Ahojte baby. Už 3 tyžden mam na Ctg zaznamenane kontrakcie aj ich citim ale je to mierna bolest v podbrušku spolu z tvrdnutim bruška ..... su pravidelne aj doma sledujem si to no dr. po vyšetreni ma stale pošle domov lebo niesom ešte dstatocne otvorena a nemam bolesti ...mala ste to niektora ??? ja neverim že do TP budem takto z kontrakciami aj ked to nieje fakt strasna bolest ale budim sa aj v noci nato ..... co myslite MMMM
@jahodka8 No ten pohyb ja mam teraz dostatok ...aj veci pobalene ...ešte doktor sa smial že okna poumyvat a ja som to vzaka važne poumyvala som dokonca pred 2 tyždnami som z mm podlahu davala v byte a malovala každučky den chodim na 4 poschodie asi 20krat dene a nič 🙂 Už si ma aj 2 krat v nemocke chceli nechat no nakoniec ma pustili domov .... kamoska vrvela že ak budem mat trosku bolesti mam ist do nemocky a oni mi plodovu prepichu aby sa to rozbehlo ??? no uvidíme
ja som mala take bolesti asi 4 tyzdne pred porodom... tiez som bola nevyspata, lebo ma to v noci budilo a nemohla som spat. 2x som bola v porodnici uz, ale tiez ma poslali domov. nakoniec som este tyzden prenasala. moja rada - kym je vsetko, tak to nenahanaj 🙂 daj tomu cas, kym sa to naozaj cele same nerozbehne aj bez vyvolavania. chapem, ze je to neprijemne, ale chce to trpezlivost. mne porod vyvolavali a skoncil CR. tak radsej to nechaj poriadne rozbehnut, tie skutocne kontrakcie urcite rozoznas 🙂
@marcelina542 No ved máš 38. tt, keby si porodila v 8. mesiaci, pre bábo by to nebolo dobré, ešte by mohlo mať trošku slabé pľúcka a oči. No ked už máš často kontrakcie aj v noci, tak si len kúsok od pôrodu. Akurát je dobré počasie na rodenie, nie je horúčava, tak to by bolo fajn. Prvorodičkám sa lepšie rodí v noci, ked je kľud, ja som prvé porodila o 2 v noci po 24 hodinách, nemohla som sa uvoľniť, ked bol cez deň frmol v nemocnici a potom o 22 hod. sa to rozbehlo.
ja som take bolesti mala dlho, niekolko tyzdnov pred porodom.. dokonca som sla raz uz aj "rodit" v den terminu ma chytili pravidelne kontrakcie 5 minutove, otvorena na 2 cm a nic.. porodila som o 4 dni neskor 🙂 a u mna to bolo naopak, lezala som uz na stole, kontrakcie neskutocne a monitor mi ich nezachytil 😀
ja tak chodim uz 3 tyzdne, aj som sa 2x otocila v porodnici, ale doktorka povedala, ze je to normalne v tomto stadiu a pokial sa ma male dobre nema zmysel to vyvolavat umelo, pretoze nie som dostatocne otvorena a len by som si sposobila poranenia pri porode
co si myslíme????ze za chvílu porodís...
ja som isla na pasy v 30tt , myslela som ze 15 min. a idem domov, oni ma tam nechali po pol hodine sa pytam kedy idem domov, a sestricka ze kontaktuju moju gyn. lebo mam kontrakcie a ta nariadi co dalej, ja som absolutne nic necitila. ked som prisla rodit (dohodnuty cisarsky) mala som kontrakcie a bola na 5cm otvorena, citila som menzesovu bolest ale s tym som chcela ist este domov ze hadam este tyzden vydrzime, moja dr vravela ze do par hodim tam budem a rovno rodit, tak uz som ostala na sekciu, ale stale rozmyslam, ze ked je zena na 5cm otvorena ako dlho vydrzi do porodu
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
u niekoho sú tie slabšie kontrakcie aj dlhú dobu, treba žiť normálne, už ten pôrod asi za chvíľu príde, tak treba sa pripraviť do pôrodnice - tašku a podobne. Ja som si pomohla pohybom, aby už prišiel pôrod. No toto je úplne normálne, uvidíš, bude to pekné, aspoň sa maternica vytrénuje. Ja som tak mala tiež pri treťom pôrode a bol to pekný pôrod, ani som veľmi nemusela tlačiť, teda skoro vôbec.