Ahojte mamičky, mám 28 dní do TP - malý má už teraz cez 3kg, mám tehu cukrovku - predpokladá sa že ešte porastie rýchlo behom týchto dní..
S dr som mala otvorený rozhovor o vyvolávaní - povedala že najskôr 2 týždne pred mi ho môžu vyvolať kvôli veľkosti a cukrovke.
Malý je vraj vyvinutý a najradšej by mi to urobili už teraz, ale musíme počkať ešte tie 2 týždne. No mám skúsiť staré domáce rady. Aj keď som čítala, že nič takéto nepomôže, pôrod sa začína hormonálnou zmenou a to žiadny čaj ani ľanové semiačka nespravia..
Máte nejaké rady ?
Ešte je aj sex vraj dobrý, qk ho nemáš zakázaný
Ja som skusala vsetko mozne a nic. Dcera sa narodila 9 dni po termine.
Tiez som skusala vsetky babske rady a nic. Ked bude pripravene telo, vtedy to pride.
Pockaj este chvilu. Chapem ta ale plucka sa stale este vyvijaju a kazdy den v brusku mu len prospeje.
Ja som si tyzden pred terminom objednala na veceru kebab (nestiplavy). Prisiel pikantny a bola som velmi hladna, tak som ho zjedla. Nad ranom zacali bolesti a v ten den som porodila 😅
Ja som to neplanovala, len spatne mi doslo ze pikantne moze vyvolat porod.
Tá váha vôbec nemusí zodpovedať reálnej váhe. Čiže ešte aspoň tie dva týždne by som nič neskúšala.
Nepomôže nič a tiež by som sa ani na váhu veľmi nespoliehala, tam môžeš mať aj viac ako pol kila odchýlku, vlastné skúsenosti. Ver, že čím dlhšie k termínu bude drobec v brušku, tým lepšie.
Ja som naozaj každú somarinu skúšala, dvaja chalani sa narodili 15 a 13 dní po termíne. Zabrala až vyvolavacka v nemocnici 🤷♀️ dcéra sa naopak narodila 2 týždne skôr úplne prirodzene
Ved to je iba odhad vahy, aby sa nestalo, ze to vyvolas a dieta bude mat 2,5kg a skonci na neo. A podla mna to nevyvolas nijako. Ja som skusala vsetko mozne ( to uz v termine) a islo to iba vyvolavackou. Ziadny sex, ani fakt namaha, jedenie zazvoru, duziny ananasu a vsetky mozne veci ( aj tonic som pila ) nezabrali ani tuk. Hlavne by som to Este nechala skrz vyvin pluc. Kamoske dali dieta von v 35tt a neni uplne dobre doteraz. Prave to dychanie to schytalo.
Žiadne hlúposti neskúšaj, radšej 5 kg zdravé dieťa ako nedonosené. Aj keď toľko určite mať nebude
1. Nepomaha nic domace, radsej setri silu, energiu
Moze to prist samé aj skor, aj neskor, aj presne na termin⁹
2. Vaha je orientacna, ak usudia, ze bude moc velky, az to pride, asi nepojdes prirodzene
3. Nestresuj sa dopredu, klud a pozitivne myslenie 🙂
Uz bola odhadovana vaha aj 5kg a nakoniec bolo normalne babo, do 3,5kg
A tu cukrovku mas kompenzovanu? Si na diete? Dodrziavas ju? Ak mas hladinu cukru v norme, ta dieta nema preco nadmerne rast. Vahovy odhad sa moze mylit. Zbytocne sa budes stresovat tym ze bud dieta velke, aj velke dieta mozes lahko porodit a aj male dieta sa moze rodit velmi tazko. Sustred sa na pripravu na porod, rob si masaz hradze, cvic s aniballom mozno, rob si naparky, jedz datle, nastav sa v hlave. Vsetko mozne na vyvolanie porodu skusat mozes, ale ked telo nie je pripravene, tak ucinok sa skor nedostavi.
2x som skúšala všetko možné aj nemožné..prenasala som...pri synovi som mala tehu cukrovku plus teda aj bolesti od 23tt nemocnica,lieky,infuzie atď a keďže som spinila dlho tak som sa viac šetrili,no ku koncu som max len viac upratovala ci behala atď...deň pred TP mi vyvolávali pôrod koli GD. Čiže asi tak no....
Ved ma iba 3kg. Za 2tyzdne snad kilo nepriberie. Ale niekdy ani medikamenty nepomahaju porod vyvolat…
Určite by som si pôrod nevyvolavala tak skoro, sice velkostou byť vyvinutý môže, ale ma aj plucka vyvinuté ? Nech tam ešte pekne oddychuje... aj vaha bábätka nie je presná je len priblizne a moze to byt rozdiel aj 100 aj viac gramov...
Skor sa pripravuj na pôrod, pí malinnik s alchemilkou, masiruj si hradzu, poľúbte sa s mužom ale nikdy nič nepreháňaj
To je skoro mesiac do terminu, pre pana krala. Co ja by som dala za to, aby boli co najdlhsie v brusku. Jedno muselo v 39 a druhe v 38 tyzdni von a predsa, mali problemy. Dcerka mala odhadovanu vahu 3200, ze akurat a mala 2900, synovi odhadovali v 39 tyzdni na 2700, ten mal ale 3100. Takze boli akurat, ale boli spavi, ani prisat sa mi nevedeli, mali silnu zltacku. Kazdy den v brusku sa pocita, dozrieva nervova sustava. Maminky sa ponahlaju, ale potom riesia ADHD a to je este to dobre, by som povedala. Mesiac je strasne vela. Aj tie 2 tyzdne pred terminom. Nie je to nadarmo, ze dieta ma byt v bruchu 40 tyzdnov plus minus. Ked musi skor von, tak jasne, kvoli zdravotnym indikaciam, ale nie takto.
Podla mna tych 3000 nie je vobec vela, ak mas aj cukrovku, treba pockat tie 2 tyzdne a ak tam su komplikacie, tak potom skusat.
Mne vyvolavali dcerku v ukoncenom 38tt, bolo yo ale stvrtr dieta a mne len prepichli vodu, dali trosku oxytocinu, po pusteni vody som bola z 3 na 6 cm a potom za hodinku bolo po...kazdopadne, ak si prvorodicka, tak take rychle to byt nemusi.
Mne sex mozno pri synovi pomohol, pred vyvolavanim tesne to bolo, tretie dieta a narodil sa za 45 minut od pichnutia vody.
Ale ja som aj prve dve rodila pomerne rychlo.
@gabriela2952 Veru tak. Ejakulat obsahuje prostaglandiny, ktore prispievaju k zmenam porodnych ciest suvisiacim s porodom
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ja som chodila hore dole schodmi ,na bezeckom páse som sa prechádzala deň pred pôrodom. Neviem ci to tomu pomohlo ale ráno mi začala odtekat plodová voda .
Užívala som aj čaj z malinika a aj tie lanové semiacka