Ahojte. Som prvorodička, momentálne v 36tt a chcem sa informovať či sa už mám nejako pripravovať na pôrod (čaje, masáž hrádze…) okrem aniball ten pouzivat nemôžem.
Nechcem si pôrod nijako vyvolať chcem aby malá vydržala čo najdlhšie a termín pôrodu mám od 01.02-04.02. A najradšej by som bola keby sa narodila 02.02. Ale to sa asi nijako ovplyvniť nedá však?
Hrozne moc sa bojím nastrihu pripadne natrhnutia tak by som chcela vedieť čo všetko môžem pre to urobiť aby som tomu mohla zabrániť aj keď viem že nič nie je na 100% ale tak aspoň pre ten dobrý pocit
Ďakujem za každé rady a skúsenosti 😊
Masáž jedine ostáva.. a čo sa týka natrhnutia alebo nástrihu, ani tá najlepšia príprava neznamená, že k nim nepríde.. cvičila som aj aniball aj masáž hrádze a aj tak ma syn potrhal.. Držím palce 🤗 A všetko aj tak prebolí keď budete mať bábätko v náručí 💕
Mala som kúpený aniball 3 týždne som sa naň dívala a čakala na týždeň kedy ho môžem použiť a spomenula som to nedávno doktorovi že ho idem pouzivat nech mi dá niečo na mykozu nech sa preliecim a on mi to hneď zatrhol takze žiadny aniball nebude a hneď som ho predala 🤷🏼♀️
Zatrhol ti ho kvoli tvojej situacii ci vseobecnemu nesuhlasu s aniballom? Ja som s nim cvicila, aj masaz hradze praktizovala, caje pila aj lanove semiacka jedla a dieta zo mna nie a nie vyjst, nastrihu som sa tiez nevyhla 🙂 priamo pri porode to nie je ziadna tragedia, skor to obdobie hojenia ma potrapilo. Zahojilo sa a uz som aj zabudla. Hlavne premoz strach, ten je pri porode vacsi nepriatel.
Ja som aj cvicila s aniballom, manzel mi masiroval hradzu vyse 5 tyzdnov - aj tak som mala nastrih. Ale uprimne, keby mi nepovedali, ze ma aj strihli, ani neviem. Co ti vsak urcite odporucam, je cvicit spravne dychanie.
@babovka2321 kvôli tej infekcii. Akože je pravda že celkovo na to nemal dobrý názor ale hlavne kvôli tomu že mám zapal a že by som si mohla len viac uškodiť tak som to radšej nechala tak no nebudem robit opak čo mi povedal lekár.
Tak aspoň tu masáž hrádze vyskúšam po doliečení.
Pozri si ako sa dycha pri kontrakciach a v jednotlivych porodnych dobach…inak, ten nastrih nebol nejaky strasny a ani to sitie nebolo peklo. Neprijemne ano, ale dalo sa zvladnut.
skus masaz hradze. Ale najdolezitejsie je, robit to priamo pri porode. Mozes sa spytat aj porodnika na to. Inak nastrih je velky strasiak, ale ja som bola nakoniec rada, ze ma nastihli a malicky bol vonku. Ono to naozaj nie je take strasne, ta koza je napnuta a ja som uz ten nastrih ani nevnimala. A to som bola zosita az po zadok 😁. Hojenie tiez nebolo take strasne. Drzim palce 🍀.
Je fakt ze pri zapale by aniball spravil trhlinky. Ten zapal treba preliecit. Uz mozes pit malinikovy caj, tiez o take dva tyzdne tie sedacie kupele v zmesi z lekarne a tiez masaz hradze. Ja som pouzivala epino, pila malinik, tie masaze mi boli neprijemne dost, tie som nerobila. Mala som iba malu trhlinku na asi 3 stehy alebo tak. Proste strajchanec. Teraz uz to ani nedivim tu stopu po tom. Je to taka 2mm ciarka.Muz povedal, ze nemuselo byt ani to, len tam bola mlada asistentka pri takej starsej a ona tu hradzu skoro pustila, ta starsia jej nieco zahundrala na to. Ale tak to su naozaj minimalne skody by som povedala. Dieta malo 3,7kg a 53cm. A este isiel s rukou pri hlave. Porod bol kratky, 7,5 hod od prvej kontrakcie.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
skus masaz hradze, ak aniball nie