Dievčatá, prehováram partnera, aby sa zúčastnil pôrodu, no zatiaľ o tom nechce ani počuť, bojí sa toho 🙂 . Dokázali ste prehovoriť svojho partnera aby bol pri pôrode? A ak áno, tak ako sa vám to podarilo?
@pupavienocka ja som bojovala tiež,nevyhrala som.ale ja napr.ho nútiť nechcem,ak sa necíti.a to nie je nijaká padavka 😒
@pupavienocka skus sa s nim porozpravat a zistit coho sa boji,ved rodit budes ty 😉
mozno ma len strach z neznameho alebo ani sam nevie preco sa boji... by som to nechala tak...netlac na neho....skor skus povedat,ze by si bola rada,keby bol pri tebe,ze by ti to pomohlo,lahsie si to zvladla...nutenim nic nedosiahnes.
Môj mangel pri prvom nechcel ani za nič,ale pri druhom už "vraj" pôjde,ale to je ešte stále v pláne,tak uvidíme ako to nakoniec dopadne 🙂
Môj manžel bol pri druhom pôrode. Spracovala som ho tak, že to už nikdy nezažije, keďže nám dve deti stačia. Môj pôrod bol veľmi rýchly a ešte k tomu o pol noci, takže on bol už nejaký zaspatý a bolo to podľa neho v pohode. 😀
Ak sa Váš partner na to necíti, treba to nechať tak a požiadať ho nech je pri Vás aspoň potom, nech pofotí bábo a tak.
Ja som ho pri pôrode extra nepotrebovala, to je žena v takom nejakom čudnom tranze. Potom mi však dobre padlo, keď videl maličkú a bol pri mne.
@pupavienocka moj najskor nechcel, ale nejako potom zmenil nazor, asi mu pomohlo, ze sme chodili na predporodny kurz spolu. 🙂
@pupavienocka Ja som nemusela prehovarat, sam tam chcel byt. Bol mi oporou a ma z toho nadherne spomienky. No netreba ho nutit, ak ma z toho strach, nic s tym neurobis podla mna.
@pupavienocka myslim, ze ak tam skutocne nechce byt lebo ma z toho obavy alebo by sa necitil dobre , nie je spravne ho prehovarat a tlacit na neho...bude sa citit zle celu dobu a velkou oporou asi pri porode nebude ...clovek tam ma ist z vlastnej vole, dnes predsa uz pri tebe nemusi byt len partner, mozes si tam zobrat ,maminu alebo sestru ...niekoho kto tam skutocne chce ist a psychicky to zvladne a pomoze aj tebe 🙂 partneri su pri porode len poslednych par rokov , zeny doteraz rodili same a vzdy to zvladli bravurne 🙂 urcite nepotrebujes pri porode ratovat este partnera 🙂 vela stastia
@pupavienocka neprehovarala by som ho. Myslim, ze toto je vhodnejsie respektovat, v konecnom dosledku ti to moze priniest aj viac skody ako uzitku (ale moze to dopadnut aj nad ocakavanie dobre) . Iste by ma to mrzelo, keby tam manzel nechcel byt, ale tiez by mi bolo neprijemne, keby ma tlacil do niecoho, z coho mam obavy... Podstatne je teraz to, ci sa na dieta tesi, ci sa chysta na otcovsku ulohu a aky bude otec.
Ale je pravda, ze ludia sa boja najma toho, co nepoznaju. Takze mozno navsteva predporod.kurzu by pomohla, alebo nejake zdielanie pozitivnych zazitkov otcov, ktori to zazili by mohi pomoct.
@pupavienocka ak ho k tomu potrebujes prehovarat tak to radsej nechaj tak☹ moj muz bol pri oboch porodoch - povedala som mu ze ho tam chcem mat a on tam chcel byt - chodil so mnou na ultrazvuky a chcel byt pri narodeni svojich deti...
ak by ale tam byt nechcel vzala by som si tam mamu a bolo by😉
nooo velmi by som ho do toho na tvojom mieste netlacila!!! My sme sa s drahym dohodli (tiez tam velmi nechce byt pritom), ze nech je pri mne aspon kym sa otvorim (pri kontrakciach), co moze kludne trvat aj 8-10 hodin, a ze ked uz pojde na tlacenie a ja budem dostatocne otvorena, moze odist, ak si mysli ze to uz nezvladne...tak uvidime ako to nakoniec cele dopadne a ci sa rozhodne zostat do konca, alebo tam na mieste odpadne, alebo pocka na chodbe..hlavne nech mi je opoorou kym sa poriadne otvorim..pootom to uz pojde rychlo.. 😉
@pupavienocka ked je pri pocati, nech je aj pri porode, nebolo co riesit 😀
@pragmaticka partner pri porode vo vacsine pripadou je volany az vtedy ked je zena dostatocne otvorena a porod je uz na spadnutie , takze 8-10 hodin kontrakcii ( ktore ti neprajem 🙂 si zena odtrpi aj tak sama..teda neviem ci je to vo vsetkych slovenskzch porodniciach , ja mam skusenosti iba z BA...
Keď ty chceš, aby tam šiel, tak je povinný tam ísť. Veď jemu tam môže prísť maximálne zle a keď to Tebe pomôže psychicky, tak nech sa nevyhovára. Veď je to aj jeho dieťa. Poznám ženy ktoré chceli partnera pri pôrode a keď nešiel, tak ani po 20 rokoch mu to nemôžu zabudnúť. Mne to veľmi pomohlo, keď tam bol a to ešte sestrička pred 8 rokmi pindala, že načo tam je, čo sú to aké zvyky. Veď tam nie je toľko personálu, aby ťa stále obskakovali - môže ti pomôcť do sprchy, pomasírovať a tak. Ja by som ho potom ani nemohla vidieť, keď by nešiel, to by som bola strašne nahnevaná. Mne to pomohlo hlavne pri kontrakciách pri otváraní, ale aj potom keď sme spolu pestovali bábätko.
moj muz bol pri porode cely cas, aj ked najskor sme sa bavili, ze bude pri mne len pocas prvej doby porodnej, nakoniec ked videl, ze ide do tuheho ostal cely cas, mne to velmi pomohlo... ale keby tam ist nechcel nenutila by som ho, bolo by mi to luto, ale ak by tam nehcel byt a napriek tomu by siel, tak by mi nemusel byt vobec oporou...nie vzdy je dobre aby bol muz pri porode...ked to chcu obaja, je to super, ale akonahle to niekomu nie je prijemne, moze aj ked nechctiac celu situaciu zneprijemnit aj tomu druhemu
@sonagolisova budem rodit v AT a tu je partner od zaciatku so zenou! Okrem toho su mi milsie kontrakcie , nech ma nechaju poriadne otvorit ako nastrih!! na stastie porodnicu kt. som si vybrala toto podporuje, takze my s muzikom uz viac menej ratame s takymi dlhymi kontrakciami kym sa otvorim..samozrejme budeme milo prekvapeni ak to pojde rychlejsie, no aj doktori tu nas upozornovali ze je normalne 1cm na hodinu, ze vsetko co trva kratsie je skor vynimka! 😉
moj pri prvom porode nechcel byt, tak som ho nenutila (sama som nebola o jeho pritomnosti presvedcena), viac sme sa o tom uz nerozpravali az nakoniec isiel dobrovolne a rad. pri druhom to bolo uplne automaticke, ze ide 😉
keď nechce, neviem či ti bude oporou pri pôrode.... ale skúsila by som ho zobrať asi na predpôrodný kurz, kde budú aj ďalší chlapi a možno zmení názor 😉 a známej muž zmenil názor v poslednej chvílke a bol hrozne rád že ostal 🙂
@sonagolisova v Štiavnici môže byť manžel po celý ten čas kontrakcií pri tebe, a myslím že je to potrebnejšie ako pri samotnom pôrode 🙂 aspon ja som bola hrozne rada 😀
juj, ak nechce byť, neprehováraj! 😔 daj mu patrične najavo, že tebe by to pomohlo psychicky, ale nenaliehaj, mohlo by to úplne pokaziť váš vzťah... on sa bojí, o teba, o dieťa, od novej situácie, tak ho nechaj... alebo sa s ním dohodni, nech je s tebou v "vzdychárni" a potom, ak už pôjdeš na sálu rodiť, tam už nepôjde, aj taká možnosť existuje...
ja mám za sebou tri pôrody, pri prostrednom bol manžel vnútri, kým sa z pôrodu nevykľul akútny cisarák a kedže celý personal kmital okolo mna, na môjho muža sa vybodli a on mi potom povedal, že tú polhodinku, čo strávil sám zavretý v izbe s tým, že nevedel čo je so mnou, s malým, to nechce zažiť nikdy viac, ostarel o 30 rokov 😖 a to ti ani nehovorím, že mne tam bol skôr na príťaž, ja som ani nechcela, aby videl, ako sa trápim, neni to nič ženské 😎 pri treťom pôrode sme to vôbec neriešili, stále na chodbe a počul každý jeden zvuk, celý rozhovor medzi mnou a lekárom, všetko... akurát nevidel nástroje, krv atd... poznám jeden pár, ktorý mali po pôrode strašný problém, muž odmietol so ženou sexuálne žiť po prežití pôrodu... na nete sú strašne krásne videá, ale len málokedy je to také naživo 😝
Súhlasím s kyruskou,určite na neho netlač a neprehováraj,keď nechce. Môj manžel chcel ísť dobrovoľne k prvému pôrodu-to nevedel,čo ho čaká,ale asi videl aj to čo nechcel a k druhému povedal,že už nepôjde....a ja som ho už nenútila...
@pupavienocka no ak nechce nenút ho, nie je to dobré lebo potom može mat z toho problémy ak nechce tak nech počká na chodbe a potom mu ho ukážu , len nie je to dobré aj na psychiku
Keď sám nechce, tak ho určite neprehováraj a netlač na neho.
Je to jeho slobodné rozhodnutie, má právo rozhodnúť sa ako chce a nebyť pri pôrode keď mu je tá predstava nepríjemná.
ja som môjho mm prehovárať nemusela, chcel tam byť. Môj pôrod nakoniec skončil akútnym cisárskym rezom, lebo dcérka bola zamotaná do pupočnej šnúry a počas tlačenia sa začali zhoršovať ozvy na monitore.
Ale keby nechcel byť pri pôrode, určite by som ho neprehovárala, niekto sa na to jednoducho cítiť nemusí. Potom tento nechcený zážitok by mohol poznačiť jeho nazeranie na teba. Neviem, ako to lepšie vyjadriť - pôrod je prirodzená, ale zároveň aj veľmi prírodná záležitosť v zmysle, že všade krv a čo ja viem čo. Mne napr. museli prepichnúť plodový vak, lebo plodová voda odtiekla len čiastočne (vak bol prasknutý ako keby navrchu a len to tak "vyšpliechavalo" - aspoň takto laicky mi to vysvetlil lekár). Po tomto zákroku ma posadili a teda zážitok hrozný, tieklo zo mňa strašne a snáď všetko, aspoň pocit bol taký, ako keby vyšlo odvšadiaľ všetko. Manžela našťastie pustili dovnútra až potom, keď ma dostali späť do akého-takého stavu a upratali všetko z lôžka a podlahy. Bola som hospitalizovaná v nemocnici a pôrod sa rýchlo rozbehol, tak kým prišiel z domu... Lebo si myslím, že toto fakt vidieť nemusel.
Ja som to mojmu iba oznamila a on ani trosku neprotestoval tak verim ze to zvladne 🙂
ja by som ho neprehovarala..len by som mu povedala, ze by mi to dost pomohlo..ale ak by sa na to necitil, tak by som si nasla niekoho ineho, kto pojde so mnou do porodnice, napriklad by som rozmyslala nad dulou. Ja by som manzela pri porode chcela hlavne to otvaracie obdobie, pri samotnom porode som si tym uz nie celkom ista 🙂 ale my to zatial riesime len teoreticky
ja som mojho neprehovarala, proste nechcel, ved ked ma videl ako vyzeram po prepichnuti plodovej vody, bol na tom horsie ako ja 🙂
ja som chcela, aby bol pri porode, no cele tehotenstvo tvrdil, ze nepojde...a ked nadisla ta chvila, ze som bola na prijme, prisla za nim pani doktorka, len sa opytala ci bude pri porode ci nie a zrazu prisiel za mnou 🙂 Strasne ma to potesilo a velmi mi pomohol, prvy porod som mala velmi tazky. K druhemu porodu uz isiel akosi automaticky 🙂
ono je to trosken komplikovane, poznam dva rozne pripady kedy chlap (moj brat) odmietal ist k porodu, nakoniec sa sam rozhodol v poslednej chvili cestou do porodnice, a povedal ze najkrajsi zazitok, manzelke bol oporou utieral pot daval napit a veru sa priznal ze si aj poplakal od stastia ked mala prisla na svet - obrovsky emocionalny zazitok
naopak
kamaratka vzala muza k porodu on samoska suhlasil tesil sa na vsetko no ako na sale doslo k nastrihu a zazrel kusok krvi skolaboval tam a potom mali lekari robotu ci ratovat kamosku ci ratovat manzela.
ja by som kazdopadne nepresviedcala pokial sa na to neciti tak netlac na neho, radsej pokial chces mat pri sebe oporu vezmi mamu kamaratku sestru svagrinu --.....vela stastia rychly porod a zdrave babetko prajem 😵 😵 😵 😵
moj na zaciatku teiz nechcel , bal sa ako bude reagovat ked bude vidiet ze trpim a on mi nebude moct pomoct, a ja som chcela aj nechcela, nakoniec som to nechala na neho nech sa rozhodne s tym ze som mu povedala ze budem rada ked tam bude, ale ze ma vzdy moznost odist ak mu to bude prilis. Nakoniec so mnou bol cely porod t. j. od stvrtku rana kedy som nastupila az do soboty cca 15.00 (mala sa narodila v sobotu o 8.26). Netlac na pilu mozno sa nakoniec rozhodne tam ist. Daj mu moznost volby, aby si po tehotenstve nepisala ze mas problemy s chlapom.....rychly, bezproblemovy a bezbolestny porod.
Ano 🙂 dufam ze nebudem lutovat 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
ja som neprehovarala sam tam chcel byt a bol naozajstna opora utieral mi pod z cela daval pravidelne pit pocas tlacenia a povzbudzoval 🙂