Ahojte! Pri akej dioptrii ste mali sekciu? Kto sa rozhodne očný lekár alebo gynekológ,či bude sekcia alebo prírodzený pôrod? Ďakujem.
Velke dioptrie nie su dovod. Skor sa zvazuje sekcia, ked je velky ocny tlak alebo ine problemy, ktore by sa mohli zhorsi tlacenim atd. Ale cisto popolniky nie je problem.
Švagriná rodila 2x cisárom, lebo bola po operácií očí.
Optik mi hovorli, ze od dioptrie 4. Taktiez by sa nemali dvihat tazke veci, (lebo je tam velky tlak) nakolko hrozi odtrhnutie sietnice (?) Myslim, ze tak vravel... Ja mam 7,5 pri prvom porode mi ocna povedala, ze davajte si pozor. Co to znamena, ze ja si mam dat pozor? Ze uz viac nemam zatlacit, ci ako? Nerozumiem doteraz.
@matkamirko ake problemy? :( oci mam -6 aj astigmatizmus... minuly rok mi vysiel krvny test na plucnu emboliu pozitivne, krvnu zrazeninu nenasli na ct, ale mam strach. boh vie preco tak vyslo, dr nevedia.... neviem co na to povie v utorok moj gynekolog. som zvedava.🙂
Ahoj, mne gynekológ povedal, že je to na posúdení od očnej, ktorá zváži očný tlak a na základe jej odporúčenia to ešte posudzuje potom priamo gynekológ/pôrodník v nemocnici. Zároveň kamošku, ktorá bola po laserovej operácii rodili sekciou, práve kvôli tomu aby sa jej nezhoršil zrak pri tlačení. Držím palce 🙂 určite odporúčam sa informovať aj usvojej očnej. Mňa celá táto procedúra ešte len čaká.
@matkamirko ano, presne tak, ja som mala laserovu operaciu oci v 2003, a rodila o vyse 15 rokov neskor, prirodzene, nikto neriesil a ani by ma nenapadlo ako to moze suvisiet. Tiez som mala vysoke doptrie -6 pred opkou.
@matkamirko Ale Tak zase Ju nestras . Ja mam tiez dve Sektor, posledna pred tromi mesiacmi, a nemam ziadne problemy. Uplna pohoda. Po Oboch som isla na treti den domov. Po Svojich. A Teraz u trenujem na maraton. Zato, ze ty si Mala problemy, nemusi ich mat aj ona.
@matkamirko dakujem
@matkamirko ano tak isto su zeny ktore maju problemy po prirodzenom pirode ako napr ja. Absolutne znicenu chrbticu v krizovej oblasti, dozivotne bolesti, zhorsene problemy so srdcom...atd. tiez sme tamsa skorona ostali. A dr mi potom povie ze noosa kazda zena je pri pirode jednou nohou v hrobe a,sama priznala ze planovana sekciaa je bepecnejsia ako nevyspytatelny prirodzeny porod. Kamoska gynekologicka tvrdi ze ak raz bude tehotna rodi len sekciou. Kazde nesie so sebou riziko. Kto prezil zly prirodzeny nebodaj s dozivotnymi komplikaciami uz nechce ani za svet, kto ma nasledky po zlej sekcii tak nema doveru v to. Tak ako ty. Mozno ak by dr skor odhalili problem a bola by planovana sekcia mohla si byt viac v pohode. SC vymysleli aby zeny a deti pri pirodoch neumierali ak tam bol problem. Mam pocit ze sa vraciame do stredoveku a zeny a deti to nerozchodia kvoli tomu ze dr sa strania urobit sekciu
@lucia147852 žiadna sekcia nebude nikdy bezpečnejšia ako prirodzený pôrod - je to operácia, netvarme sa, že nie. Pôrodníka, čo si takýmto spôsobom naháňa sekcie by som určite nechcela
Máš pravdu - sekcia bola “vymyslená” aby neumierali matky a deti a podľa toho by mala byt aj indikovaná
K téme: som krátkozraká tiež -6 a rodila som obidva krat prirodzene. Treba si pogooglit v angličtine, človek sa dozvie, že krátkozrakost nie je dôvod na sekciu. Nejaké staré mýty, ktoré neboli potvrdené ostávajú u niektorých lekárov ako fakty kedze sa neunúvajú kontinuálne vzdelávať tak sa tým riadia cely život
@sisaka Mas pravdu. Ale ked je problem, nemalo by sa umelo tlacit do prirodzeneho. popripade aj ked je vsetko ok ale sa to v priebehu porodu zvrtne, ma sa zakrocit v prévu cas a nie to umelo natahovat az tak, ze uz sa neda nic robit.
Ja napr. poznam viac zien so spackanym prirodzenym porodom ako zeny po cisarskom, co by mali aj roky po, nejake problemy.
Ja mám dioptrie -2,nosím šošovky,bez nich som slepá, tiež mám astigmatizmus a rodila som dvakrát prirodzene.Prvý pôrod bol hrozný, druhý dobrý.Švagriná má tiež dioptrie,ale má aj problémy so sietnicou a pred pôrodom aj namerali vysoký vnútroočný tlak,tak rodila sekciou.Ako zdravotník ti poradím, keď máš paniku z pôrodu, skús sa skôr dohodnúť s tvojím gynekológom,nech ti skúsi napísať nejakú dg.,lebo dioptrie nie sú konkraindikacia klasického pôrodu.Ženy bežne rodia s okuliarmi.Ak máš ťažký stav úzkosti z pôrodu,doporucit sekciu môže aj psychológ.drzim palce.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@szzuzka súvisí zlý zrak s tým ako bude žena rodiť? to ti povedal lekár?