Predčasný pôrod

nssv2
25. sep 2023

Ahojte dámy, som 32+3, dnes som mala krv a ozvy, na ozvoch mi zaznamenali dve pravidelne kontrakcie (5min), tak ma doktor skontroloval a mám skrátený krčok. Predpísal mi čipky na odialene a dal aj vymení lístok do pôrodnice. Najbližšiu poradňu mám mat v pondelok, lúčil sa somnou slovami, že snáď sa vidime. Máte niektorá skúsenosť? Viem tomu nejak okrem cipkov pomôcť to odtialit? Je to moc zle keď už vidí takto kontrakcie?
Ďakujem pekne za každú radu a odpoved

denkabemommy
25. sep 2023

@nssv2 mala som to tak obe tehotenstvá, v prvom som sa tým stresovala, bola hospitalizovaná (porodila som až 36+5), dostávala som xy liekov na udržanie, bolo mi z nich kadejak. A v druhom som mávla rukou, že prídem keď naozaj budem rodiť, druhé som rodila 37+0🙂. Takže môžeš aj nemusíš porodiť skôr, záleží na tom ako to vezme tvoje telo a hlava.

nikpa
25. sep 2023

@nssv2 máš výmenný lístok do nemocnice a v pondelok máš poradňu u svojho gynekológa, áno? A do nemocnice sa máš kedy hlásiť? Asi tomu moc nerozumiem 🙂 lebo podľa mojej skúsenosti by ti mali pichnúť kortikoidy na vývoj pľúc. Ja som mala kontrakcie zaznamenávane od 30tt pravidelne. To som ale už ležala v nemocnici a denne ma kontrolovali. Rodila som plánovanou sekciou v 34tt lebo som už musela z iných zdravotných dôvodov. Radim ti hlavne oddychovať, ležať a byť v kľude.

dota6
25. sep 2023

@nssv2 a nešla si hneď do nemocnice? Alebo ako ste sa dohodli s dr?
Ja som bola v nemocnici v 32 týždni a potiahla som do 36+3.
Ale šla som do nemocnice hneď ako mi dal dr výmenný lístok.

nssv2
autor
25. sep 2023

@dota6 @nikpa áno dal mi vlastne len taký lístok, že mám ísť do porodnice keď budem mat bolesti, keď nie, tak normálne na poradňu v pondelok.. @dota6 a čo ti potom robili/ povedali v nemocnici?

dota6
26. sep 2023

@nssv2 ahoj 🙂 no ja som mala trocha iný problém. Na poradni som mala zlé ctg, ktoré zopakovali po hodine a bolo zlé. Prišla som na druhý deň, stále bolo zlé. Tvrdlo mi brucho ale tak nepravidelne. Bolesti som nemala žiadne, len tvrdnutie. A tak mi vypísal výmenný lístok do nemocnice, kde mi týždeň podávali magnézium, po týždni ho vysadili, bola som bez magnézia a potom po 3 dňoch som začala brať magnezium v tabletovej forme. Stav sa zlepšil, pustili ma domov ale znova len tvrdnutie a nevedeli s tým nič viac spraviť; ale malá aj keď sa narodila skôr, bola v úplnom poriadku. Len 2-3 dni v inkubátore a potom na výhrevnej podložke.

dota6
26. sep 2023

@nssv2 a ako sa cítiš? Nemáš aj tvrdnutie?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre