Prirodzený pôrod bez aniballu?

sandyka90
12. feb 2020

Ahojte,
Som prvorodička a pár týždňov pred pôrodom mi dr odporučila kúpiť aniball ale mne to aj zaviesť ide horko ťažko... jednoducho budem skúšať ale nejde mi s tým cvičiť...😔
Bábätko je hlavičkou dole, ja chcem prirodzený pôrod a teraz ma ten balón tak zdeptal...
Ale žena sa pri kontrakciach otvára nie?Ste tu také ktoré ako prvorodičky nepoužívali aniball a pôrod v pohode?😔a rátam s tým že bábätko bude mať medzi 3500-4000g

katarinka89
12. feb 2020

@sandyka90 4 prirodzene porody bez aniball vahy od 3200 g do 3600

sapetka
12. feb 2020

@sandyka90 co ma aniball s prirodzenym porodom. Nemusis ho pouzivat. Ja som rodila a ziadne tieto a podobne pomocky sol nepouzivala

ajka0207
12. feb 2020

@sandyka90 moze sa stat ze ta budu musiet nastrihnut aj ked by si nacvicila 30 cm, rovnako ako sa moze stat ze nebudes cvicit a porodis bez poranenia. Na to vplyva tisic faktorov, nie nejaka jedna POMOCKA, ktora ti ma pomoct hlavne psychicky. Ked to nejde, kasli na to, rob si inu prípravu,ktora ta robi stastnou.

lypka
12. feb 2020

Mám tri deti ani pri jednom som ho nepoužívala, teraz čakám 4 a tiež nebudem, neviem si to ani len predstaviť. Nič ti nezaručí, že aj keď budeš cvičiť pôjde to ľahko.

elii5
12. feb 2020

Dcérka skoro 3700g, bez cvičenia, bez kurzov, pôrod síce potrápil, šitia bolo dosť, ale dve hodky po pôrode som normálne sedela.. u mňa to bolo tak, že keď doniesli bábo, aj som zabudla na nejaké šitie alebo bolesti.. a kontrakcie horšie ako pôrod, čiže u mňa bol pôrod už vykúpenie 😁 neznervoznuj sa zbytočne, ak chces cvič, ale zvládneš to aj bez toho 🙂

martinka13
12. feb 2020

2 pôrody bez akýchkoľvek zásahov. Syn 4000, dcéra 3860. Oba v pohode. Prvý dlhší.

sandyka90
autor
12. feb 2020

Ja hlavne mám asi v hlave to, že vdaka cvičeniam s aniballom sa ľahšie budem otvárať pri pôrode...ale to asi nemá na to veľký vplyv nie?
ďakujem za pozitíva 😔🍀

elii5
12. feb 2020

@sandyka90 na otváranie to nemá vplyv 🙂 s aniballom ide o to, ako porodis/ aby si si zvykla na to roztiahnutie a nemusela sa natrhnut.. tak ale niekto sa nepotrha ani pri 4kg bábätku, čiže je to individuálne 🙂

sonnenshein
12. feb 2020

@sandyka90 Skus radsej masaz hradze, urcite Ti to bude prijemnejsie a efekt to bude mat podobny - Ty budes mat pocit ze si pre prirodzeny porodnieco spravila, a zvysok je naozaj uplne totalne na okolnostiach.
Mimochodom, 2 prirodzene porody, druhy super rychly, skoro bez bolestivych kontrakcii, ale dcera isla bokom, takze ma totalne dotrhala. Napriek tomu to bol prenadherny porod, ktory si, dufam, o mesiac a nieco zopakujem 🙂

paulinkaa2
12. feb 2020

@sandyka90 porodila som bez anibalu, predporodnej pripravy a bez epi. Prvorodicka. Radšej s nástrihom ako dotrhana.

diaalex
12. feb 2020

@sandyka90 s alebo bez aniballu porodis 🙂 on je na to aby ta nemuseli strihať a síť 🙂 počula som veľa žien že to dali bez aniballu a hneď sedeli, lenže ani jedna sa ti nebude chváliť zápalom, hnisaním, bolesťami a opätovnom zásahu 😉 ja som prvorodička a hoci to najprv bolo tažké, ale prekonala som sa a nakoniec nacvičila 33cm a bola som bez nastrihu a šitia a úprimne ti hovorím neviem si predstaviť ako by som fungovala s malou keby som mala šitie 🙂

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mucinka5512
12. feb 2020

@diaalex prosim od kolkateho tyzdna sa ma cvicit s aniballom 🙂

zuzkalujza
12. feb 2020

keď som ja rodila, žiaden anibal neexistoval a prežila sme to. Neboj zvládneš to aj bez toho, tak ako milióny iných žien. Držím ti palce 🙂

eliska13
12. feb 2020

@sandyka90 keď ho už máš doma, tak skusaj.Ale ja som porodila bez nástrihu a Aniball ešte ani nepredávali😀kontrakcie závisia od hormónov, alebo Ti dajú infuzku

dada125
12. feb 2020

Syn 3650g, prvorodička, bez anibalu, bez nastrihu a sitia, bez epi. Len som si hrádzu natierala olejom z dm... Len sa musíš v hlave nastaviť, že všetko bude super a bude 🙂 veľa ide o psychiku 🙂

noemi155
12. feb 2020

Žiaden aniball nemá vplyv na otváranie
Tiež som prvorodička bola,vôbec som necvicila a rodila som v novembri a porodila som bez jediného skrabanceka a ani epiduralku som nemala
Hneď som fungovala
Všetko je o psychickom nastavení a počúvaní sestier a dr

ukulela
12. feb 2020

@sandyka90 cvicenie s anibalom pomoze akurat tomu, ze dole budes pruznejsia a mozno nebudetreba nastrih. s otvaranim (na jeden/dva atd prstov) nema aniball nic spolocne, to si telo riesi same.
@diaalex ja som pri prvom mala velke sitie - ale hlavne vnutorne (a tam anibal nepomoze, lebo to neovplyvni) - a mala som aj nastrih, ale mala som blby priebeh porodu a vinim za to porodnika. nepomohol by mi ani anibal, ani nic ... druhy porod - bez nastrihu, jeden, ci dva stehy - a sedela som po porode hned. ja som tiez chcela cvicit, ale potom ma odradili skusenosti/vyjadrenia, ze to moze aj uskodit, tak som neriesila.

mima1
12. feb 2020

@sandyka90 never tomu ze sa budes vdaka anibalu lepsie ci rychlejsie otvarat. Ja som pri prvom cvicila. Prenasala som dva dni mi vyvolavali porod. Sice mi nastali silne kontrakcie no vobec som sa neotvarala. O 22vecer som bola kustik otvorena no nic moc.

ukulela
12. feb 2020

@sandyka90 inac odporucaju par dniútyzdnov pred porodom pit alchemilki, ostruzinu malinovu, ci jest lan. vsetko ma pomoct cinnosti maternice. pohladaj, pocitaj.

weisovameggy4444
12. feb 2020

@sandyka90 prosím ťa sa vyser na nejaký anibal 😂😂😂radšej kúp nieco pekne bábätku

kotulicek
12. feb 2020

@sandyka90 ahoj jasné že ide prirodzený pôrod bez anibalu... Ja som ho nepouzivala ... Ani by som ho nechcela, je to premna divné porodila som normálne 3deti hmotnosť 3750 až 4050 a v pohode bez strihania ... Každá žena je iná niekoho strihaju niekto sa natrhné niekto nič . Či s anibalom alebo bez neho.

sandyka90
autor
12. feb 2020

Ďakujem vám fakt veľmi za odpovede
Keď ja som bola v tom, že ak neviem spracovať aniballom, tak ani bábo nevytlačím😏
Smiešna som ja viem...nebudem sa nad tým rozčuľovať

sonnenshein
12. feb 2020

@sandyka90 Och neboj, vytlacis aj keby si nechcela, telo presne vie, co ma robit, Ty sa tomu len nesmies branit 🙂

jvasenka
12. feb 2020

@sandyka90 mna sa na poradni tiez pytala mudr ci pouzivam a ja ze nie.. Dalej sme to neriesili.. Rodila som normalne dokonca bez nastrihu (ale to podla mna zalezi nielen od teba ale aj lekara).. Malá mala 3660 a 51cm...

sandyka90
autor
12. feb 2020

@sonnenshein Ďakujem ☺️
Idem si užiť teda "posledné dni" 2v1☺️
Veľmi som sa na toto zafixovala

evitka83
12. feb 2020

@sandyka90 panvove dno mozes cvicit aj bez aniballu 😉

misulka1989
12. feb 2020

@sandyka90 prvy porod bol prirodzene, cvicila som s aniballom, maly 3500g...druhy porod tiez prirodzene, bez aniballu, mala 3900g...oba bez nastrihu s kozmetickym stehom...inymi slovami - aniball Ti nic nezarucuje...takze ziadny stres, ak ta ma stresovat, tak ho zahod do kosa...🤷‍♀️

diaalex
12. feb 2020

@mucinka5512 od ukončeného 36tt 🙂

tatisna
12. feb 2020

@sandyka90 pouzivas lubrikant? Este tomu daj sancu, je to vyborne na psychiku, kazda v podvedomi riesi ze ako taka velka hlavicka prejde cez taky uzky otvor... Ked nacvicis s anibalom, tak budes mat aku taku predstavu. A tlacenie-budes to mat nacvicene, ziadne krvave zilky v ociach...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre