Prečo všetky podporujete cisársky?

17. nov 2024

Posledné dni týždne veľa čítam ako ženy chcú a podporujú cisarsky, prečo strasite prvorodicky ze prirodzený porod je jedna noha v hrobe ?? Viete z akým strachom musia ísť potom rodit ??

bublinka1426
17. nov 2024

vsetky????

deti95060810
17. nov 2024

nepreháňaj...

jarmila2010
17. nov 2024

a kde konkretne,take citas?

janai1
17. nov 2024

v pondelok téma o tom ako VŠETKY strašia ženy s cisárskym a musia rodiť prirodzene

v nedeľu téma o tom ako VŠETKY strašia ženy s prirodzeným pôrodom a podporujú cisársky

Sa dohodnite ...

jamidea
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maryetta
17. nov 2024

Aj pri sekcii som bola jednou nojou v hrobe.
Nie som jej absolutne naklonena. Ale vdacna za tuto moznost zachrany.

jamidea
17. nov 2024

@janai1 presne, najprvtema, preco ste vsetky proti cisaraku, teraz za. 25percent tem je tu umelo vytvorenych len aby sa diskutovalo, zopar dam je tu vyslovene na podporenie diskusie ak nahodou stagnuje

cukroska
17. nov 2024

Prečo všetky...prvé som rodila pred vyše 20 rokmi a rovnako ako reraz po 24 rokoch ma nepresvedčil nik,že cisársky je to pravé a v niečom lepší .A nečítam to nikde...

jarmila2010
17. nov 2024

@cukroska ja,co som na konikovi ,tak cely cas tu prevazuje podpora prirodzeneho porodu...preto sa pytam,kde vznikol ten pocit autorky,ze sa tu nim strasi a preferuje sa cisarsky?

svetlonos
17. nov 2024

Joj prosím ta! Čítaš selektívne. Každý ti napíše vlastnú alebo kamoskinu skúsenosť. A každá ju má inú. Jedna moja kamoška rodila aj aj a je šťastná za cisarsky, extra si ho vybavila.
Ďalšia mala tiež cisarsky a keď skončila s opisom sedela som opreta o zárubne neschopna vstať. Len z počutia.
Aké ako píšem, ta prvá by už prirodzene rodit nikdy nesla. Ja mam resoekt pred čs.
Na izbe v porodnici sme boli 4 zeny. Dve sme mali vag. porod, dve cisarsky. Jednu odviedli na sálu a vrátila sa takmer až koncom druhého dňa. To už som bola teda šťastná, že som mala odvodené! Normalne som sa bála opýtať kde je. Skončila po dlhom pokuse normalne porodiť pri cs. Infúzie od bolesti jej nezabrali, pomáhala som jej s babom. Ďalšej robili čs akútny, tu som ešte aj kričať pocula počas pôrodu, rodila som tiez vtedy. Až som sa sestry spýtala, či je tá žena ôk.
No bola ciperna ako stepna koza aj po tom cs! To bola ta druha na našej izbe. Mala sa jej počas pôrodu zvrtla a lezala šikmo, takže čs bol hotový rýchlo, od narkóze mal otec babo o 15-20 minut na rukach už.
Ta sa po dvoch dňoch nudila a až na druhý deň si dala jeden liek od bolesti, to ja beriem keď ma boli brucho pri ms. Tretí deň už spisala A4 papier, co treba doma poupratovať a co z toho bude robiť ona 😁 Ženská nezmar doslova a do písmena.

Tak a teraz si vyber...
Ale poviem ti, co nesmierne pomohlo mne ako tehotnej. Keďže po opise znamej z jej cs som mala hruzu z toho, okamzite už v 8 tt som zhanala dulu a pokec s nou o svojom strachu. Ta mi nesmierne pomohla.
Po druhé- pozerala som len videa s hypo porodmi a pekne porody!
Nebavila som sa s nikým o porodoch, chápavý upozornila hneď, ze nechcem nič zlé počuť.
Tých menej chaoavych som tvrdo hnusne zrusila pri prvej blbej vete o hrozných porodochca poslala do teplých krajín!
Pozrela som si kurz online, príprava na pôrodu od jednej duly.
Mala tam super rady, napríklad ako každý hluk počas pôrodu ten proces pozitívne urýchli.
Niektoré rady som si vsugerovala s dosť pomohli.
Aj moja dula ma celkom dobre "upratala" a vzala mi strach.

Takže ak si ty sama tehotná, nepočúvajú nikoho zle skúsenosti u pôrodu, nasrav sa len na tie dobré príbehy.
Zisti kde chceš rodit, referencie na nemocnicu, porodnikov.
Každá situácia vyžaduje iné riešenie. Pre niektoré ženy je cs nutná aj výborná forma, pre ine zase vag. porod.
A nečítajú tu všetko.
Ja mam za sebou 2 porody, prvý som myslela ze aký fajn a až pri druhom som zistila, co je super porod! Bolesti len posledných 40 minut a to nekecam. Pred tým mi picas kontrakcii len stvrdlo bruch ale žiadne bolesti, ani náznak. Začalo to až po pichnuti vody. Do vtedy sme sa s mm smiali na hovadinach.
Kamoska porodila prvého syna za 20 minut. Tiez bolesti len 20 minut, pred tým nič, len tvrdé brucho.
Akonáhle bol maly vonku, po bolesti ani chýru.
Teraz tretí krát tehotná a rovnako odmietam počúvať zle príbehy, nerobím to ani nečítam. Už len nadpis témy- mate strach z pôrodu? odchádzam ani neotvorim.
Tak to prajem vsetko naj a fajn porod 🙂

evcagabi
18. nov 2024

Nemaju sa pytat na nazory aky bol porod 😅co je strasenie na tom, ked niekto napise svoju skusenost o kroru sa pytala, ked zalozila temu? 😅 pre mna bol porod tazky a zaznela tam aj veta, musime nieco rychlo spravit, lebo babatko to nezvladne . Teraz sa mam tvarit, ze porod bol krasny? Nebol. Chcela som rodit prirodzene, rodila som tak. Po tejto skusenosti by som brala sekciu vsetkymi 10tiami. Kazda jedna nech sa nastavi podla seba a ak nie je schopna stravit skusenosti nech si ich nepyta.

sense
18. nov 2024

Neviem kde si prišla k tomu že všetky, práveže je veľa žien podporujúci "prirodzený" pôrod

ivik4
18. nov 2024

Ty mas asi problem so zrakom
Ja tu vidim len sami opak, kedze logicky prirodzeny porod je pre zenu lepsi

diewcatqoo
18. nov 2024

Ja ti poviem tajomstvo: 99% obyvatelstva je uplne u riti, kto ako rodi 🤷‍♀️

milanemila
18. nov 2024

Ja som ziadnu takzto propagaciu ani strasenie prvorodiciek nezaznamenala.
Podla mna ak si moze clovek zvolit sposob operacie (napr laparoskopia vs klasika atd), tak by si aj zena mala mat moznost zvolit akym sposobom privedie dieta na svet.

rozculena
18. nov 2024

VŠETKY???? neviem o tom,že by som to podporovala.Je mi to jedno

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre