ahojte, chcem sa spýtať, baby čo ste rodili klasicky, a išli ste prvýkrát po šestonedelí na kontrolu gynekologovi - ako ste to zvládli vzhladom na ešte bolavú jazvu ? pozeral vás už zrejme ako vždy kovovými "vecami" , ale ja si to neviem predstaviť, bola som dosť pozašívaná a ešte stále to cítim. Už je to 7 týždeň od pôrodu... ☹
@mirka1611 Byla jsem zrovna včera, po 9 týdnech po porodu. Vyšetření bylo klasicky jak při preventivce, použila i železa, udělala výtěr a pak ještě ultrazvuk zevnitř. Doktorce jsem dopředu řekla obavy z bolesti a tak se paní MUDr. snažila 🙂 Bála jsem se zbytečně, bylo to akorát nepříjemné (no jako vždy 🙂)
ahojík kočeny, nesháníte některá oblečko na malou slečnu, velikost 6-12m, dejte vědět, za měsíc se nám narodí klučina tak bych ráda uvolnila skříň a bude to za pár korun, díky za info,,,co se týče kontroly je to v pohodě,,,
Já nebyla. 🙂
taky jsem byla dost pozašívaná a byla jsem na kontrole po 2 měsících.... a bohužel tě nepotěším, bolelo to. Naštěstí to bylo rychlý ... určitě to ale nepodceňuj a na prohlídku jdi, kdyby bylo náhodou něco špatně.
Ja som 9t po pôrode, ale ešte som nebola. Chystám sa buď budúci týždeň alebo ten ďalší... Ak už si mala pohlavný styk s partnerom, podľa mňa to bolieť nebude, ja som tiež bola dosť pozašívaná, ale už sme to kus "rozchodili" 😉 Myslím, že toto môže pomôcť, inak dúfam, že to prežijem bez väčšej bolesti 🙂
@mirka1611 Ja som sla na kontrolu az po dvoch mesiacoch..ak nemas iny problem, kludne pockaj. Ja som mala ranku na krcku, tak som to citila aj pri vysetrovani, ze to trochu bolelo,ale DR.pouzila nie tie zelezne, ale plastove zrkadla, tak v pohode.A ked ma to zabolelo tak som to povedala. 😉
ahoj mna tiež len s rukami vyšetroval
🙂
@mirka1611 súhlasím so @schnek určite radšej bež na prehliadku. povedz, že máš bolesti aby pozrel či sa všetko hojí tak ako má a či nemáš náhodou zápal, určite ak ho upozorníš bude šetrný aby ťa to nebolelo
ja som bola ešte pred 6 týždňom a to som bola tiež zašitá keďže malý mal 4,2 kg a nebolo to nič hrozné, dalo sa to v pohode zvládnuť žiadne extra bolesti 😉
prohlídka byla klasická, ale automaticky použil plastová udělátka, za která se připlácí. já byla taky hodně šitá a občas to tam dole mám nepříjemně citlivé i rok po porodu, takže žádná sláva, ale vydržet se to dalo a dá 😉
@mirka1611
určite to neodkladaj a na prehliadku chod ked už máš po 600nedelí ... povedz doktorke, že máš bolesti a máš to tam citlivé, kludne sa zdôver, bude pristupovať určite s citom ... ja som mala síce sekciu, ale robila mi len UTZ a vyšetrila ma myslím rukou, ale výtery ani železá do mňa nepchala ... kludne sa zdôver doktorke, veď na to ju máš 🙂
a neodkladaj to!
ahoj, ja som 6 tt po porode a na kontrole som bola tento tyzden a dalo sa to prezit 🙂 tiez som z toho mala obrovsky strach, lebo som bola dost dotrhana aj nastrihnuta a mala som 12 stichov... ale vsetko v pohode, akurat na ten neprijemny pocit, ked do teba pcha tie kovove veci, lebo naposledy pri porode to strastne bolelo a celu ma triaslo...ale to bola skor asi psychika, nic nebolelo... a aspon viem, ze je vsetko ok a mozem si bez nejakych vycitiek uzivat s manzelom 😀
ahoj,trocha to zastipalo ale nebolo to az take hrozne...to zvladnes.skkor by sis i mala davat pozor pri styku ked mas este bolesti.
ahoj tak ja som mala tiez hrozny strach kedze som bola po porode dost nastrihnuta takze som sa bala ze co bude ale tak nebolo to nic hrozne, trocha to zastiplo, pichlo a bolo okej...ale urcite povedz svojmu lekarovi co ti je..mozno bude opatrnejsi.ja som moju jazvu tiez citila ale nebolela ma tak neviem....
určitě běž, dá se to vydržet, radši ať zkontroluje jestli je všechno dobře zhojené 😉 já si vždycky připlatím 30,- kč za ty plastové nástroje, zdají se mi příjemnější 🙂
Juuj,ked citam tieto komentare,,neviem ci robim dobre ze stale odkladam prehliadku,,som 2 a pol mesiaca po porode ale niejako sa mi este na prehliadku nechce,,aj sa obavam toho vysetrenia aj ked mam super gynekologa ale predca bola som dost pozosivana takze este som si povedala ze to ma cas ,,ta kontrola ,,ale asi po 3 mesiaci uz budem musiet ist na kontrolu..lebo neviem ci je vsetko v poriaku a obcas ma ten steh pobolieva,,no dufam ze nic vazne to neni,,asi to je normane po porode... 😀
Tak neviem ale ja som mala kontrolu po tyzdni po porode a veru aj so zelezami a sono z vonku...pri prepustani z nemocnice.a mala som normalne dojem ci mi neuvolnil stehy bo vecer v sprche som si nasla uvolnenu nit so sitia..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@mirka1611, je to už nejakú dobu za mnou, ale pokiaľ si dobre spomínam, tak ma gyňdoš vyšetroval iba rukami, žiadne kovové veci a pomôcky nepoužíval. bol veľmi jemný a opatrný, keďže som tiež bola riadne pozašívaná. žiaden strach a rovno mu povedz, že to máš ešte veľmi citlivé. 😉