Ahojte mamičky, len sa chcem opýtať, či niektorá rodila prirodzene po laserovej operácii očí.
Ďakujem 😊.
ja som mala laserovu operaciu v roku 2000 a rodila som prirodzene v 2012
Ja som mala laser počas tehotenstva a bola to kontraindikácia k prirodzenému pôrodu.
Ja som rodila 5 rokov po laseri, ale bola som na vyšetrenie u očného, vyžiadala som si to sama u gynekológa (ten to nejako neriešil), chcela som len pre istotu. Bolo všetko ok, rodila som prirodzene, druhé som rodila po 2 rokoch, to už som k očnému nešla
Laserová operácia nie je indikácia na sekciu. Dokonca ani klasická chirurgická operácia. Tam vstupujú iné faktory.
Ja - 7, tak snáď to bude ok, ďakujem vám 😊
@ziabs81 laser v 2003, rodila som prirodzene v 2019. ziadny problem. mala som vysoke doptrie, -6.
Ja som bola minuly rok,prve som sa toto pytala,tak mi povedal primar,ze ziadna ocna diagnoza nie je indikaciu ku sekcii
Ja som tiez mala silne dioptrie -5,45
@ziabs81 ahoj, akurat som pisala v jednej inej teme k cisarskemu moju skusenost u ocneho. Tiez som bola na laserovej operacii oci pred 13 rokmi, mala som 7 a pol kratkozrakost, a plus cylinder. Asi pred 2 rokmi som bola u ocneho kvoli zapalu a ten mi sam od seba zacal hovorit, ze mam indikaciu na sekciu kvoli tomu, ale ze ked budem tehotna tak sa mam este pobavit s gyndou. Mne sa zhorsoval v detstve a puberte zrak velmi rychlo, kazdeho pol roka mi zvysovali dioptrie. Bala by som sa o oci pri normal porode a plus mam tachykardiu a taha mi na 38😏
@buducamama ahoj, ja som bola v stredu na ocnom na vyšetreniach, tam kde ma operovali a očný, že je všetko v poriadku, že kľudne môžem rodiť prirodzene
@ziabs81 sila, no v kazdom pripade, o ich oci nejde. Ja som sa natrapila cely zivot kvoli nim dost.
@buducamama ako očný povedal, že sú situácie, keď neodporúčajú prirodzený pôrod, ale že môj prípad to nie je
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
A o ale laser bol pred 13 rokmi a rodila som pred rokom. Ale mas na mysli nejak po sebe?