Prirodzený pôrod bábätka s váhou okolo 4,5 kg

tina_tar
18. mar 2021

Ahojte, porodili ste niekto prirodzenou cestou bábätko ktoré malo viac ako 4500g?
Prvý syn mal 4500g, o chvíľu ma to čaká zas a mám veľký strach z toho že bude ešte väčšie a či to zvládnem.

pribinak
18. mar 2021

@tina_tar tak si vybav sekciu.

bellovag
18. mar 2021

Ležala som na izbe s maminkou, ktorej chlapček mal 4800 g. Porodila ho prirodzene, ale zase aj ona bola "veľká" ...Moje predčasniatko malo tesne nad 2000g a dodnes si pamätám ten obrovský rozdiel 🙂 Janko sa volal ten chlapček v dupačkách a môjmu nemali čo obliecť , všetko veľké 🙂

lulu0123
18. mar 2021

Akurat sme sa s kamoskou bavili ze jej tvrdili ze maly ma 3500g a mal cez 4500g.Porodila uplne v pohode a to je este uplne chuda utla baba.Ale bola vo vyhode,ze netusila ze to bude velke dieta.

tina_tar
autor
18. mar 2021

@pribinak niesom si istá, ako pri tom postupovať. Samozrejme som nad tým premýšľala, ale z každej strany sa dozvedám len to, že sa to nedá len tak vybaviť

anile12
18. mar 2021

Ja som porodila síce len 4000g ale aj to ma malička zlomenú klučnu kosť 🤕

pribinak
18. mar 2021

@tina_tar navštívi psychiatra s tým že máš traumu z prvého pôrodu, veľké bábätko a máš obavy z ďalšieho
Porozoravaj sa aj so s inom gynekológom. Chce to trosku behaciek ale dá sa to

tina_tar
autor
18. mar 2021

@pribinak ďakujem pekne za tip. 😊
Počkám, ako sa bude váha tohto bábätka vyvíjať a ak podobne ako pri prvom tak to určite skúsim 😊

tanyan
18. mar 2021

Váha nie je jediný faktor. Ja som si počas tehotenstva želala, aby bolo dieťa aj dlhé, nielen veľké. Dcéra sa narodila prirodzene, mala 60 cm a 4430 g. Jej otec, môj manžel, sa tiež narodil prirodzene - on mal 65 cm a 5,5 kg. Pokiaľ je dieťa v správnej polohe, tak tá väčšia váha pomôže lepšie otvoriť pôrodné cesty a vlastne uľahčí pôrod.

hanka1505
18. mar 2021

@tina_tar neboj zvládneš. Ja som pred 2,5 rokom porodila 5.5kg prirodzene.oproti dcérke ktr. mala o kg menej to bol oveľa lepší porod❤️len teda som absolútne spolupracovala s lekárom a sranda bola, že tu váhu nik nečakal, na sono im vychádzal menej. Teraz čakám 3bejby a zatiaľ je v tabuľkových hodnotach🙂 tak dufam ze to nepotiahne na 7kg🙂 držím ti palce, hlavne sa nestresuj❤️❤️❤️❤️

ivka21
18. mar 2021

Ja som mala mat podľa sona 3 kg a narodil sa 3.5 kg no myslím ze problém je hlavne hlavička. Ja som mala co robiť aby som porodila a baby co rodili dievčatko úplne mala hlavička a super pôrod. Drzim palce.

cookie29
18. mar 2021

zalezi aj od Tvojej stavby a aku siroku mas panvu. Niektore zeny maju uzku (a nema to nic spolocneho s celkovou postavou vahou) a nemozu prirodzene porodit ani relativne mensie deti.

pribinak
18. mar 2021

@tanyan 65 cm novorodenec? Ehm, nechce sa mi veriť

kiki68
18. mar 2021

Asi by som cvicila s aniball a pojde to podla mna bez nejakych velkych zraneni. Ja som mala 3,7kg a islo to skoro bez zraneni. Podla mna je dolezita poloha v akej rodis a neurychlovat to. Aj za cenu ze budes tlacit tu zaverecnu fazu ako ja skoro 50 minut . Kamoska porodila 4700g chlapca bez jedine jo stehu. Nic neurychlovali a islo to paradne. Druha rodila 2400g a bol to priserny porod. Ono to o vahe nebude

nikkya
18. mar 2021

Môj mal síce len 4,3kg ale išlo to v pohode a bez jediného stehu 🙂

laila18
18. mar 2021

To čo tu zaznelo teda to si riadne predsudky. Poznám xy žien pevnejšich čo mali ledva 2,5kg dieťa, a iné chudšie aj 4kg dieťa. Vôbec to nie je o postave, či je žena "veľká" alebo nie. Ja som mala prvého 4,5kg, bola som zavodnena z tej váhy, obrovské brucho, 25kg som pribrala a nechala v pôrodnici, žiadna cukrovka nic, žiadne vitamíny, zdravo som sa snažila stravovať...jednoducho genetika. Ale k tvojmu prípadu, ja som zažila práve tu sekciu, lebo malý nezostupil dobre do panvy a hlavičku mal obrovskú 🙈 a poviem ti, sekcia nie je žiadna výhra, je to veľká brušná operácia po ktorej sa ledva postavíš z postele a budeš sa musieť starať o dve deti. Takže ja by som len tak dobrovoľne nešla, hlavne ak si jedno veľké bábo už porodila prirodzene, telo si pamätá. Každopádne je to na tebe, akútnu sekciu ti spravia vždy keď bude potreba...držím ti palce. Mňa tiež čaká druhé v septembri, tiež to nevyzerá na menšie bábo, uvidíme, ale určite sa chcem pokúsiť o VBAC. ☺️

tanyan
18. mar 2021

@pribinak Normálne oficiálne to mal v papieroch. Sa mu občas smejem, že na to aký veľký sa narodil, zase až toľko nevyrástol... Teraz má 195 cm. 😀

lucia30lucia
18. mar 2021

@tina_tar aj ja som rodila prirodzene a môj syn mal 4620 a tak bol to taký trosku horší pôrod lebo bol veľký ale zvládla som to a aj ja aj syn sme boli v poriadku našťastie. Akurát mne sa to trosku horšie hojilo ale za to mohol doktor ale to už nechám tak. Druhé som rodila v Trenčíne tiež bola veľká baba moja ale to sa nedalo stým prvým porovnať super doktorka aj sestrička pri pôrode a tak aj pôrod aj všetko lepšie. Podľa mňa záleží kto je aký doktor pri pôrode a ako ti pomôže. Za mňa pôrodnica Trenčín 100%

panda21
18. mar 2021

Mňa strašili zasa celý čas, že bude mať pod 3kg lebo mal iba dvojcievny pupočník a nebol dostatočne vyživovaný 🙈 aj to tak na sone vychadzalo ze bol maličký.. Posledné 2 mesiace ho ale ani nevazili, úplne to zanedbali a nakoniec mal vyse 4,2 a 54cm 🤣 a to som pred tehotenstvom mala 44 kil.. A úplná pohodicka, 2 zatlacenia a bol vonku ani som nevedela. Ja si zasa vôbec neviem predstaviť mať menšie dieťa, pre mňa tento 4kg bol taký drobný 🙈😅 ale mne veeeeeelmi pomohol anibal.. Aj ma lekarka a PA chválili, že to bolo vidno, že som ho používala ☺️

almia
18. mar 2021

urcite prirodzene.. nic lepsie ani nemoze byt.. nad sekciou neuvazuj, mala som tiez babo nad 4kg- druhy porod, vsetko super rychlo minimalne sitie... ak chces napis mi.. hlavne sa nestresuj a neboj... strach je len velky nepriatel nic ine...

beronsche
18. mar 2021

@tina_tar moje prve dieta malo 4200g, porod vyborny, bez nastrihu a akehokolvek porodneho poranenia (nie som ziadna babica, konfekcna velkost 36/38, ale zase ani velmi utla cez boky, taka normalka..) viem, ze sa pytas na vacsie dieta, ale na prvorodicku bolo aj to moje dost..🙂
Ja odporucam spracovat akekolvek traumy spojene s prvym porodom a potom sa sustredit na pripravu na prirodzeny porod (nie je to iste, co vaginalny..) cize ziadne medikamenty a vyvolavacky a umele hormony, kym na to nie je opodstatneny dovod. A porodna poloha urcite nie v pololahu, ci nedajboze lahu (mne sa osvecilo rodit v polohe na vsetkych 4 🙂 )
Drzim palce!!

novapopradcanka
18. mar 2021

@tina_tar Ak ste porodila prve dieta 4,5kg tak druhe velke by sa malo jednoduchsie porodit.Len sa netreba stresovat a prestat tlacit v zavere.Rovnako zeny,ktore porodili najskor mensie dieta-moja sestra mala najskor 2 baby 3.1 kg a posledny syncek skoro 4,4 kg a porodila prirodzene, lebo porodne cesty bolo priechodnejsie ako pri prvom velkom dietati.Kedze ste porodila prve velke babo-planovanu sekciu Vam nedaju az urgentnu keby sa nieco skomplikovalo.Drzim Vam palce,isto zvladnete...

ajko2011
18. mar 2021

Syn mal 4480g a 52cm. Rodila som prirodzene. 🙂

ciernaovecka8
18. mar 2021

Môj syn mal 4100gramov, problémy som mala ešte pol roka po pôrode.

tina_tar
autor
18. mar 2021

@beronsche keby bolo na výber tak je to super, ale ten prvý som mala presne taky ako píšeš. Prvorodička, dieťa 4500g, oxytocín, poloha v ľahu. Ale mať takto na výber pôrodnú polohu nieje štandardom všade..

tina_tar
autor
18. mar 2021

Ďakujem vám za podporu, ale mám veľký strach najmä z kliestoveho pôrodu..
Už pri synovi po mne skákala sestrička aby vyšiel von a v konečnom výsledku som mala cez 40 stehov a cca 40min tlačenia
Aniballom sa mi cvičiť nepodarilo, bol pre mňa príliš hrubý už v tej pôvodnej, najmenšej verzii 😁

2jurkovia
18. mar 2021

Mala som normálny porod. Dala som si epiduralku a úplne v pohode. Maly mal 4970g a 57 cm....Prvý syn bez epiduralky, 4070g a dlho som nevedela zabudnúť. Takže za mňa s epiduralkou....

beronsche
18. mar 2021

@tina_tar ano, viem, ze zial v mnohych nemocniciach na slovensku lipnu na skodlivych metodach...
ono teoreticky mozes odmietnut vsetkych medicinske zakroky, ale viem, ze v realite je to tazke.. Casto pomoze sprevadzajuca osoba, len v momentalnej situacii zrejme sprievod neumoznuju.. Ja by som si zavolala do nemocnice, kam pojdes, porozpravala sa s nimi a prip. si zazmluvnila lekara, ktory je pristupny prirodzenemu porodu. A mala pripraveny a s danym lekarom prekonzultovany porodny plan.
Drzim palce! A nestresuj sa vopred, moje druhe dieta bolo o viac ako kg mensie 🙂
Inak za to skakanie po bruchu by si zasluzil personal vyhadzov... Spravny postup je, ze sa v prvom rade zmeni porodna poloha...

alex666
18. mar 2021

@laila18 ahoj, och, ja mam takmer identicku skusenost. Maly sa narodil 4540g, velmi som chcela rodit prirodzene, ale po 16 hodin trapenia spravili sekciu - tiez nezostupoval do panvy a navyse mal omotanu pupocnu snuru.
Ale rovnako ako ty nemam na tu sekciu dobre spomienky. 5 dni som ledva chodila a do toho som sa starala o babo, katastrofa. Som 10 mesiacov po porode a jazva stale boli.
Urcite chcem aj druhe a velmi si zelam, aby bolo mensie a mohla som rodit prirodzene. Len bojim sa, ze ak porod dopadne zase sekciu tak to psychicky nedam... 🙄
Trbe dezim palce!

alex666
18. mar 2021

@hanka1505 Pocuj, nebola si aj niekde v telke? Pamatam si reportaz o takomto pripade :D

jojka1
18. mar 2021

Moja skusenost: prvy syn-4360g a 57cm, dcera: 4160g a 52cm, dcera 4040g a 52cm a posledný syn 4000g a 55cm. Vsetci prirodzene a bez epiduralky. Mnohí mi vraveli, ze kazdy dalsi porod bude dieťatko ťažšie, u nas vzdy o niečo ľahšie 🙂. Ja som rada, ze nesli cisarskym.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre