Prečo sa ženy odsudzujú kvôli sekcii?

14. júl 2023

Prečo sa ženy odsudzuju kvoli tomu ?? Mna čoskoro čaká dalsia sekcia a len pocuvam ze oni by tak nešli a neviem čo,potom mam pocit ze robim nieco zle 😏

pribinak
14. júl 2023

V živote som nepočula nikoho odsúdiť ženu kvôli sekcií, ale že v živote a to poznám mrte veľa ľudí

Asi sa pohybuješ v divnej spoločnosti

viestta
14. júl 2023

Nie nerobis nic zle, ale za tie roky som na MK citala na temu sekcie kadeco. Tie, ktore sa opovazia odsudzovat niekoho za sekciu su truby, ktore si netreba vsimat. Vobec netusia o com melu, pretoze ked sekcia, tak je na nu dovod a sekciu si (az na vzacne vynimky) rodicka nevyberie dobrovolne ako jednoduchsiu cestu.

galganka
14. júl 2023

Mám 3. Nikdy nikto koho názor by ma zaujímal nemal k tomu blbé reči.

vandica
14. júl 2023

Ja som sa teda tiež nestretla s odsudzovaním od žien.
A dúfam, že ti to hovoria tie čo tu sekciu nezažili, a absolútne nevedia čo to obnáša...
Vôbec si to nevšímaj, možno si teraz viac precitlivena.
Mňa akurát môj otec raz tak nasral, keď sa čosi sťažoval, a som mu povedala, že vy chlapi absolútne neviete čo je to bolesť, dala by som vám zažiť pôrod. A on mi povedal, že a čo veď ty si ani nerodila, veď ho z teba vytiahli!
Do mňa vtedy taký amok vošiel, že....
To, že som pred sekciou, najskôr rodila normálne, mala vyvolávany pôrod, epiduralka mi nezabrala, a bola som v nepretržitých kontrakciach, ktoré nemali žiadnu prestávku medzi sebou celú noc, to je pre neho nič. U neho je pôrod iba vytlačenie dieťaťa. Malý sa narodil ráno sekciou, v posledných chvíľach.
To že ja som sa natrapila aj predtým, a aj potom kvôli bolestiam po sekcii, to je úplne bezpredmetné pre neho.

lalala94
14. júl 2023

S tým odsudzovaním som sa stretla len na MK, v reálnom svete nie. Internet znesie. Nerieš okolie.

dskjhfdlkdjhl
14. júl 2023

Mam dve sekcie a v zivote som sa nestretla s odsudzovanim kvoli sekcii. To si naozaj nieco take zazila, alebo odkial to mas?

simona92101
14. júl 2023

Vsade na soc.sietach hlavne starsie rocniky odsudzuju najme celebrity za sekcie,vraj su pohodlne rodit🤦‍♀️ a tiez tie reci ze nevedia co je bolest atd.a potom je samostatna kapitola,ktora si dovoli povedat zene matke,ktora si dieta adoptovala,ze nema co kecat o tazkej vychove dietata lebo ze ona nerodila tak matkou ani nieje...nozik sa mi pri tom otvara😡

beata_k
14. júl 2023

Lebo take zeny si myslia, ze su lepsie matky, ale v zivote nevytiahli päty z domu. Pritom vo zvysku sveta je to normalna vec.

basska_b
14. júl 2023

V tychto diskusiach sa vsetci tlapkaju po pleci kvoli sekcii, takze si tu spravne 😃

tanyag
14. júl 2023

Haha ja som chcela sekciu a nedovolili mi 😂 skôr by som bola za, ak by stále bola len sekcia ako sa trápiť potom po pôrode s tým, že si rok neviem poriadne sadnúť 😂 o sexuálnom živote ani nevravím a o "výzore" tam dole tiež 🫢

lauriik
14. júl 2023

Tak to, ze by niekto nesiel/nechcel neni odsudzovanie nie? Ja som tiez hovorila, ze chcem sa vyhnut sekcii ak to pojde. Dokonca aj dievcata co mali prvu sekciu hovorili, ze druhy krat sa chcu tomu vyhnut a niektorym sa to aj podarilo 🤷🏼‍♀️ Ved to je normalne osobna preferencia. Niekto chce, niekto nechce. Neber si to osobne ☺️

zuzulka558
14. júl 2023

Tu v okolí nič také nepočujem ze by odsudzovali ženu, ja som si chcela vybaviť pri druhej ale potom som si povedala keď som zvládla prvú dobre tak už môžem aj druhú 🤷‍♀️ ja som zas počula na seba múdre reči lebo som nemala epidural ale nestihli mi ho dat,,

gemmadimare88
14. júl 2023

@basska_b 😂🤣👍

pininka1
14. júl 2023

Ja si myslím ze skôr ženy ktoré si dobrovoľne výberu a zaplatia sekciu sú tie na ktoré sa poukazuje. Ale všimnime si rôzne články na nete. Hlavne o našich celebritách akože, jej telo to nezvladlo a bla bla, načo tie pripomienky, proste sa dieťa narodilo cisárskym rezom, nič extra to už v dnešnej dobe nie je. Ja mam tri cisárske, som rada ze deti sú ok aj ja, ale sama od seba by som si to nevybrala.

petronelag
14. júl 2023

Ani ja som nepočula, žeby niekto odsudzovsl ženy, zato, že mali sekciu. Obyčajne ju robia z nejakého vážneho dôvodu.
Pôrod u žien prebieha prebieha individuálne, sú ženy, ktoré porodia prirodzene a bez komplikácii, niektoré prirodzene s komplikáciami, niektoré sekciou.
Ale to potvrdí každý lekár, že po prirodzenom pôrode sa ženy dajú rýchlejšie do normálneho stavu, ako po sekcii, tam sa musí zahojiť ten rez, čo trvá dlhšie.

janetinka27
14. júl 2023

moja kamaratka spominala, ze by rodila jedine sekciou, pretoze porod je pre nu ponizujuci. poznam jej povahu, preto ju chapem. nikto sa k jej stanovisku nevyjadril negativne. ani som sa nestretla s tym, ze by niekto kritizoval sekciu. ved dnes je to bezna vec. moja sesternica isla rodit az po 7 rokoch, lebo mala traumu z prveho porodu. ked mala istotu, ze moze rodit sekciou, isla do druheho dietata.

stanulienkat
14. júl 2023

Mozno ju neodsudzuju, len sa snazia poukazat na rizika pocas sekcie a pre zdravie dietata do buducna. Laici nemaju o tom paru a len sa potlapkavaju ake su mudre. Nam prednasali, ake niekolko nasobne vyssie predispozicie na tazke ochorenia maju tie deti. Myslim aj v dospelosti. Len to uz premudrele mamicky, co preferuju sekciu nevedia.

dskjhfdlkdjhl
14. júl 2023

@stanulienkat mozes nejake tie ochorenia napisat? Mna to fakt zaujima, lebo aj ja, aj moje deti sme sa na svet dostali sekciou, nie vsak tak, ze by si to niekto len tak vybral, proste inak to naozaj neslo.

mane01
14. júl 2023

Neviem o tom, ze by niekto odsudzoval zeny, co museli rodit sekciou. Skor sa odsudzuju take, ktore sa chvastaju, ze si tu sekciu bez zdravotnej indikacie vybavili. To je dost rozdiel. Niekto inak ako sekciou nemoze a je super, ze tu taka moznost je.

maryetta
14. júl 2023

Odsudzuju? Vobec nemam ten pocit.
Sama mam sekciu a jedine ja sama som mala pocit akoby zlyhania. Nic viac nic menej.
Ved aj tu je mnozstvo diskusii kedy zeny idu dobrovolne na sekciu. Resp si ju vybavia.

Ja som mala prvu sekciu a dalsi som chcela prirodzene a zase som pocula aj reakciu ze ci som normalna mat rezane brucho a este aj rozbabrany spodok….
Nevyhovies.
Pochopila som ale ze najdolezitejsie je ze sa babo zdrave dostane von. A nebude to mat nasledky ani na zene.

charliee1980
14. júl 2023

Jediní, kto ich este akotak odsudzuje, su detskí lekari. A to z medicínskeho hladiska u dietata. Ale to by ti mal vysvetlit odborník.
V osobnom živote som sa s tym nikdy nestretla, nikoho to nikdy nezaujímalo v skutocnosti.
Ak som sa stretla s kritikou, bolo to voci nemocniciam, nie jednotlivcom, pretoze niektore nemocnice maju tie statistiky vysoke, napr.z dovodu, ak prve dieta bolo CR, automaticky aj druhe.
Inak to nikoho nezaujima, ver mi.

macekovam
14. júl 2023

Nešli... Tak hádam lekár vie prečo tak ty ideš... Asi máš indikáciu na sekciu... Môžeš im povedať ze keby ty ideš tak ako ony tak možno by si mohla prísť domov z pôrodnice nie s dieťaťom ale s umrtnym listom. Bohužiaľ.. Nie každá. Môže a ma anatomicky predpoklad rodiť prirodzene..

zuzinka888
14. júl 2023

Lebo tie, ktore rodili prirodzene maju pocit, ze su vacsie"hrdinky" lebo zvladli tu bolest. A tie co rodili sekciou len " zaspali" a uz maju babo.🙈🙉. Akoby sekcia vobec nebolela- teda doba( dni) po sekcii. Ja som mala aj aj a jedno je " horsie" pred porodom a druhe po porode. Aj ked chapem, ze to mali ine inak.

stanulienkat
14. júl 2023

@dskjhfdlkdjhl ked sa inak neda, jasne, ze treba zvolit sekciu. Uz som tie rizika pisala v niektorej diskusii. Je toho vela. Ale napr. nadobne vyssie riziko cukrovky, rakoviny, poruchy imunity, psychickych poruch..atd. studia sa robila neviem ci okolo 30 rokov. Uz si to nepamatam-aby som neklamala. Prednasal nam to porodnik a ja sama som bola sokovana. Takze nie je dobry porodnik ten, co za peniaze urobi sekciu-ako si myslia mnohe zeny.
Pri porode ziskava dieta cez prechod zenskymi kanalmi mikrobialne osidlenie, ktore je dolezite pre mikrobiom.

dskjhfdlkdjhl
14. júl 2023

@stanulienkat dakujem, ak by si nahodou mala nejaky link, tak mi ho, prosim, posli. Co sa tyka sekcie, vidim to rovnako (aj ked som nevedela o tych rizikach, ktore popisujes, stale je to operacia a teda s tym spojene rizika).

stanulienkat
14. júl 2023

@dskjhfdlkdjhl nemam link, to som bola na zdravotnickom vzdelavani. Prednasal porodnik v Ruzinovskej nemocnici.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivik4
14. júl 2023

Ja takych jeblich ludi okolo seba vobec nemam. Nikoho nezaujimaju cudzie deti,nieto porody. Ani mna

terezka1947
14. júl 2023

Bohužiaľ,počúvam to isté.
Aké už neriešim....lebo sekcia je operácia,prežiť to opakovane je náročné .
A keby nebol vážny dôvod,tak by sekciu nikto neriešil.
To isté je s klasickými porodmi. Sú také,čo je doslova zážitok,sú veľmi ťažké,vážne, nešťastné a s následkami.
Udivuje má iba jedna vec,že ženy medzi sebou súťažia,kto.to mala ťažšie🤣

iwesska
14. júl 2023

To mas ako s fanatickymi dojkami. Ked das dietatu UM si pomaly vrahyna,lebo sa ti "nechce" dojcit. Preco to tak je, ich uz nezaujima. A ze to stoji daleko viac casu a penazi uz nevidia. V pripade sekcie si niektore myslia,ze su bohyne,ked potlacili dieta cez susku a my ostatne nevieme,co si vytrpeli,ako to bolelo. Pritom sekcia je ovela narocnejsia operacia s vacsimi operacnymi aj pooperacnymi rizikami a o bolesti ani nehovorim. Najnovsie sa tu sutazi,ktora ma najmenej kil a najcastejsie sex🙈

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre