Prvá sekcia,no druhý pôrod chceme prirodzene.

sunny_g
3. feb 2020

Ahojte maminky. Prosím tie, čo ste prvy pôrod mali sekciu a druhý prirodzene, ako prebiehalo tehotenstvo a pôrod? Čo jazva?
Prosím všetky vaše skúsenosti.

Ďakujem krásne

ukulela
3. feb 2020

@sunny_g najprv najdi porodnika, ktory ta podpori. a potom uvidis, no priprav sa na to, ze sa moze stat, ze budes mat zdravotnu indikaciu a prirodzene to nepojde. ale zaklad je porodnik, co ta nebude tlacit do sekcie.

natinka18
3. feb 2020

@sunny_g ja som tiež po sekcii chcela druhý pôrod prirodzený môj lekár ma v ňom doposlednej chvíle podporoval,bohužial nevyšlo to.Otvorená,tlaky na tlačenie dcérka stále vysoko tak kvôli tomu aby sa nenamala tak veľmi jazva nakoniec bola zase sekcia.

sunny_g
autor
3. feb 2020

@ukulela uvažujeme o Kochu

evkamotka
3. feb 2020

@sunny_g rodila som u kocha 2 tyzdne dozadu, vsetci doradu maju velmi pozitivny pristup aby sa sekcia nerobila. Mne ju nakoniec museli spravit, no 3 dni okolo mna vsetci behali len nech sa jej vyhnu oni aj ja. Velmi dobry pristup, vsetko konzultovali, snazili sa. 100 bodov, odporucam

sunny_g
autor
3. feb 2020

@evkamotka dakujem krásne ❤️

heidy222
3. feb 2020

@sunny_g pred 4 rokmi som mala sekciu kvoli polohe koncom panvovym. Jazva bola bezproblemova, skoro ju nevidno. Som v Nemecku, rodila som teraz pred 6tt normalne, nikto sa nad tym nepozastavoval. 3 dni som Mala nepravidelne kontrakcie, neotvarala som sa, Bola som doma, 2 krat som sa pocas toho Bola ukazat, vzdy Ma poslali domov, obcas na Par hodin prestalo. Na Stedry den o 0:30 mi praskla voda, kontrakcie kazde 2 min, o 4 som uz mohla tlacit. Na jazvu som si Ani nespomenula. Co s tym nesuvisi Ze nakoniec som hodinu tlacila, kontrakcie ustavali, Malemu klesli ozvy pod 60 Tak ho rychlo vybrali Vakuum extrakciou s velkym nastrihom a dokonca kristellerovou expresiou. Tym chcem povedat Ze ani po hodine masivneho tlacenia a aj ze mi nakoniec 2 porodne baby skocili na brucho s jazvou nebolo nic, neni to vsak Tak u kazdeho

oli18
3. feb 2020

Ty chciet mozes, ovsem vsetko sa bude riesit, ked to pride. Akutne. Lebo porod je akutna zalezitost. Mozes sa pripravovat akokolvek, ako mnohe pred tebou, nemusi to vsak dopadnut, ako si to vopred predstavujes. Aby si po porode z traumy vlastneho zlyhania nemusela vyhladat psychologa, ako niektore tu, z MK.

river_song
3. feb 2020

Ja som tak, druhý porod po prvej sekcii som išla rodiť do Kochu a bol ukážkový, bez komplikácií, bez problemov

zuzka1117
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sunny_g
autor
3. feb 2020

Ďakujem krásne

ivangeline
3. feb 2020

Čoskoro rodím, zatiaľ ma nik nenútil do ďalšej sekcie. Jazva je v poriadku, maternica sa pri jazve nestensuje, preklamsiu nemám ako pri prvom, už len aby prišli kontrakcie a praskla plodová voda.. (termín mám zajtra xD) Ak by sa čosi vyskytlo, nejaké komplikácie, bude musieť byť sekcia.. s tým počítam.

bettymacd
3. feb 2020

@heidy222 gratulujem k bábätku ❤a nehnevaj sa ale som zvedavá
...ked porovnas cisára a normálny pôrod čo bolo pre teba "lepšie"
Lebo známa mi vravela že cisár bol horší

maminka2710
3. feb 2020

@sunny_g Ja som mala prvý sekciou a druhý pred rokom prirodzene - nikto ma ani netlačil do sekcie, tehotenstvo úplne v pohode, jazva tiež, takže ako keby "nebolo o čom" 😉 Ale mala som fakt šťastie na hladký priebeh pôrodu, malý bol za dve hodiny od začatia kontrakcií vonku, takže sme sa moc dlho nenamáhali. Držím Ti palce, prajem hladký pôrod!

heidy222
3. feb 2020

@bettymacd pri cisarskom 24 hodin lezis, ale ja osobne som bola po tyzdni uplne ok. Pri normalnom porode som sice hned po tom chodila ale cele sestonedelie bolo velmi bolestive. Bonding s dietatom je samozrejme pri normalnom porode neporovnatelne lepsi.

senta_sofia
13. jún 2020

@sunny_g bez problemov aj tehotenstvo, aj porod, aj dalsie som mala potom prirodzene, jazva vydrzala obe tehotenstva

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre