Dobrý deň dneska mi naplánovali SC ten sa bude konať 10.9. v spinalnej anestéze chcela by som poprosiť o skúsenosti ako to prebieha či to boli mám hrozný strach
jeden z mojich najkrajších životných zážitkov,záleží ako sa nastavíš v hlave😉
@katarinka2526 neboli,iba budeš cítiť tlak keď budú vyberať bábätko..pred zákrokom dostaneš aj naladovku ,tekutiny a zrejme aj močový katéter.. Ja mám za sebou dve sekcie.. Po 12tich hodinách tá postavia na nohy , pochodis a potom už si musíš poradiť sama aj s babom..Ak budeš mať bolesti čo budeš mať, pýtaj si niečo od bolesti... určite to zvládneš..držím palce 🙂
Samotna sekcia nebolí spinal tá umrtvi necítila som ani kedy začali len cítiš troška tlak
Bála som sa ako čert kríža keď som To dala ja dá to každý ja som si stále opakovala robíš to pre dieťa .....a ked ho uvidis na všetko zabudneš....😊😊😊
@katarinka2526 Aj ja som mala hrozny strach z toho ze ma budu rezat ako sa vravi za ziva. Ked som dolsa na salu triasla som sa ako osika. Nastastie na sale bola skvela sestricka, drzala ma ked mi to davali do chrbta a milo na mna rozpravala. Velmi mi to pomohlo. Pred umrtvovanim mali nejaky problem z pocitacom a trvalo im asi 15 minut kym to vyriesili. Bola som fakt rada tej sestricke. Povedz im ze sa bojis a ze ci by ti nepomohli a nerozpravali s tebou.... ak teda je toto co by ti pomohlo.
Umrtvenie trvalo asi 10 minut. nebolo to nijak extra bolestive.
Ja mam velmi nizky tlak a v tehotenstve som mala stavy na odpadnutie ked mi tlak isiel co i len o trochu dolu. Umrtvenie znizuje tlak a tak som ich varovala ze mozem odpadnut. Oni ze nech si nerobim starosti. Tak asi po 3 minutach som zacala mat mdloby a vravim tomu anesteziologovi ze idem odpadnut a nieco mi dal a hned som sa citila lepsie.
Celkove ale tato anestezia bol pre mna velmi divny pocit. Nie bolestivy ale neprijemny v celom tele akoby napatie akoby nejaka cudzia latka kolovala celym telom, tlak na hrudi aj v hlave neprijemny pocit. Keby som rodila prirodzene, nedam si to.
Mala som tam muza ktory mal za ulohu ma zabavat aby som na to nemyslela ale on len chcel vidiet operaciu a na mna kaslal 🙂
Necitila som nic. Len tam so mnou trochu sklbali, trosku tlak. Ani sitie nebolo citit. Trvalo to asi 40 minut ale mne sa zdalo ze to bolo 15 minut. Ide to velmi rychlo.
Sustredila som sa na to aby som zacula babo plakat.
Ukazali mi ho cez zastenu a ja nechapala, ze pana, tak to bol naozaj skutocny cloviecik v tom mojom bruchu.
Muz si ho isiel vyfotit a ked ho vazili urobili mu fotku spolu s babatkom.
Nohy som nemala asi 12 hodin. Bol to zaujimavy pocit.
Močový katéter som mala 24 hodin. Ked ho vybrali mala som hrozny problem sa vycikat. Svaly v krci, ubolena, plny mechur ale nedalo sa mi uvolnit a zaroven tlacit.
Bolest po 24 hodinach hrozna, nutne je sa postavit a chodit aj pri tej bolesti.
Anestezia sposobila ze som bola velmi dehydratovana. 12 hodin po operaci som vypila 12 litrov vody a stale som bola smadna. Muz nestihal chodit po vodu.
Da sa to vydrzat, keby som isla druhy krat uz by som sa tak nebala.
Pojde to velmi rychlo. Drz sa.🙂
18teho augusta som ju podstúpila a zážitky sú doslova ešte veľmi čerstvé. Záleží od veľa okolností, ja som mala z toho pred zákrokom paniku, že som sa chcela dať uspať. Anesteziologicka bola ale neskutočná a presvedčila ma na spinal s tým, že ak by bolo zle, tak ma uspí. Jej som vďačná najviac, bez nej by som to nezvládla. Samotná aplikácia spinalu nebolí, bola som vycievkovaná, začalo mi ísť nohami teplo, za 10 min som už nič necítila a šli na to... bolesť nebola ale tlaky som cítila a najhoršie pre mňa bolo, že malá im nechcela ísť von, vracala sa im späť a museli mi tlačiť celým telom pod rebrá kde spinal už nemal dosah a to bolo moc nepríjemné....ale keď ju vybrali a rozplakala sa, tak všetko bolo preč a ja som plakala s ňou. Preto by som sa už nedala uspať. Ukázali mi ju a potom nás ešte vedľa nechali s ockom dieťaťa asi 15 min samých aby sme sa vytešili čo by som pri celkovej nezažila. Takže toto sa dá zvládnuť. 😊 Ale....ja som mala tú smolu, že som dostala postpunkčné bolesti hlavy a to neprajem nikomu....ak sa dá tak sa spýtať na to, lebo to vás odrovná a doslova... dávali mi anestetiká do nosa k nervom, chvíľu účinkovalo potom nie...mali potom dávať krvnú zátku ale našťastie mi to stihlo prejsť ale bolo to strašné, keď sa malá rozplakala, plakala som od bolesti s ňou....
Ja som mala, zacievkovana, po klystyre, podana anestezia nebolela. Mam nizky tlak a po lahnuti mi prislo neskutocne nevolno, myslela som ze poleziacky odpadnem. Trvalo to dokym nezarezali, adrenalin to upravil. Operacia nebolela, malu mi na chvilu ukazali. Mna postavili az po 24 hodinach, celu dobu mi isli analgetika do infuzie. Takze asi preto som.nemala take bolesti pri vstavani. A v podstate ani potom, sestricky mi dali este od bolesti prvy den aj ked som nechcela.
A potom nastali postpunkcne bolesti, ktore vyriesila az krvna zatka a odvtedy bol klud.
@katarinka2526 ja som mala 2x... v spinalke... ale neplanovane... ale jediny rozdiel asi je v tom ze som mala brutal kontrakcie takze som sa musela velmi sustredit aby som sa nehybala ked mi pichali spinalku... inak ta aplikacia vobec nebolela, zacievkovali ma az po pichnuti spinalky, zotavovanie je velmi individualne...je to aj o nastaveni v hlave... drzim palce
Ja som mala spinalku skoro pred dvoma rokmi a poviem ti v pohode sa dalo spinal som ani nevedela ako mi pichli ešte na mňa pozerali že či sa toho vôbec nebojím ako otvorene ti poviem ja som mala väčší strach z močového katetru (z toho mam obavy doteraz) po postaveni to boli ale dá sa to prežiť ja som si stále hovorila ze každý deň bude o kus lepšie a tak aj bolo treba myslieť pozitívne ved to robíš pre babetko držím palce
Ja sa tiez pridavam k pozitivnym skusenostiam. Spinal neboli,predtym mi pichli injekciu na znecitlivenie a myslim ze som dostala aj nejaku naladovku lebo som im povedala ze sa velmi bojim. Po naladovke som sa citila naozaj ako v siedmom nebi😁. Rez necitis,iba akoby tahanie ked ta budu otvarat a zosivat. Prve bolesti som citila po 24hodinach ked ma postavili...to bol naozaj zaberak a skoro som odpadla....ale treba vela chodit aj ked cez bolest. Vypytala som si liek a zas bolo dobre. prve cikanie ma tiez bolelo resp bolo velmi neprijemne. Treti den je uz lepsi a stvrty den som uz ani nevedela ze som bola na cisarskom.musim povedat ze som asi mala velmi sikovneho lekara ktory ma dobre zosil a od toho 4dna som uz nemala ziadne bolesti. Len co som nespokojna ze sa mi vytvorila koloidna nepekna jazva ..ale tak to je minimum.
@bajuss21 ja som mala tiež tie bolesti hlavy a ešte týždeň po a keby mi nepomáhali rodičia s deťmi tak neviem neviem. Už by so do spinalu dobrovolne nešla aj tak som malú videla len 5 sekúnd
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@katarinka2526 keby si skúsila pohľadať? Je tu o tom asi milión tém, kde je to pekne a podrobne napísané.