Prvorodička v 38. rokoch

tecko28
4. feb 2015

Ahojte, chcem sa spytat mamiciek, ktore svoje prve dietatko rodili vo vyssom veku, akym sposobom? Mohli ste rodit prirodzene, alebo sa v tomto veku uz automaticky prvorodickam odporuca sekcia? Dakujem

sendy182
4. feb 2015

@tecko28 ahoj moja velmi dobra znama...37 rokov mohla sekciou....chcela normalne...porozpravaj so svojim lekarom on ti najlepsie poradi....drzim palce.... 🙂

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vavrenka
4. feb 2015

@tecko28 ja osm rodila sppontanne aj prve aj druhe.. vek nei je indikaciou na cisarak, pokial je zena zdrava a tehotenstvo ok, tak sa preferuje spontanny porod, ej to omnoho lepise pre babatko. dcerku som rodila ako 38,5 rocna a syna som porodila mesiac pred 41 😉

zvedavka13
4. feb 2015

Ahoj. Ja som v 16. tt a mám 39.r. So mnou sa lekár o inej alternatíve ako sekcii ani nebavil. Bolo by to asi až príliš veľké riziko pre bábätko.

zuzankamalikova
4. feb 2015

Preco sekcia...pokial si ty zdravotne ok a aj mimi mala by si rodit spontane...vek s tym nic nema...prirodzenh porod je najlepsi..

tecko28
autor
4. feb 2015

Dakujem vsetkym, ktore sa doteraz vyjadrili, aby som upresnila svoje pocity, rada by som prirodzene a prave sekcia je pre mna "strasiak" preto sa pytam 🙂

babatkoling
4. feb 2015

Mala som 36 a prirodzene, za 3 hodky v nemocnici bolo po vsetkom 🙂

vydrnik
4. feb 2015

Svoje prve dieta som rodila normalne bez problemou a rychlo. Bolo mi 36,ma dcera 8,u maleho som mala problem s placentou.mala som mat planovanu sekciu.ale bola to akutna sekcia vsetko dobre dopadlo bolo mi 44 a maly ma 6 mesiacou

milka27
4. feb 2015

Ahojte ja som mala 41.5 roka keď som rodila a bez problemov, rodila som prirodzene, od prvej kontrakcie za tri hodiny bol malý na svete a mal 51 com a 3,65 kg.

velkacica
4. feb 2015

je zrejmé, že prirodzené pôrodné cesty by mali byť "priechodnejšie" vo vyššom veku, než napr. u rodičiek hneď okolo 18. - 20. roku života. Teda v technike pôrodu by problém byť nemal.

deni73
4. feb 2015

Rodila som v 38. rokoch, sekciou, ale aj z dôvodu, že malý nebol otočený. 🙂

kiki68
5. feb 2015

jedna znama 39 rokov prirodzene, druha znama 38 rokov sekciou,ale skusali 24hod. prirodzene,len to nechcelo postupovat. Takze ako kto... 😉 Oni skor neradi riskuju niektori lekari,ked ma zena vyssi vek a je to prve dieta, niekto si to nechce brat na triko,ze sa cosi pokasle pri tom prirodzenom...

katy2
5. feb 2015

Ja som prve rodila ako 39-rocna, druhe ako 41-rocna - oba porody sekciou....

100lambi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
liliana37
18. feb 2015

Ahoj, ja som rodila prve dieťa ako 37 ročná sekciou, ale to iba preto, že pôrod nepostupoval. Vyvolavali mi ho tyzden, ale nemala som žiadne kontrakcie, tak urobili sekciu. Maličká mala pupočníkovú šnúru okolo hrudníka. Všetko dopadlo OK.

alenah31
18. feb 2015

@100lambi hej mala 48 rokov. Jej neplodnosť mala čosi spoločné s hormónmi, keď prišla do prechodu jej telo sa podľa lekára "hormonálne zbláznilo" a otehotnela🙂 Malá už má 8 mesiacov a aj ona aj rodičia to zvládajú ako rodinka skvelo🙂🙂

100lambi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre