Pred 2,5 rokmi som mala akutnu sekciu, teraz cakam druhe babatko (termin februar 2025) a strasne by som chcela rodit prirodzene. Citala som na roznych strankach aj forach, ze ak mala zena prvy porod sekciou tak aj dalsi bude sekciou.
Mate s tym niektora skusenost?
Mala som prvu akutnu. Druhy porod po 2r10m prirodzeny. Vyvolavany.
Kazda nemocnica to ma inac.
Je tu aj skupina vbac. Pozri aj tam 😉
@sandrita_v mám za sebou sekciu (dieťa KP) ,dva roky na to prirodzený pôrod. Ono je to veľmi individuálne a veľa faktorov sa berie do úvahy
Dnes uz je bezne mozne ist dalsi prirodzeny, ak nemas nejake komplikacie.
Je to mozne, ale tak tvoj lekar ti bude o tomto vediet povedat asi viac, si myslim. 🙂 Ten najlepsie pozna tvoj zdravotny stav a moze vylucit urcite rizika.
@sandrita_v nie, nie je to pravidlo. Zavisi od dovodu 1.sc. svagrina mala preeklampsiu, tak prve mala na sekciu a o 2r druhe rodila prirodzene.
Svokra pred 45r mala prvu sekciu kvoli zlej polohe a dalsie 2 porody prirodzene.
@sandrita_v nie vždy po sekcií je ďalšia sekcia ,Ano zvyčajne to je tak ale je dosť veľa žien ktoré po sekcií mali prirodzený porod ale to záleží od stavu maternice ,osobne by som však neriskovala vzhľadom na tlaky a ostatne veci pri prirodzenom
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ahoj, no neviem ako citas, lebo stranky aj fora su plne aj pribehov zien, ktore mali prve dieta sekciou a druhe prirodzene. Take si nevidela? Je toho plno.
A vsetko je vysoko individualne a bude zavisiet od konkretneho porodu, Tvojho stavu, atd. Takze pripravovat sa mozes, aj chciet, ze ides do prirodzeneho, ak Ti do Dr schvali. A potom uz ako pri kazdom porode sa uvidi, ako bude postupovat. Ak bude vsetko v poriadku, nikto Ti nebude branit v prirodzenom.