Predčasný pôrod - psychika

6. aug 2022

Ahojte maminky, ktoré ste porodili predčasne. Ako ste sa dali psychicky do pohody? Hlavne tie ktoré porodili do 31tt.
Neviem sa nejak ukľudniť. A dať sa do pohody. Síce mi to hrozí, a bolo mi povedané, že môže a nemusí to prísť čoskoro. Vôbec sa s tým neviem zmieriť, dať sa do pohody. Bojím sa, že nebudem mať mlieko.

ms_green
6. aug 2022

Ja som síce nemala predčasný ale sama som z predčasného (31tt). Moja mama bola prvorodička, mala 42 rokov a rodila dvojičky. Sme tu, ja aj brat obaja zdraví. Takže no stress, všetko dobre dopadne. Strachovanie ti teraz len ublíži.

wild.horses
6. aug 2022

Hlavne ta bezmocnost, vsak? Nadych, vydych, zdvihnut hlavu a verit, ze to obaja zvladnete! Drzim palce ❤️

deni9
6. aug 2022

Ja som v 29tt rodila dvojičky, tiež som sa bála co ako bude či budú v poriadku aké budú nasledky..ale verila som ze bude OK a nič som si nepripúšťala keď sa narodili potom som to brala už fajn...začiatky však boli ťažké cvičenia chodenie po lekároch,ale dali sme to a sme tu zatiaľ zdravý...nebojte sa všetko bude OK len myslíte pozitivne, niekedy je lepšie pre to bábätko ak pôjde vonku

anavixy
6. aug 2022

Veľmi ti prajem, aby sa ti to nestalo a aby ste vydržali aspoň do 36tt 🙏 ale to, či budeš alebo nebudeš mať mlieko by bol asi ten najmenší problém. Nemyslím si, že sa na to dá nejako psychicky naladiť, no určite si vyhľadaj organizacie, zdruzenia a profily, ktore sa predcasniatkam venuju, najdeš tam veľa rád a pomoci, šťastie praje pripraveným 🍀

gionella
6. aug 2022

Ahoj, mne sa narodili moje v 31tt. Hlavne musíš fungovať deň po dni, veriť dietatu a byt trpezlivá. Nečítať čo zle sa môže prihodiť ale sústrediť sa na to sko dobre to môže dopadnút. Budes potrebovať dobrú odsávačku - medela električka je top. Avšak Verím, že ešte potiahnes. Drzte sa ❤️

jajanka31
6. aug 2022

Ja som porodila predcasne v 33tt, synceka kojim uz 6 mesiacov. Vobec ale vobec som na to nebola pripravena, prislo to ako blesk. 24 hodin po cisarskom som nevidela ani foto, po tyzdni som sa ho dotkla a po 2 tyzdnoch mi ho dali do ruk. Mlieka som mala podla mna vzdy malo. Ale nic ine som nemala na robote len odsavat a odsavat a odsavat.. Tak som to robila a ono nemysli si ze to dieta vypije hned 100ml.moj pil 5ml, tak 8ml, at... Teraz ma pol roka a vypije 90ml,niekedy 125ml.. Kazde 3 hodiny som odsavala aspon hodinu, islo to strasne zle, ale vydrzala som a ked mal 3kg tak som ho zacala aj kojit a on sa prisal a najedol sa ze mu to stacilo.. Teraz kojim, odsavam, je mu jedno ci je to flasa, ci bradavka proste ked je hladny zje aj vodu 🙂 uz mu davam aj pomalicky prikrmi.. Neboj ak sa narodi skoro bude v inkubatore a ty budes sice v strese a slaba ale budes mat kopec casu odsavat.. A ak to nevzdas tak to pojde.
Ps: vobec nic necitaj na internete ohladne chorob a problemov predcasne narodenych, tvoje dieta je jedinecne.. Cas vyuzi na oddych, relax, odsavanie, pozeranie foto a videi babatka a zamestbaj sa hocicim len nie citanim chorob a toho ake maju problemy iny. Pytaj sa lekarov ci je ok a ak bude nieco zle pytaj sa lekarov co s tym. Ver ze ti to povedia aj s rieseniami najlepsie.

autor
7. aug 2022

My už bojujeme od 20tt len ležím a ležím a krčok sa stále skracuje. Nepomáha tomu nič. Neviem byť už ani v klude. Doma mám 2,5 ročne dieťa. Ležím už skoro 8 tyzdnov v nemocnici. Neviem sa sústrediť, tešiť proste nič. Len sa bojím o bábätko. Niekedy ma prepadaju myšlienky že by mu bolo lepšie von.

anavixy
7. aug 2022

Nebolo, teraz každý deň k dobru je dobrý 🙏 si bojovníčka, už si dlho vydržala a určite ešte vydržíš, oplatí sa to ♥️ Určite je to veľmi tažké, obzvlast ked doma máš dieťa, ale každý další týždeň tehotenstva je veľký uspech 🍀 drž sa!

petkasaurus
7. aug 2022

Presne ako spomenute vyššie, necitaj diagnózy predcasniatok z internetu, kazde je jedinečné, u každého to môže byt inak. Ja som rodila v juni 33tt+6, malinka je zdravucka, este nas cakaju nejake vysetrenia, ale verim, ze vsetko bude ok. Keby si aj nekojila, svet sa nezruti, mne sa malinku nepodarilo, ale ja som mala este nejake pridružené zdrav. moje problemy, tak mne sa nepodarilo, ale boli tam maminky, co rodili skor odomna a mlieka mali na rozdavanie. Drzim palce.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre