Prirodzený pôrod po laserovej operácii očí.

ziabs81
3. mar 2020

Ahojte mamičky, len sa chcem opýtať, či niektorá rodila prirodzene po laserovej operácii očí.

Ďakujem 😊.

arianna25
3. mar 2020

A o ale laser bol pred 13 rokmi a rodila som pred rokom. Ale mas na mysli nejak po sebe?

poisonblu
3. mar 2020

ja som mala laserovu operaciu v roku 2000 a rodila som prirodzene v 2012

vulka
3. mar 2020

Ja som mala laser počas tehotenstva a bola to kontraindikácia k prirodzenému pôrodu.

ziabs81
autor
3. mar 2020

@arianna25 ja som mala pred tromi rokmi a dosť vysoké dioptrie, preto sa pýtam

ziabs81
autor
3. mar 2020

@poisonblu a môžem sa opýtať aké vysoké dioptrie si mala?

zabina27
3. mar 2020

Ja som rodila 5 rokov po laseri, ale bola som na vyšetrenie u očného, vyžiadala som si to sama u gynekológa (ten to nejako neriešil), chcela som len pre istotu. Bolo všetko ok, rodila som prirodzene, druhé som rodila po 2 rokoch, to už som k očnému nešla

tulipanicek
3. mar 2020

Laserová operácia nie je indikácia na sekciu. Dokonca ani klasická chirurgická operácia. Tam vstupujú iné faktory.

poisonblu
3. mar 2020

@ziabs81 - 5

ziabs81
autor
3. mar 2020

Ja - 7, tak snáď to bude ok, ďakujem vám 😊

ingelika78
3. mar 2020

@ziabs81 laser v 2003, rodila som prirodzene v 2019. ziadny problem. mala som vysoke doptrie, -6.

tani777
4. mar 2020

Ja som bola minuly rok,prve som sa toto pytala,tak mi povedal primar,ze ziadna ocna diagnoza nie je indikaciu ku sekcii

arianna25
4. mar 2020

Ja som tiez mala silne dioptrie -5,45

buducamama
23. apr 2020

@ziabs81 ahoj, akurat som pisala v jednej inej teme k cisarskemu moju skusenost u ocneho. Tiez som bola na laserovej operacii oci pred 13 rokmi, mala som 7 a pol kratkozrakost, a plus cylinder. Asi pred 2 rokmi som bola u ocneho kvoli zapalu a ten mi sam od seba zacal hovorit, ze mam indikaciu na sekciu kvoli tomu, ale ze ked budem tehotna tak sa mam este pobavit s gyndou. Mne sa zhorsoval v detstve a puberte zrak velmi rychlo, kazdeho pol roka mi zvysovali dioptrie. Bala by som sa o oci pri normal porode a plus mam tachykardiu a taha mi na 38😏

ziabs81
autor
23. apr 2020

@buducamama ahoj, ja som bola v stredu na ocnom na vyšetreniach, tam kde ma operovali a očný, že je všetko v poriadku, že kľudne môžem rodiť prirodzene

buducamama
24. apr 2020

@ziabs81 sila, no v kazdom pripade, o ich oci nejde. Ja som sa natrapila cely zivot kvoli nim dost.

ziabs81
autor
24. apr 2020

@buducamama ako očný povedal, že sú situácie, keď neodporúčajú prirodzený pôrod, ale že môj prípad to nie je

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre