Ahojte chcela som sa opytat ci ste niektora mali manzela pri porode a ci musel absolvovat nejake skolene o tom alebo take nieco a a ako to prebieha
@jullinkka no ja som svojho chlapa skolila behom porodu, co ma robit, podla mojich poziadaviek---tu mi masiruj chrbat jezkom, ked pride kontrakcia, radsej nic nehovor atd. Ziadne zdravotnicke ukony tam ten chlap tak ci tak robit nebude...plati sa za tie skolenia? Ci to nie je len dalsi zbytocny tahak na peniaze. Ale na druhej strane take spolocne skolenie v tehotenstve nemusi byt na skodu...ked sa zda, ze je chlap preziva tehotenstvo intenzivnejsie ako manzelka.
Môj muž bol so mnou na jednom cvičení a inak ho pripravujem doma, púšťam videá, čítam o tom ako to prebieha, čo bude robiť...nech nemá potom šok chlapec :D
@stardustmyslim si ze ten poplatok za skolenie tam urcite je, ja chcem tiez muza pri porode a dufam ze to zvladne aj kedsom sice prvorodicka a nechcem epiduralku tak uvidime ci to vobec zvladneme obaja, ked sa ta mizem opytat kde si rodila a ako prebiehal tvoj porod.?
@jullinkka ja rodim na Kramaroch...predpripravu jsme absolvovali...ono to je otom, ze spuse otecka pripravi na vsechno co se deje kolem porodu,a yb on vedel a byl pripraveny na urcite zabery deje...podle me je to urcite dobra vec, otecko vi, kdyz muze fotit, kam muze jak se ma zachovat v urcite situaci....ja jsem za,aby taketo pripravy byli, protoze pak maji oteckove nazor, ze to probiha jak v americkem filmu a ejhle...realita je jina
@jullinkka moj drahy pri porode bol-rooseveltka bb-no na ziadnom kurze nebol.jedine co bolo,tak zaplatil 33 euri za pritomnost pri porode a podpisal poucenie,ze v pripade komplikacii ho moze lekar poziadat odist a to musi posluchnut.
podla mna je pekne ak chodi maminka na predpripravu pred porodom a tatinko ide s nou.aspon ma tak aku taku predstavu o tom co ich v porodnici caka,co asi preziva maminka a ako funguje jej telo a ako to cele vnima miminko,nauci sa nejake ulavove techniky a spol 🙂
@jullinkka presne aj my tak 🙂 môj muž je profesionálny kulturista a bodybuilder tak mi dokonca spravil plán cvičenia pre tehulky a spolu cvičíme, dokonca aj dýcha so mnou podľa knihy, aj presne vie všetky riziká, dokonca o epiduralke vie toho už viac ako ja a podobne 🙂 je to chutné, ako sa tí naši chlapi snažia 🙂
jullinkka.Ahoj ja som mala priatela pri porode a nemusel absolvovat ziadne skolenia ale zalezi kam ides rodit mozno niektore nemocnice si to vyzaduju ale ja som rodila Topolcanoch a tam bol somnou cely cas celych 13hodin bolesti moc mi pomohol chodil somnou do sprchy aby som mala väcsie kontrakcie.My planujeme este jedno babo ale som presvedcena ze urcite chcem aby bol somnou aj pritom druhom
No ja budem rodit v trnave tak neviem ako to funguje tam ale citala som o tt porodnici na nete a tam nemaju v poziadavkach ziadne skolenie iba jetam podmienka poplatok nejakzch 18euro cca. Ja na tu oredpripravu nechodim snazim sa cvicit doma muza mam myslim si ze dost skoleneho na porod ale asi urcite vyhladam nejaku porodnu asistentku v posledny h mesiacoch aby nas oboch riadne poucila 🙂
ja som rodila v Ba-Ruzinov,tam ziadnu pripravu oteckov nerobia, len nesmu zavadzat 😀 😀
ale vramci mojich skusenosti radim nech si otecko vezme so sebou nieco jest a pit, ten moj to podcenil,
bol hore od piatej rano (porodila som kratko po 12.00), ledva od nervov nieco zjedol a skoro nic nepil, tak tam sebou sekol, rovno vedla porodneho stola, ale prebrali ho 😀 a poslali do bufetu. No ten moj sok, skoro mi aj kontrakcie presli 😀
a moj porodnik vtedy vravel, ze tiez zazil, ze mamicka rodila, ocko sebou slahol kvoli nizkemu tlaku a dehytratacii, a on skoncil paralelne s jej porodom o par poschodi nizsie na chirurgii tiez na stole ... tak bacha na to 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
manzel bol pritomny pri oboch porodoch, ziadne skolenie absolvovat nemusel...na co aj?