Ahojte, termin porodu mi vychadza tak, ze budem 2 roky aj 8 mesiacov po sekcii. Najde sa tu nejaka mamicka, ktora priblizne v takomto casovom rozmedzi rodila po sekcii prirodzene? zaujima ma par veci, na ukludnenie. Je dovolena epiduralka ? moze sa porod umelo vyvolavat ? mozu ma nechat opat dlhe hodiny v bolestiach trapit ?
Nepotrebujem si nikde odskrtavat, ze mam prirodzeny porod za sebou aj ja, keby bolo na mne tak idem na planovanu sekciu, pretoze moj strach z prirodzeneho porodu je neskutocny, no po mensom rozhovore u dr so sestrickou ma vraj budu na prirodzeny tlacit 🤷🏻♀️ mam hranicne rozmery panvy , prvy porod bol ukonceny SC prave z dovodu, ze babo nepreslo ale kym tak rozhodli, preslo 22 hodin plne bolesti a vyvolavaciek. Mam strach , ze tento porod dopadne tak isto a budem mat opat nejaku traumu 🥺
Netreba si ani vybavovať papier, na Slovensku nie je problem nájsť pôrodnicu, kde je po prvej sekcii automaticky aj druhá sekcia.
Ja som rodila dva roky po sekcii. Vyvolávanie a epidurálka opäť závisia od pôrodnice. Mne sa pôrod spustil sám ale keďže to nepostupovalo, dostala som oxytocín aj epidurálku. Ale ja som chcela rodiť prirodzene po cisárskom a podľa toho som si aj vyberala pôrodnicu.
Neviem odkiaľ si ale napríklad v Nitrianskom kraji neviem či vôbec je pôrodnica, kde by ťa nechali rodiť prirodzene po predchádzajúcom cisárskom, ak sa teda nič za posledný rok a pol nezmenilo.
epidural ano, vyvolavanie len mechanicke (balonikom), urcite nie propes a podobne. Potom podpora oxytocinu ked uz ides moze byt.
Prvy som mala cisarsky, druhy priroddzeny o 1r a 9mes., treti tiez prirodzeny o 2r. Rodila som v DE. Epi mozes mat, vyvolavat mo chceli, nesuhlasila som. Po vyvolavacke su vacsinou silne bolesti, vtedy treba pytat epi.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Však si vybav od psychiatra papier že máš paniku a budeš mat opäť sekciu