Som síce len v 4. mesiaci ale mám hrozný strach z pôrodu. Ani nie tak z pôrodu ako z nástrihu a šitia a z toho ako zdevastovaná budem tam dolu :( (nechápem prečo to príroda nezariadila trochu lepšie s nami.). Ale vás sa tu chcem opýtať prečo tu každá druhá tvrdí že pôrod sa dá, ale to šitie je hrôza. To v dnešnej dobe naozaj lekári nevedia umŕtviť a až tak šiť? Veď to je hrozné, žiadne rany sa nešijú len tak, tak prečo na takom citlivom mieste?
@andreea_key ja som epidural nemala a ani neviem že ma šili. Dr. mi to tam injekciami umrtvila a pohoda. Keď prešla na vonkajšie šitie, tam som v jeden moment zvreskla od bolesti keď začala, ale hneď prestala, opäť napichala a šila až keď bolo poriadne umrtvene
Ja som mala epidural a dopichli mi ho pred sitim, mala som zo 20 stehov a ani neviem o tom tak rychlo mi to urobila dr., vobec nad tym nerozmyslaj, mozno budes bez sitia , zbytocne sa nestresuj
Dcéra mala 3940g, rutinný nastrih mi nerobili a nemala som ziaden steh na hradzi, cvičila som s aniballom Aj tak máš bonding, tak to šitie asi moc nevnímáš. Vôbec sa nemusis bat, možno ti porod dopadne veľmi dobre😊
Ja by som to zhodnotila asi tak: pocas porodu ide telo na maximum. Toleruje obrovske bolesti a ked sa dieta narodi, nastane ulava. Telo akoby precitne a preto sitie boli. Moj nazor. Ja som rodila 2x. Oba razy bez epiduralu. Prvy bol tazky, nedovolili mi vstavat z postele a maly preto nezostupoval, nakoniec ho vytahovali extraktorom, takze ma nastrihli riadne. Nastrih nebolel. Na sitie mi nieco pichli a bolo to neprijemne (ale dalo sa), lebo nepockali kym to zaberie. Ano museli asi sit rychlo kvoli velkosti nastrihu. Druhy porod bol ukazkovy, kontrakcie ako z rozpravky. Cely cas som si tancovala predychavala. Malinka krasne zostupovala. Rodila som bez nastrihu, ale trosku som sa roztrhla. Cela velka bolest porodu bola asi 15 minut. Sitie som myslela ze umriem. Velka bolest... Az kym mi nepriniesli malinku. Potom uz mohla doktorka robit co len chcela. Necitila som nic. Babatko je najlepsia anesteza 😁 Je to len chvilka bolesti a potom uz je dobre. Drzim palce 😉
@andreea_key Hlavne sa nestresuj, nemysli na to lebo si to sama len zhorsujes. Ja som sa pri prvom bala, bol vyvolavany. Ani som nevedela kedy mam kontrakcie co som bola v neustalej bolesti a neotvárala sa. Sitie bol des. Musel zacat sit bez umrtvenia az nevykrvacam co so mňa tak krv valila. Umrtvenie nepomohlo. Druhy prirodzeny, krasny, pohoda. Vedela som kedy su kontrakcie aj kedy tlačiť. Počúvala som svoje telo. Ani som sa nevzpinala pri vysetreniach. Snazila som sa co najviac aj v bolesti dolu uvolnit. A môžem povedat porod bol skvely, nastrih minimalny. Sitie som necítila. A uvidim aky bude treti😃. Drzim palce
Nie je to nič hrozné. Síce ma nenastrihli ale asi radšej mali, lebo ja som sa potrhala... Samozrejme že ti to úmrtia a až potom budú šiť. V porovnaní s pôrodom bolo šitie pre mňa nič, ešte som počas šitia volala mamine, že už má vnučku :D (vravela som priateľovi nech jej hneď napíše, nech vie a doktorka povedala, že ak chcem kľudne jej môžem ja zavolať...)
Mna nastrihli a pravde som za to aj rada. Ako anestezu som mala inhalaciu rajskeho plynu-takze sitie som vobec necitila. Spolubuvajuca sa natrhla sama skoro ku konecniku a tu tie stichy potom riadne boleli aj po porode. Netreba sa toho bat 🙂
Mna sitie nebolelo... ale som bola len malicko natrhnuta kedze slo o vakuovy porod ... naszrih som nemala
Dopredu sa nestresuj, bude to fajn 🙂 mala som epi, nebolelo to
ja som rodila po termine a po 4dnoch vyvolavania a teda kontrakcie boli uplne najhorsie z toho vsetkeho. sili ma v celkovej anesteze, elbo som mala kompletnu rupturu hradze - 4.stupen. ani neviem ci ma nastrihli. citila som nejake stipnutie, ale ci to bolo nastrihnutie, alebo roztrhnutie pri porode, to neviem. sil ma chirurg a ten povedal, ze ma maju uspat. no mala som aj obojstranne roztrhnuty krcok a te mi sila este predtym gynekologicka. a to som skoro vobec necitila. mne sa uplne najviac ulavilo, ked skoncili kontrakcie.
Preco boli sitie? Lebo zeny si nevedia otvorit usta a pytat si anesteziu. A pretoze lekari su debili a nedaju ju. Ja som mala epidural, ale uz vyprchal pri siti. Raz som aukla a automaticky ma lekar opichal.
Tak u mna porod nebol az tak bolestivy ako to sitie a nasledne dlhomesacne hojenie.Citila som aj nastrihnutie aj sitie kazdeho stehu!
@andreea_key ja ani neviem, že ma šili... Fakt som to necítila.
Mňa šitie nebolo, bolo to trochu neprijemné, ale bolesť to nebola. Epi som nemala.
Je to o lekárovi. Pri jednom pôrode som si to šitie vytrpela pri starom doktorovi a pri druhom som ani nevedela, že má zasiva, lebo som mala šťastie na dobrého mladého doktora, ktorý mi dal injekciu na umrtvenie. Nemusíš sa toho zase až tak báť si myslím, telo ženy sa dokáže po pôrode až zázračné zregenerovať.
Ten aniball zevraj fakt na toto pomáha, mrkni na to..
Neviem kto tvrdí že to boli ale mne to vôbec nebolelo a bola som roztrhnuta na troch miestach 🙂
Mne lokalna anesteza nezabrala, museli sit v celkovej....
Ja som malo co citila, umrtvili mi to takze sitie bola pohoda horsie to bolo uz po par hodinach.
@andreea_key mna pri prvom bolelo, pri druhom ani o šíti neviem. Ale rovno som si pýtala umŕtvenie po skúsenosti z prvého porodu.
@andreea_key ja som nastrih mala, doktorka nerobila automaticky ale az vtedy ked videka,ze je nutny. A sitie? Vobec neviem,ze nieco robila. Nemala som epi a prezila som, ani druhy krat by som si nedala. Zbytocne stresy pre nieco co vobec nemusi byt. Co ak to bude sekcia, alebo dalsich xy moznosti. S kludom a vsetko riesit v den D
@andreea_key tak pouzivaj epino alebo aniball. Baby pisu ze im to pomohlo k porodu bez poranenia.
@andreea_key mne dali malinku hneď na prsia a bola som taká nabitá endorfinmi, že som ani nevedela, že ma šiju 😉
@kittykat22 áno balónik plánujem určite 🙂
@lenka2710 práve pre toto ja veľmi nechcem epidurál, lebo to ovplyvní prirodzené vylučovanie hormónov a myslím si že nie len momentálne ale celkovo, keď sa to nenaštartuje poriadne. A žena potrebuje byť trochu nadopovaná aby to mimčo zvládala, nespať pár rokov, vydržať neustály plač a podobne 🙂
@andreea_key mne nestihli dat ani klystir, išlo to potom strašne rýchlo, skoro som porodila na izbe
Ale poviem ti, skokrat budem rodiť ako mať kontrakcie, to bolo strašne, 17 hodín a potom 15 minút a mala bola vonku na tri zatlacenia
Šitie nerieš, budeš taka šťastná ze to máš za sebou, že nejaké šitie už bude ako nič
Pohodkaaa. Ja som cvicila s aniballom, ktory mi pri porode vobec nepomohol 🤣 sili ma potom hodinu a pol a nic som necitila. Mala som epidural.
@andreea_key ak sa ti podarí nacvičiť s balonikom, tak ti sitie možno nehrozí. Ja som cvičila malo, tuším len 16cm,malá sa vypýtala o 10dni skôr, lekárka ma nenastrihla, lebo vedela ze som trénovala s balonikom, ale ja som sa roztrhla, aj dnu aj vonku. Dosť dlho ma sila, ale dalo sa to vydržať. Už som mala dcérku v náručí, tak som to ani nejak nevnímala, sem tam stiplo niečo a mňa samozrejme trhlo, čo som sa zľakla. Inak tiež bez epi a oblbovakov, ale ja som mala aj rýchly pôrod. Od prvej kontrakcie 4,5hod.tak držím palce.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@andreea_key ja som mala po 30h kontrakcii epidural a ked sa o dalsich 7h konecne mala narodila to šitie som vobec necitila a šil ma pol hodinu. Bolo to dost hlboke. Vobec nad tym dopredu nedumaj Mozno Ta babo nenatrhne. Alebo das epidural a budes ok. Proste uvidis. Uz to dako vydrzis.