Sm v 20tt tehotenstva.Asi 2roky dozadu som mala problem s platnickou-mala som ju vysunutu,zablokovala mi nerv,a uplne sa znicila.Bola som na zakrok,aby sa mi vysunula spät,co sa podarilo,no je uz uplne znicena.Mavam teraz v tehotenstve bolesti,ale da sa to.No bolo mi povedane,ze ked som mala takyto problem,nebudem moct dostat epiduralku,vraj to moze mat nejake nasledky na chrbticu
no to uz presne neviem,niekde uplne dole,len ked uz ani sama neviem.Bojim sa,ze bez nej by som to asi nevydrzala 😝
a dovolia ti rodit normalne? nie som odbornik ale teda ak ta to uz teraz boli a to si este len v polovicke.. pri porode je namahane cele telo na maximum... ci s epi alebo bez.. dr ti co povedal?
@mischell0110
Praveze este nic.Chodim vo Svajciarsku ku gynekol.Zdravotnictvo tu je na inej urovni ako doma,nikdy som sa nestazovala,preto som si myslela,ze aj gynekologicka bude super.No natrafila som na jednu z mala,ktora ma divne postupy.Nepytala sa doteraz ani na priatelovu krvnu skupinu,ani mi nebrali krv na vysetrenia,ani moc,ci nemam cukrovku,malo zeleza a podobne...keby som si nedala urobit vysetrenia doma na SR,ked sme boli na dovolenke,dodnes by som nevdela,kolko mala meria,ani vazi,ani ze je to dievcatko.Tak chciet vediet od nej nieco taketo-je asi nad jej schopnosti mi odpoevdat.Preto som chcela vediet,ci tu je niekto,kto mal podobne skusenosti 😒
a mozes rodit normalne? pri porode sa platnicka moze zase vysunut a mam kamaratku, ktora je tiez takto po operacii vysunutej platnicky, ale povedali jej, ze uz nemoze rodit normalne, kosti sa jej nemozu roztiahnut, ako je tomu pri porode a aj rodila cisarskym. kazdopadne, epiduralka moze byt, ale to musi posudit anesteziolog, pri zavadzani, ci sa to da zaviest
@kofoluska moja znama mala tazku autonehodu a polamanu celu panvu, aj stavce a hovorili jej, ze jej spinal bez problemov mozu zaviest, ona chcela vsak celkovu anestezu, ale nakoniec 4x skusali a nedalo sa
@mischell0110 Čo to znamena "bolo mi povedane"?? lekar sa tak vyjadril?nebodaj chirurg,alebo niekto zo znamych? Ja pokial viem tak su rozne kontraindikacie kedy epidural nepichať,ale tvoj problem medzi nimi nie je,v kazdom prijpade pred tym ako si epi mozes zaplatit absolvujes pohovor s anesteziologom,vyplnis papiere a podpises to,tam sa mozes rovno opytat na vsetko a uvidis,ak by to bolo mozne tak nevahaj 🙂 zvladnut to samozrejme zvlanes aj bez nej ,ale ja som rodila s epi a bolo to dokonale,neviem co su to bolesti,neviem ani co su to riadne kontrakcie ani zašivanie,viem len co je to krasny a bezbolestny porod,ktory som si totalne užila 🙂 najkrajsi zazitok a to vdaka EPI 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@mischell0110 Ja sice nie som zastanca epiduralky, a to z viacerych dovodov, o ktorych sa ale vo vseobecnosti radsej mlci nez by sa o nich pacientkam povedalo a mohli sa na zaklade vsetkych faktov rozhodnut, ci ju pouzit alebo nie, ale - sama som mala pred jedenastimi rokmi triestivu zlomeninu prveho driekoveho stavca. Pokial viem, epi sa picha do priestoru pri stvrtom driekovom stavci. Anesteziologicka, ktora sa na mna prisla pozriet ako na exota, co podpisal NESUHLAS s pouzitim epi mi povedala, ze aj napriek zlomenine chrbtice by mi ju bez problemov pichli. (Na porodnej sale sa mi fakt nexcelo vysvetlovat, co si o epi myslim. Zvolila som jednoduchsiu verziu - zlomeninu stavca :D. )
Takze asi zalezi, KDE presne je ta znicena platnicka.