som po sekcii zhruba 2 a pol mesiaca.skoro vobec som nekrvacala,ale vyteka mi odvtedy ako keby lepkavy hniz,krv,nieco hnede.teraz od vcera krvacam,dost.pred tyzdnom som tiez krvacala asi tyzden, tyzden pred tym tiez.cize kazdy druhy tyzden krvacam.aj ten lepkavy hniz tam mam trochu.mozem mat nejaky zapal alebo byt zle zahojena?mavam aj trochu take krcovite bolesti, aj pri moceni.u doktorky som bola po 6 tyzdnoch od porodu ale neosetrila ma,odvtedy nemam cas tam ist.chcem vediet od tych co mali podobnu skusenost,co to ma byt.k doktorke pojdem,len neviem kedy.som doma sama s dvoma malymi detmi.budem musiet ist znova na nejaku operaciu?s tych mam panicky strach aj z toho ze by ma museli uspat...prosim o radu.dakujem 🙂
@mawka dakujem.ale neoperovali ta?ani neuspavali ani nic?len na ten ,,porod" ti dali tie inekcie ?a kolko?
@miskacharly nie, neoperovali, prisla som vcas. keby som prisla neskor, museli by mi robit kyretaz. ale nastastie som sa tomu vyhla. uz si nepamatam presne kolko tych injekcii bolo, ale minimalne 5, viem, ze som ich pichala cely tyzden. oni sposobia stahy maternice, neprijemne dost. ale bolo to ambulantne, nelezala som v nemocnici. a pomoholo. to je hlavne. a este viem, ze som ich zhanala po lekarnach, neviem ci sa este tato MEM vobec podava. myslim ze uz len v nemocniciach pod prisnym dohladom.http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/d...
akurat kukam, ze uz neni dostupny. tak neviem ako to riesia teraz. ale uz pred 6 rokmi bol rpoblem ho zohnat, musela som cakat, kym ho jedna lekaren objedna. urcite chod k lekarovi, coho sa bojis, ci chces dostat sepsu? bolo by mi jedno, keby som aj musela na zakrok, hlavne ze zijem. ved zapal v maternici, vseobecne panva, dutina brusna nie je sranda a mozes byt ohrozena na zivote. nespekuluj a chod k lekarovi.
@mawka teraz si ma nastrasila,ok hned zajtra rano pojdem.len pochybujem ze ma moja doktorka vysetri ked krvacam.dakujem.dufam,ze nebudem musiet do nemocnice
porad sa s odbornikom na stranke www.poradnagynekologa.sk
@miskacharly mna moj vysetril, ked som krvacala aj ked tie slizy zo mna liezli. ved ked ma baba problem a krvaca divne alebo aj po 6 nedeli a neni docistena, tak to treba vysetrit. ved moj doktor sterilizuje nastroje a na vaginalne sono aj tak pouziva kondom. ved od toho je gynekolog, aby vysetroval aj ked je rpoblem s krvacanim, nie?
@dadulka256 dakujem,napisala som tam
@mawka moja doktorka nechce vysetrovat ked niektora krvaca.vedela o mojich problemoch,ale ani raz nepovedala,ze mam prist na vysetrenie.
@miskacharly niekedy mi rozum stoji nad lekarmi. ako inak ma prist na to, kde je problem a aky je to problem? ja ked som vtedy prisla, ze krvacam aj po 6nedeli a mam nejake slizy divne, lekar bez rozmyslania ze sup na kozu, kondom na sono a iba v nom hrklo. aj mi to ukazoval na monitore, co mam v maternici, videla som tam take smuhy, sak co ja viem, ale hovoril, ze to su tie plodove obaly, zvysky a este mi ukazal aj ten zapal tam, aj tak som nerozumela kde co je a potom ako vyberal tu sondu zo mna, tak sa zo mna vyvalila krv aj tie slizy a hovoril, ze neni o com, ze sa to musi ihned riesit lebo mi hrozi sepsa, kyretaz, atd. no bol akcny. ja mozem len dakovat akeho mam skveleho doktora. ved nema rtg oci aby mi videl dovnutra. alebo skus ist do nemocnice, tam nebudu mat problem ta vysetrit aj cez krvacanie. zavolaj tam, povedz aky mas problem.
Vymen gynekologa,HNED..ako ta moze odmietat osetrit?ved tam nejdes naschval s menzesom..nieco ti je,to krvacanie je toho prejavom,ako na to chce prist,ked ta nepozre?az bude neskoro?a sup sup hned k druhemu..najlepsie este dnes..viem,ze co s detmi,to je problem..ale na 2hodky ti ich niektto postrazi..nie je to sranda..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@miskacharly chod na gynekologiu, hned a necakaj. mala som to iste po druhej sekcii. normalne 6nedelie, ale potom stale som spinila taky sliz, natahovalo sa to, raz priehladne, inokedy do hneda, potom ruzove, rana sa mi sice zahojila, ale vnutri som sa necitila ok, stale akasi vycerpana tak zvlastne. no a gyn ma vysetril a mala som v sebe pozostatky plodovych obalov, co ako mi vysvetlil ze po sekcii sa to moze stat, kedze sa nie vzdy podari vybrat vsetky plodove obaly. cize ja som z toho dostala fajnovy zapal. pri prirodzenom porode maternica vypudi vsetko. no, takze aj toto je pri sekcii komplikacia. dostavala som vtedy par dni methylergometrin ci ako sa to pise, aby som mala stahy maternice /cize male porody kazdy den po injekcii, neskutocne neprijemne/, ale vycistilo ma to a bola som potom v poriadku. plus atb kvoli zapalu. prisla som o 5 12, mohlo to skoncit kyretazou ak nie horsie. doki sa cudoval, ze som s tym dlho vydrzala. urcite chod k lekarovi, sranda to neni.