ahojte baby mam otazocku,ohladom prenasania v tehotenstve a druhom termine.
cakam uz druhe babatko a lekar mi vypocital zly termin prvy som mala 14 februara a druhy 20.2.a stale nic uz sa zacinam obavat aby sa malinkej nic nestalo v brusku,pohyby citim stale,chodim aj na pasy a sono aj tie su v poriadku v piatok idem na kontrolu a to uz budem 6 den pretahovat po tom druhom termine.je tu niekto kto ma alebo mal podobny problem_?
Dakujem.
@manchester1987 dakujem lebo som uz v strasnom strese 😒 a ako si prosim ta rodila sekciou alebo vyvolali?
@lennka89 ahoj ja mam termin dnes a tak ako prve dve deti aj toto budem prenesat (tak mi to povedal lekar).pri prvom som tiez mala zle vyratany termin bolo to 2.10.ale babo sa im zdalo malinke tak ma supli do nemocnice,kde mi ba sone lekar urcil termin18.10. A nakoniec mi dcerku vyvolavali 24.10.a detska lekarka urcila ze bola vyvolana na termin cize aj ten druhy termin bol zly. Pri synovi som mala termin 21.09.a vyvolavali mi ho 28.09. Pri oboch mi kontrolovali plidovu vodu kazdy druhy den od terminu az do porodu. Neviem ako je to u vas ale v nasej nemocnici ak sa porod nespusti sam tak cca7den po termine porod vyvolavaju. Ako som ti pisala pri tomto tretom mam termin dnes a na kontrolu plodovej vody idem v piatok a ak to do bud.stredy nepojde samo tak mi budu aj toto vyvolavat. Milka
Ahoj,prve dve dcery sa narodili obe pred terminom,treti syn po... termin som mala 24.11.podla utz/27.11.podla menstruacie,syn sa narodil 5.12.. hospitalizaciu som odmietla,chodila som kazdy den na ctg... nakoniec porod zacal odtokom plod.vody,otvorena iba na 2 cm,bez kontrakcii... rodila som napichana injekciami,cipkami,infuzkou,ktore ma sice otvorili na 8 cm po piatich hodinach neskutocne bolestivych krcov,ale prav.kontrakcie neboli ani ked som tlacila... syn bol von na tri zatlacenia,prve s kontrakciou a dalsie dve mimo,to uz ked som videla ako modrie...
@ivankaakubko ahoj a u nas pravidelne mi kontroluju plodovku prvu dceru som tiez prenasala ale len par dni potom vyvolali.v piatok som 6den po termine tak som zvedava co so mnou porobia 😒 a dakujem.
@lennka89 no podla mna si ta už nechajú lebo potom bude víkend. hlavne netreba byť v strese aj ked je to ťažké aj ja som už poriadne nervozna a nedočkavá hlavne ked sa ma každý pýta či UŽ....držím ti palce nech ti porod rýchlo zbehne a potom skoro s bambínom domov :o)
@ivankaakubko Dakujem aj mna sa kazdy pyta ci uz je na svete a podobne pekne to lezie na nervicky 🙂
Ahoj neboj sa ja prenasala tiež mala som termín 16.1. a vyvolávali mi to skoro 4 dní a nič nakoniec museli urobiť sekciu mala sa narodila 22.1. Dnes je z nej krásna 7 ročná baba. Ak si pod kontrolou tak sa nestresuj.
no my sme sa tiez "prenasali"...ale moja babka, byvala porodna asistentka mi vravela ze pri prvorodickach je spolahlivejsie ratat termin podla prvych pohybov ako podla posledneho menzesu. a hold roky skusenosti su roky skusenosti. podla menzesu termin 17.12. podla pohybov 25.12. 🙂 mala sa narodila 22.12 🙂 nedala som sa ani hospitalizovat, ani vyvolavat porod...prislo to samo, spontanne, kontrakciami...
ja som dceru porodila prirodzene na 41+0, nikto nic nevyvolaval, neurychloval, prisla na svet vtedy ked chcela, samozrejme ma po termine castejsie sledovali ale doktor mi hovoril, ze 2 tyzdne pred a 2 tyzdne po je normalny termin porodu, nie prenasanie ... inak tiez som mala prvy termin o 5 dni skor ale riadili sa podla toho druheho
Dakujem baby 🙂
No termin som mala 24.2. a vcera som bola na kontrolu a som otvorena na 3cm kontrakcie ziadne voda stale vv bruchu. Zajtra mam ist znova a ak to nepojde samo ,co asi nepojde, tak v pondelok mi budu porod vyvolavat...ked uz to tak musi byt aspon bude mat zaujimavy datum narodenia ta moja princezna 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
ja som prenasala 9 dni tiez som sa bala aby sa nieco nestalo ale baby je zatial ok