoniec pristupili k akutnemu cisaraku?

Gynekológ mi povedal, ze ked prvy bol cisarsky, druhy moze byt tiez ak chcem, ale ak sa rozhodnem pre prirodzeny velmi rad ma podpori.
Po otazke ci to nemoze opat skoncit rovnako, ze budem sa zbytocne den trapit a i tak skoncin cisarskym (ktory som pri prvom tak hrozne nechcela), povedal ze moze, ake ked nie budem aspon odmenena, ze sa hned postavim na nohy :D

Ako ste teda dopadli vy? Rada by som sla prirodzene, ale zas ked si predstavim, ze zase zbytocne sa vytrapim, tak to radsej na planovany cisarak.. Na druhu stranu aspon viem co ma caka po cisaraku, ake tazke zotavovanie, ale zas vela zien v okoli, co vedelo porovnat cisarak a prirodzeny, vravelo, ze radsej prirodzený.. Termin sa mi zacina blizit a ja viac stresujem :D

dominikamacakova
29. aug 2024

Ja som išla druhý na cisársky. Neviem si predstaviť prežívať taký pôrod znova. A druhý cisársky bolí oveľa menej, ja som hneď na druhý deň normálne chodila.

galganka
29. aug 2024

Presne tak som dopadla. Prvý raz úzka panva, nepostupujúci pôrod, akútny cisársky a o rok a pol sme sa stretli s dr. zase. Prebrali pre a proti, zhodnotili, že sa to zase uberá rovnakým smerom a už sa mi ozaj nechce tráviť celú noc s kontrakciami, takže šup ho na sálu.

andreagartnerova
29. aug 2024

Prvý akútna sekcia a druhý prirodzený ale veľmi dlhý a ťažký, už som im aj papiere na sekciu podpísala, ale zacala som už konečne rodiť tak to šlo prirodzene.

ysseba
29. aug 2024

Ahoj. Ja som mala prvý akútny cisársky pre nepostupujúci pôrod. Pri druhom sa všetci tvárili, že ideme prirodzene. Hospitalizovali ma ako potermínovú, na druhý deň po vizite som išla na pôrodnicu. Doktor bol ku mne otvorený. Povedal, že nič nebudeme riskovať. Že mi dá na vyvolanie tabletku Prostín, ale len polku tabletky. Že počkáme 2 hodiny a keď sa pôrod nespustí, tak ideme sekciou. A tiež mi povedal, že keď sa to spustí a pri najmenšom probléme keď to nepôjde učebnicovo, tak to ukončia sekciou. Napríklad kamarátke polka Prostinu zabrala a porodila. Mne nezabrala vôbec, nejaké tvrdnutie brucha, aj na monitore som videla, že sa činnosť maternice zvýšila, ale nič z toho. Mala som aj druhý cisársky.

stevvvka
29. aug 2024

Ja som mala prvy akútny cisarak, druhý som chcela prirodzene. Bol tam rozdiel skoro 5 rokov.. Bola som pripravená na sekciu keby to nešlo, ale chcela som skúsiť prirodzený. Mala som epiduralku, ta mi pomohla zmierniť bolesti a som rada, že som si od rodila aj prirodzene.

ivanaks
29. aug 2024

Známa prvýkrát rodila cisárskym, druhýkrát ju nechali rodiť prirodzene. Pôrod nepostupoval, malý bol priveľký, nechali ju trápiť sa 2 dni, kým konečne porodila. Malý, bohužiaľ, nie je v poriadku.

maryetta
29. aug 2024

Skus skupinu-po sekcii rodim prirodzene VBAC.
Ja sama som mala prvu akutnu sekciu po 28hodinach.
Dalsie 3 porody prirodzene -vyvolavane.
Rychlejsie. Druhy bol za 6 hodin. Treti 3 hodky. A posledny stvrty porod ani tolko.

Ale dr mi pred druhym porodom povedal ze sa to moze ale nemusi zopakovat.

uriva
29. aug 2024

@dominikamacakova Súhlasím absolútne.
Ja som mala dva cisárske(prvý akútny, druhý som si mohla vybrať, ale chcela som zas, pretože mi povedali, že to je akoby som šla rodiť prvé dieťa, keďže tie svaly a panva neboli na prvýkrát roztiahnuté, takže to bude náročné) a po druhom som chodila ani srnka na druhý deň, po týždni som nevedela, že som rodila(po prvom cisárskom som sa dávala dokopy 1,5 mesiaca). Za mňa - bola to najlepšia voľba, ale to je môj názor a pohľad.

autor
31. aug 2024

Dakujem za odpovede. Teraz mam este vacsiu dilemu, dufala som, ze to bude naopak, ze tie druhe porody su catejsie lepsie :/

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre