Ahojte, momentálne som TT 36+2, už takmer týždeň hnačkujem (myslela som si najskôr, že to je viróza... Ale zatiaľ to doma ani nikoho iného v okolí nepochytilo tak som od toho upustila) a štvrtok mi odišla krvavá hlienová zátka a mala som silné menštruačné bolesti, ďalšie 2 dni som mala ružový výtok. Absolútne mi nechutí ani jesť, býva mi zle a znížila sa mi váha a teda mi zmizli aj opuchy (za čo som rada). Myslíte si, že pôrod môžem očakávať v najbližších dňoch v zmysle týchto príznakov? Aké ste mali príznaky pred pôrodom vy a ako dlho trvali? Ďakujem 🙏
rôzne ...
mne padlo bruško...
pri prvom hnačka pár hodín pred pôrodom...
pri ďalšom tesne pred pôrodom som schudla 2kg...
@little_secret ahoj, vacsinou porod vraj nastava do 48 hod.po odideni zatky, ale pokojne aj tyzdne moze trvat kym sa spusti.
Teraz by som sa zamerala na to, ci mam unik/odtok plodovej vody (ak mas doma, pouzi na vlozku temesvaryho roztok a ak nemas, brnkla by som do gyn.ambulancie ci mi vedia odliat-neda sa kupit).
Ja som pri 1.mala temesvaryho doma, v 36+3 mi odisla zatka, na druhy den rano zacal unik (nevedela som to zadrzat zvieracmi), do par hodin uz viac a viac, naliala som roztok na vlozku, bol modrozeleny-pozitivny. Do 2 hod sme boli v porodnici a mala som uz novu vlozku (oni si ju tiez potrebuju pretestovat), dali ma na pasy. Kontrakcie som nemala, davali mi antibiotika, aby kvoli odtekaniu plodovej (poobede uz masivne isla), nedoslo k infekcii babatka a napriek vyvolavaniu nic, takze sekcia. Sekciu mi vraveli musia urobit do 48 hod od spustenia vody.
@little_secret podľa mňa ano, ja som rodila na 3 deň po tom, čo mi odišla hlienova zátka iné príznaky som nemala.
@little_secret Ja si myslím že ano budeš rodiť, hnačku som mala aj ja v 36tt neviem možno zo stresu že idem rodiť neviem 😂. No ale schudla som 8kíl a dcérka dokonca tak isto schudla...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Preháňalo ma tiež asi v 36tt, poslickov som tiež mávala, jeden deň to vyzeralo fskt sľubne, že už je to ono, ale zrazu bolesti prestali. Rodila som až 5 dní po termíne nakoniec. Vtedy mi každý vravel, že do par dni porodim a realita bola iná. Čiže ťažko povedať, môže sa ti pôrod spustiť dnes a môže až o tri týždne.