Ahoj. Nevedela som,ako nazvať túto diskusiu.
Problém je v tom, že pred materstvo som bola spoločenský človek, nemala som problém komunikovať a zoznamovať sa. Dá sa povedať, že v tej dobe moja komunikatívnosť vadila aj priateľovi, žiarlil, mala som aj mnoho kamarátov. Vyrastala som len s bratmi a ich kamošmi, čiže som mala ku nim bližší vzťah, ale samozrejme som vedela bez problémov komunikovať aj s babami. Teraz som 3 roky na MD, a mam problém nadviazať konverzáciu,minule ma stopla suseda z vedľajšieho vchodu, mala priateľský prístup a ja som bola úplne mimo, čo mám hovoriť a bolo mi to nepríjemné. Väčšinu času MD som strávila doma keďže bol Covid a ešte som bola na rizikovom s druhorodeným... Mam problém ísť do spoločnosti, bojím sa ísť na ihriská, do detských kutikov, dokonca že zase stretnem susedu. Nerozumiem tejto veľkej zmene. A už to dokonca vadí aj priateľovi, keďže som momentálne tým pádom len sním. Prepošli kamoši a kamošky sú buď odstahovany, alebo majú ešte bez starostnw životy takže máme prerušené kontakty. Co z tým môžem spraviť? Ako vedieť opäť komunikovať. Ďakujem
@kuriatkocervene je to des. V živote som to nepoznala. Mama furt sa smeje, že už ako malé decko som prišla domov oznámiť ze sa idem prejsť a že kam a ja jej na to ,,taká teta ide s dievčatkom na prechadzku" :D a bežné som oznamovala mojich nových známych a teraz... hroza
toto sa stalo mnohym ludom po tejto situacii. ale neboj, bude to lepsie. hlavne, ked sa casom zaclenis naspat do prace
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ozvi sa nejakej kamaratke alebo kamaratovi, mozno budes mat zo zaciatku stres, ale to ochvilu opadne, dostanes sa spat do toho len tak, ze sa zacnes zase spolocensky angazovat ... velakrat v zivote som to mala takto podobne a presne viem, co tym myslis s tou susedou, v pritomnosti niektorych ludi sa proste clovek citi nedobre alebo neisto, aj ked netusi preco, tiez to tak maam 🤷🏼♀️