Zdravým, chcem sa opýtať či je tu niekto kto mal sekciu kôli Tomu že ste nedostali vôbec kontrakcie? A či je šanca že pri druhom by bol prirodzenny pôrod? Teraz po dvoch rokoch som znovu otehotnela a popravde by som radšej znovu tu sekciu… takže časový rozdiel medzi pôrodmi bude 2 roky a 9 mesiacov…a chcem sa opýtať ešte že keď som po tak krátkom čase otehotnela či bude možné tretie dieťa ( viem že je to skôr na doktoroch v akom stave bude jazva a tak ale chcem počuť skúsenosti, ďakujem )
@anka1709 ja som mala takto. Prvy porod sa mi vobec nespustil, skusali mi ho vyvolat tri dni. Dali mi balonil, prostin a aj oxytocin a nic. Mala som jednu kontakciu hned v prvy den a potom nic. To som bola uz 10 dni po termine. Nakoniec sa rozhodli, ze sekcia, lebo sa nic nedialo. Po dvoch rokoch som rodila druheho syna uz prirodzene. Porod mi zacal pomalicky doma v noci v den nastupu do nemocnice (bola som 7 dni po termine). Cely den pocas toho ako som nastupila do nemocnice som mala slabucke kontrakcie, podvecer mi urobili oxytocinovy zatazovy test ale nic sa nediale. Sla som na izbu a o polnoci sa mi uz spustili silnejsie a pravidelnejsie kontrakcie. Porodila som o pol siedmej rano. Porod bol uzasny a bezbolestny. Citila som len stahy, ktore vyrazali do krizov ale nebola to bolest. Takto rodit aj kazdy den, kdezto ked si spomeniem na to “peklo” po sekcii, tak radsej prirodzeny.
@tehotna40
@martyzpp
Ja som bola po termíne len 3 dni… urobili mi len 2x záťažový test pri ktorom mi len extrémne tvrdlo bruško a trocha má pobolievali kríže a to bolo všetko😔 neviem prečo sa tak ponáhľali s tou sekciou ale bola som rada že to konečne budem mat za sebou keďže od 33tt mi hrozil predčastný pôrod… ďakujem za vaše skúsenosti 😊
Ahoj. Ja som mala druhú sekciu po 2 rokoch a 2 mesiacoch. Obe sekcie, aj keď druhýkrát mi dali aj vyvolávačku a tvárili sa, že to ideme skúsiť prirodzene. Počas druhej sekcie som mala vraj hrozné zrasty a vraj som potrápila veľmi skúseného doktora (sám mi to povedal). Takže ty by si možno chcela aj tretie bábätko? Ak budeš mať druhú tiež sekciu, tak na tvojom mieste by som sa spýtala priamo na sále doktora keď budeš otvorená, že ako to tam vyzerá, že nevylučuješ tretie dieťa, tak že či by to nebol problém z jeho pohľadu. Inač ozaj... Existuje taký gél, ktorým ti na sále natrú tie miesta, kde predpokladajú, že by mohli vzniknúť zrasty. Kupuješ si to sama dopredu, dáš to lekárom a oni ti to počas šitia aplikujú. Na tvojom mieste keď zvažuješ 3 detičky, by som si to určite dala. Ja mám naozaj zlé skúsenosti so zrastami. Keď svoj príbeh čo sa dialo na sále poviem doktorom, tak mi neodporúčajú ďalšie dieťa (aj keď samozrejme nezakazujú, nenútia ma do sterilizácie a pod.) Preto ja veľmi ľutujem, že som to neprebrala s doktorom, ktorý ma operoval a že som o tých zrastoch nevedela a že som nevedela o tom gély na zamedzenie tvorby zrastov.
Ahoj, ja mam 3 sekcie. Po prvej som otehotnela po 9mesiacoch, po druhej po 2,5 roku. Vsetko bolo okej 😊
Tiež sekcia 2x, zajtra 😁🥰, žiaden postup ani prvý raz ani dnes.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@anka1709 ahoj, to záleží od nemocnice ,tehotenstva, či bude všetko v poriadku, ako sa budeš cítiť. Mne napr v Nitre nedovolili teraz normálne rodit, lebo vraj po sekcii by som musela mat úplne prirodzený porod ,žiadny oxitocin vyvolavacky nič, lebo potom hrozí zlé zavinovanie maternice alebo iné problémy, a nechcú uz dlhšie čakať takže naplánovali sekciu. Otehotnela som 2,5 roka od prvej sekcie. Niekde zasa trvajú aspoň na skúsení prirodzeného pôrodu, musíš mat ale spravené predoperacne vyšetrenia, ak by sa niečo skomplikovalo aby vedeli zasiahnuť. Naozaj veľmi záleží na konkrétnej nemocnici. A co sa týka tretej sekcie tiež si rada prečítam skúsenosti, tiež nad tým premýšľam. V každom prípade držím palce 🙂