Prvorodičky, kedy a ako ste porodili?

13. nov 2024

Dobrý deň,

chcela by som sa opýtať žien ako došlo k ich prvému pôrodu. Či spontánne (odtečenie vody, kontrakcie,…) alebo vyvolávaním (oxytocín,…) a v akom týždni. Prípadne aké zmeny za akú dobu sa diali, ako sa rýchlo otvárali, ako bol na tom krčok. A vlastne ako ste zvládli pôrod, či ste mali veľké poranenia. Ďakujem🫶🏻

kris_tin257
13. nov 2024

Okolo polnoci sa začali kontrakcie, to že sú to kontrakcie som zistila až v pôrodnici, myslela som si len že som niečo zjedla. O 13tej som bola hospitalizovaná s pravidelnými kontrakciami a otvorená na 2-3cm, plodová voda praskla až po zavedení epiduralu, bolesť kontrakcie sa dalo všetko v pohode zvládnuť, porodila som večer o 21ej s menším kozmetickým zasivanim ako mi bolo povedané 😊 rodila som 38+2

lucia13022023
13. nov 2024

41tt, po termíne, spontánne, bez nastrihu ci poranení. Voda odtiekla okolo 21:00, bolesti som nemala, len slabé menštruačné a veľké tbrdnutie brucha. Okolo 4 ráno nastúpili pravidelne bolesti, nič strašné, o 5 ráno som myslela, že zomriem od bolesti a o 5:30 bol malý na svete.
Mala som krásny, rýchli, pôrod. Malého som si na 600nedelie niesla v náručí a išla som po svojich.
Na druhý deň som ani nevedela, že som rodila a vravela som, že pôrod hocikedy ľavou zadnou 😁

bellaa3007
13. nov 2024

V sobotu som vystupila z auta a odtiekla mi voda. Isla som do nemocnice, nič sa nedialo stále na spičku prsta. Nedela slabucke kontrakcie, v noci z nedele na pondelok mi zaviedli balonik VDAKABOHU som sa otvorila na 5-6cm v pondelok ráno. To mi už dávali tabletky, infuzky asi na vyvolanie neviem čo všetko mi dávali :D
Od rána som vracala a mala zimnice, asi sa telo pripravovalo na porod. Vracala som ešte aj na porodnom boxe. Pôrod bol rýchly, trval asi zhruba hodinu ak rátam od tých najvašich kontrakcii.
Nemala som ani epi, bez akéhokolvek poranenia, cvičila som naozaj poctivo s balonikom. Voda mi praskla 25, termín som mala 26, mala sa narodila 27.

ivanakal
13. nov 2024

Neskutočne veľké pôrodné bolesti som mala, ale muž mi pomáhal aj v sprche, aj celkovo...1. pôrod som mala v 2011, vyvolávaný. Už som bola 10 dní po termíne. Neotvárala som sa. O 8.00 ráno mi dali 1 tabletku, nezabrala. O 15.00 druhú, tá do pol hodiny zabrala. Porodila som 21:21. Syn vážil 4290g, potrhal ma odpredu dozadu, šitie som necítila. 😀 2 mesiace som poriadne chodiť nevedela. 😀

sasenka5
13. nov 2024

V 37+5tt mi odtiekla o 3tej ráno plodová voda..poslíčkov som mala extrémnych ešte večer..no a už som ani nespala lebo mi fakt nebolo najlepšie, kŕče, poslíčkovia šialeny a triaška..šla som na wc o 3tej ráno, vstala som z postele a prask 😅 celý koberec od plodovej…nemala som v pláne letieť hneď, ale keďže som tam mala väčšíu prímer krvi tak som nečakala a šli sme skoro hneď. Okolo 4tej ma prijali a malý sa narodil 15:52 😅 12h teda od prasknutia plodovky..poviem ti ale, že to bol môj najkrajší zážitok v živote a aj napriek dĺžke pôrodu to bolo nádherné 🙂
Najhoršie na celom pôrode bolo teda práve šitie a nástrih..ale šitie uf😅 ale nič čo by žena nezvládla 🙂 Po pôrode absolutne žiadne problémy, mala som pocit, že som ani nerodila, akurát teda sedenie (kvôli šitiu) bol problém trošku 😅

glade22
13. nov 2024

Vygruntovala som celý byt, mali sme ešte aj službu v spoločných priestoroch, večer sme sa potulili s manželom, o 2:30 som sa zobudila na nejaké tvrdnutie brucha, ale bolo to dosť pravidelné, tak okolo 4:45 sme šli do nemocnice. Tam že otvorená na 4cm, najprv len čakali, či to neprejde (bola som 36+5), ale potom boli trochu horšie ozvy, tak dali oxitocin, nech sa to lepšie rozbehne. Všetko bolo lazo-plazo, až kým mi o 7:00 nepraskla voda, potom som 2 hodiny umierala od bolestí, neviem prečo má skôr nenechali tlačiť, bola som otvorená na 9prstov, o 9:00 som konečne mohla tlacit a 9:10 bol malý na svete.

nikoleta999
13. nov 2024

Termín 24.12, ale az 1.1 rano o 5 tej sa začali prvé kontrakcie na den presne 41 tt ... Čakala som doma čo najdlhšie a o pol 9 ráno mi doma praskla voda ... Keď som prišla do nemocnice, ani mi nechceli verit, že mi praskla voda :D ale bola som na 5-6 cm už otvorená ... Do 14 tej na epi to bola pohoda, s rodinou som volala a tí mi tiež nechceli veriť, že rodím, ze sa smejem a ze som ok ... A potom mi šľahli oxytocím pričom som bola už na 8-9 cm otvorená, doteraz nechápem prečo mi ho dali a začalo rodeo s bolesťami :D ale porodila som o 16:14 skoro 4 kg syna prirozdene ... dva kozmetické štichy, kt. ani netrebalo sit, ale cvicila som s aniball a vdaka bohu, lebo syn mal hlavičku obvod 36 :D prvé čo dr. povedala, akú ma velku hlavu :D

anickaaa6aaa
13. nov 2024

Ja 39tt zobudila som sa okolo piatej že mi je nejako čudne. voda mi neodtiekla. kým som prišla do nemocnice bolo niečo po šiestej. otvorená na 7cm. kým ma prijali a spravili sono bolo asi 7 ráno. malý sa narodil o 08:10

really8
13. nov 2024

Doma o 11 mi praskla voda, dosla som do nemocnice na 4 cm, o 14 porodene. Od rana ma boleli krize ale ja som si vtedy myslela ze som zle spala. 39tt, bez epi

domka222
13. nov 2024

Žiadne zmeny. O pol noci som sa zobudila na pravidelné kontrakcie každých 10min. Sadla som do vane,kontrakcie silneli a skracoval sa čas medzi nimi. Po 6tich hodinách, keď už boli bolesti fakt silné a každých 5min a menej išla som do pôrodnice. Rodila som 40+4

ikonica
13. nov 2024

Dosla som vecer o cca 22 h do porodnice s tym, ze od 19 mam kontrakcie a silneju, skracuju sa intervaly... nechali si ma tam do rana, pricom pravidelne kontrolovali ozvy plodu, rano mi urobili hamiltona (aspon myslim, ze to bolo ono, kezde to urobili bez upozornenia) a nechali ma na pasoch dalej... Potom asi o pol hodly prisla dalsia zmena, tiez urobili hamiltona a nechali ma tam zas lezat na pasoch no a potom prisli ze ideme na sekciu lebo porod sa nerozbieha, dieta nerotuie do porodnych ciest, hrozi hypoxia a mam podpisat papiere a sup uz ma chystali na salu... Druha bola planovana sekcia, ale cela ta doba, kym som sa dostala od ranneho klystiru do operacnej saly bola horsia ako vsetko co som ai zazila pri prvom porode... Od cca 7:30 kedy bol klystir do cca 12:30 kedy sa dieta narodilo, ma presuvali kade tade po lehatkach, lavickach uz s cievkou v mechure, sedela som, chodila s tym sackom a neuveritelne dlho cakala kym dali dokopy ARO... V ten den boli planovane 4 sekcie, ale popri cakani na tu moju som si vypocula dva prirodzene porody 🙈

ikonica
13. nov 2024

Inac pri prvom som mala dva terminy. Podla ms 11.11 Podla sona 4.11. A narodila sa 3.11

crazy_lazy
13. nov 2024

Ja som sa najviac bála aby som neprenášala lebo som počula hororové scenáre o hrozných bolestiach, keď je pôrod vyvolávany. Nakoniec som porodila už v 37 týždni. V stredu večer sme mali s manželom sex. Vo štvrtok ráno som cítila na bruchu ako keby svalovicu. Poobede o 17:15 mi začala odtekať postupne voda. Okolo 19:00 ma prijali v nemocnici. Bolesti ako keby slabucke menštruačné. Cez noc sa to už stupňovalo. Malý sa narodil ráno o pol deviatej. Bez nastrihu a bez epi. Ale on bol drobný iba 2,6 kg mal. Šitie bolo iba drobné. Aj to keď ma šili som rozmýšľala, že to nie je také hrozné. Vnútorné stehy som necítila vôbec a vonkajšie som už cítila, ale nič čo by sa nedalo zvládnuť. Ak ťa bude moc bolieť šitie dožaduj sa umrtvenia a nenechaj sa odradiť tým, že sa to nedá.

banalu
13. nov 2024

40+5 zamknuta na sto zamkov, ani naznak, ze sa ide nieco diat. Ani poslickovia ani ziadne bolesti.
11:00 hamilton - odoslana na prijem
12:30 mi praskla voda - na izbe v nemocnici, ledva som sa prezliekla a praaask
Potom mi nabehli kontrakcie hned kazdych 5 minut, a teda riadne slehy... nestihla som oddychnut a prisla dalsia 🤦‍♀️ a viem, som si tale vravela, ze je to akesi cudne, ved kazdy vravel, ze najprv lazdych 10-12 minut, slabe a pomaly to silnie a skracuje sa interval... ja som mala plne bomby od prasknutia vody, ale take, ze mi telefon vypadaval z ruky, ani spravu muzovi som nevedela napisat...
18:46 mala na svete

katka533
13. nov 2024

Nie je dobre sa pytat, len sa priprav, ze to extremne boli a teda rozdiwly su, ako dlho to budes musiet prezit. Niekto par minut ( moj 2 porod) a niekto hodiny, ze uz vracas a odpadavas od bolesti ( 1 porod)

patta89
13. nov 2024

V 38+3 som porodila prveho syna...19:30 mi zacali kontrakcie, 21:30 som prisla do porodnice na 9 cm otvorena (s miernymi bolestami), hned mi prepuchli plodovu vodu a 22:11 sa syncek narodil. Krásny a rýchly pôrod, pôdobný rýchly som mala aj druhý pôrod 😉

evcagabi
13. nov 2024

Mne porod so vsetkym trval 3hod 😅 o 18.30 som este chlapovi nakladala vceru lebo som chcela supnut hrnce do umyvacky. 18.52 mi volal zachranku lebo mi zacali kontrakcie kazde 2-3min a bala som sa, ze porodim doma 😅😅 sanitka prisla o 19.20, voda mi praskla o 19.50 ked ma doviezli na vysetrovnu, odkial ma o 20.30 presunuli na salu. 21.56 bola mala na svete a ja mam traumu doteraz ako sa to rychlo, s komplikaciami zvrtlo. To rano som bola na vysetreni v nemocnici a poslali ma domov ze tak skoro rodit nebudem , doktorka co ma rano vysetrovala mala prekvapko, ked ma aj odrodila 😅😅

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre