Preventívna hospitalizácia a dohovor o ukončení gravidity

veronika426
2. dec 2012

Ahojte, prosim Vas, zajtra mam ist do porodnice, som v 40tt, moje prve tehu bolo ukoncene v 42+0, nakolko som mala malu stale vysoko a nepripravili sa mi porod.cesty, dcerka mala miery 4100/52, cize som mala cisarsky, teraz mam to iste, mam predoperacne uz 2 týždne urobene, termin mam 9.12. a moj gynekolog mi na sprievodny papier napisal "prevent. hospital. a dohovor o ukonceni gravidity v 40tt"...myslite, ze idem len "pokecat" s primarom o datume sekcie alebo si ma tam rovno nechaju,kedze som uz 40tt...mate niektorá taku skusenost? Dakujem.

sisinka29
2. dec 2012

ja si myslim ze ta tam aj nechaju urcite. známa rodila tiež ako ty nedávno a žiadny cisársky jej nespravili, sa dotrápila ☹ podla mna pri pretahovani a pri 4000g babetkach by mali robit cisarsky.

veronika426
autor
2. dec 2012

to si myslim aj ja, ale zo skusenostami z prveho porodu,kedy do mna pchali tablety a oxitocin na vyvolanie a potom celý týžden absolutne nic, len cakali a natahovali cas, tak normalne sa bojim, ci ma zas nenechaju prenasat,ze "co ak sa rozbehne spontanne"...ale mam v knizke napisanu nejaku diagnozu (roztihanutie lonovej kosti) a preto mi moj Dr. povedal,ze sa neodporuca rodit prirodzene,aj keby som tentokrát chcela...ale nasim doktorom sa nejako do cisarskych nechce, jedine ak su akutne..no uvidim zajtra, pre istotu beriem tasku.

veronika426
autor
2. dec 2012

@sisinka29 to si myslim aj ja, ale zo skusenostami z prveho porodu,kedy do mna pchali tablety a oxitocin na vyvolanie a potom celý týžden absolutne nic, len cakali a natahovali cas, tak normalne sa bojim, ci ma zas nenechaju prenasat,ze "co ak sa rozbehne spontanne"...ale mam v knizke napisanu nejaku diagnozu (roztihanutie lonovej kosti) a preto mi moj Dr. povedal,ze sa neodporuca rodit prirodzene,aj keby som tentokrát chcela...ale nasim doktorom sa nejako do cisarskych nechce, jedine ak su akutne..no uvidim zajtra, pre istotu beriem tasku.

cerez
2. dec 2012

Vzhľadom na tt si ťa tam asi nechajú.

sisinka29
2. dec 2012

@veronika426 to je pravda, ze davaju vyvolavacky a podobne a mamicky tam len cakaju kedy uz porodia a niektore fakt nic. na poslednu chvilu ich potom beru na cisarsky. urcite si ta tam nechaju.

veronika426
autor
2. dec 2012

@cerez no dufam. Alebo mi len povedia pridte o 2 tyzdne na kontrolu. Ak dovtedy nic,tak potom urobime sekciu..

veronika426
autor
2. dec 2012

@sisinka29 keby mi hned v utorok urobili sekciu,to by bolo najlepsie,ziadne na zazrak. Lebo ak tam mam 2 tyz.len tak lezat,tak to mozem byt radsej doma pri dcerke.

veronika426
autor
2. dec 2012

@cerez no dufam. Alebo mi len povedia pridte o 2 tyzdne na kontrolu. Ak dovtedy nic,tak potom urobime sekciu..

ankaevka
2. dec 2012

@sisinka29 ahoj, 4kg bábätká sa dajú v pohodke porodiť, nie je to až také hrozné...viem o čom hovorím, všetky moje tri deti mali toľko...neriešila by som to hneď cisárskym 😉

ankaevka
2. dec 2012

@veronika426 podľa mňa ti povie, kedy máš prísť na hospitalizáciu...možno hneď v ten deň ťa tam nenechajú 🙂

monyccka
2. dec 2012

@ankaevka ked ma roztiahnutu lonovu kost, tak by som veru riadny porod (po predchadzajucom cisarskom) ani nezvazovala. Ak si pocula o rozpadnuti (otvoreni) panvy, tak vies na co narazam - je to diagnoza s ktorou skoncis na 2-3 mesiace zavesena v plachte nad postelou v nemocke.. A kedze ma aj starsie dieta, ktore ju potrebuje, je naozaj odveci nieco take riskovat.
@veronika426 podla mna si dohodnes s primarok termin, ked prides, inak by ti kazali prist nalacno atd.. Cize skor by som to videla na "pohovor" ako hned na sekciu, ale taska v aute pre kazdy pripad, istotne neposkodi ;)

ankaevka
2. dec 2012

@monyccka nie, ja som nereagovala na zakladateľku ale na to, že @sisinka29 napísala, že cisárske by sa mali robiť už pri 4kg bábätkách 😉

sisinka29
2. dec 2012

@ankaevka zabudla som pripomenut že mamicky pod 160 cm by mali rodit jednoznacne cisarskym pri 4000g detickach

ankaevka
2. dec 2012

@sisinka29 asi by som to skôr nechala aj na rozhodnutí každej mamičky...ja mám 164cm

monyccka
2. dec 2012

@sisinka29 vyska mamicky a schopnost porodit velke babo spolu nesuvisia. Je to len povera. Panva moze byt uzsia u mamicky vysokej 175cm ako u mamicky o 20cm nizsej.. takze takto automaticky by som to teda ja neriesila..

monyccka
2. dec 2012

@ankaevka ano uz som si vsimla..pardon.. 🙂

veronika426
autor
2. dec 2012

@monyccka ano presne to s tymi plachtami mi hrozi. Neviem ci doktor neurobi tak,ze mi da termin ten tyzden niektory den,len ci tam ostanem na pozorovanie alebo ma poslu domov,neviem ako to zvyknu robit.

janinah
2. dec 2012

@veronika426 k tej porodnicovej taške si pribaľ podrezaný jazyk a asertívne správanie,to asi pribalené ešte nemáš 😉 a pýtaj sa,vykonzultuj si to,informuj sa

vonicka
2. dec 2012

@sisinka29 - nechapem preco by mali pri 4000g a plus robit sekcie, to je dobra blbost, ak sa neurazis. Sama som to zazila na vlastnej kozi a na druhy den po porode som fungovala uplne normalne, sedela, chodila, cikala, absolutne ziaden problem. Alebo si vacsie deti nezasluzia prirodzeny porod?

vonicka
2. dec 2012

@veronika426 - urcite si ta tam nechaju. ja som bola hospitalizovana s jednou babou, co mala termin az o 2 tyzdne, ale uz si ju nechali a tyzden pred terminom jej povedali, ze jej urobia cisara (prvy mala tiez cisara, lebo rodila na konci 42tt ako ty).

veronika426
autor
2. dec 2012

dam zajtra vediet ako som dopadla, dakujem za rady 🙂

monyccka
2. dec 2012

@veronika426 drz sa..

veronika426
autor
3. dec 2012

@monyccka dakujem, budem sa a nápodobne 😉

sisinka29
3. dec 2012

@vonicka, možu rodiť, ale tie mamičky, ktoré sú moc nizke sa im neodporúča, alebo potom pôrodník rozpraval blbosti

sisinka29
3. dec 2012

@ankaevka na rozhodnuti každej mamičky ale hlavne doktora, darmo bude chcieť napríklad mamička cisársky ked jej neurobia....

ankaevka
3. dec 2012

@sisinka29 z tohto pohľadu máš možno pravdu ale brať to takto striktne a nedať šancu na prirodzený pôrod a pritom určite tam zohrávajú aj iné faktory ako len výška mamičky a váha bábätka...ako sa lekári často mýlia pri výpočte váhy bába pred pôrodom, veľkosť panvy...je toho určite viac, takže s týmto s tebou nesúhlasím aby sa robil automaticky cisársky 😉

veronika426
autor
3. dec 2012

Takže si ma nakoniec nenechali v pôrodnici ,vravím, tí doktori v našom meste, maju čas na všetko (pri prvom tehu ma nechali prenásať 15dni), objednali ma až o týžden na prijem a v utorok na sekciu, pritom mi povedal, ze to zas je vacsi plod, tak neviem naco cakaju...pritom pokial viem, tak plánovaný cisarak sa robí minim. týžden pred termínom a mne ho urobia až po termíne 😠 kludne mi tu sekciu mohli urobit uz aj zajtra pri mojich bolestiach v lonovej oblasti 😒 Ale asi uz mal plný diár na zajtra 😀

lila77
3. dec 2012

@veronika426 rychlo si najdi lekara ked sa tvojmu do cisarskeho nechce ak nemas tak KOCH ty potom budes mat doma to babetko drzime ti palce

lila77
3. dec 2012

@veronika426 nechcem ta strasit vybav si radsej lekara a drzime ti palce ono sa to oficialne vie aj nevie vies o com hovorim

veronika426
autor
3. dec 2012

@lila77 Už som si povedala, že to už ten posledný týžden nejak "dobačujem". Aspon budem na Mikuláša pri dcerke, to jediné ma teší 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre