Pred 14. rokmi som rodila sekciou. Bude môj ďalší pôrod tiež sekcia?

31. júl 2021

Dobré ránko, chcem sa spýtať keď žena rodila sekciou tak každý pôrod musí byť už len sekciou ?
Rodila som tak pred 14mi rokmi.

gdpr
31. júl 2021

Nemusí

brita7777
31. júl 2021

Nie, ja som mala sekciu prve a o 21mesiacov nesekciu druhe. Ja som vsak rodila v zahranici a nik nespochybnil, ze by som mala rodit nesekciou, a to som pri tom prvom mala preeklampsiu na ktoru mi dali uz pri druhom lieky a monitorovali ma castejsie. Hlavne si treba najst dobru porodnicku ideal zenu, treba povedat, ze chces rodit nesekciou od sameho zaciatku a pripravovat sa na ten porod sama, na youtube je vela dobrych videi ako napr. bezbolestny porod, mna motivovali zeny, co rodili doma napr. Drzim palce.

lenkakravcova
31. júl 2021

Nemusí ale je tam vysoká pravdepodobnosť že to tak bude. Z akého dôvodu si vtedy mala cisársky? Ak kvôli úzkej panve, tak je tam veľmi vzmysoka pravdepodobnosť. Ak kvôli tlaku, rovnako (staršia asi nižší mat nebudeš). Záleží na tom, prečo si mala cisársky.
Ak len preto, že dieťa bolo koncom panvovym, tak môžeš tentokrát ho mat normálne otočené a rodiť normálne.

bellovag
31. júl 2021

Prvé sekcia pred 7 rokmi a 2 roky na to prirodzene

maris5
31. júl 2021

Je to velmi individualne. Najprv by som hladala nemocnicu kde sa snazia rodit prirodzene. Napr. v Ruzinove sa snazia co najviac prirodzenych porodov robit. A skor ako tesne pred porodom sa to nedozvies. Na pouceni pri epiduralke sa na to zeny pytali. Doktorka im povedala, ze mozu rodit aj prirodzene, ale musia mat doktora, ktory pravidelne monitoruje jazvu po sekcii (a nie kazdy je ochotny) a ze tieto zeny nemozu mat epiduralku, aby vedeli rozoznat ak sa roztrhne jazva po prvej sekcii. S epiduralkou by to nerozoznali.

uzanka16
31. júl 2021

U nás keď je 1. sekcia druhý pôrod hned daju prirodzený, to by musel byť nejaký vážny zas dovod rodiť sekciou, ja som rodila od sekcie rok a pol a hneď mi povedali že prečo by som mala rodiť zas sekciou, vyzerá že je všetko ok tak hop normálne. Takže závisí aj od nemocnice aký majú prístup k tomu.

renata1405
31. júl 2021

Treba pozriet vestecku gulu. Ty nechodis k lekarovi?

xxx23
31. júl 2021

Ja som rodila po 13r zas sekciou…

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre