Práve verzus falošné kontrakcie

mishaella
14. nov 2015

Otázka skôr na ženy, ktoré už pôrod majú za sebou.

Je nejako spoľahlivo možné ich odlíšiť?
Viem, že pri poslickoch tvrdne brucho a nebýva to v pravidelných intervaloch a vraj ani nebolí. To mávam už týždne. A že po teplej sprche tie falošné zmiznú alebo sa zmiernia. Kdezto skutočné sa vystupnujú a sú v určitých pravidelných intervaloch ktoré sa skracujú. A že to cítiť v celej maternici.
Včera mi odišla hlienova zátka a od večera pretrváva chvíľami silnejšie chvíľami slabšie špinenie. K nemu sa včera večer pridali kŕče ako pri veľmi silnej menštruácii a tie sa opakovali + tvrdnutie brucha. Ale kŕče len dole a smerom do krížov. Úplne rovnaký pocit ako pri menzese ale silnejšie. Ale neboli v žiadnych intervaloch. Skrátka niekedy boli 4-5x za hodinu, potom hodinu nič a potom zas niekoľkokrát a zas nič
Dokonca sa mi aj spať podarilo ako tak v noci, budila som sa len ak som potrebovala zmeniť polohu, vtedy zas tie kŕče pri každom pohybe a keď som sa zastabilizovala tak prešli.
Dnes to pokračuje. Ale tak ze dlhšie bolesť potom dlho nič.
Lekár mi kázal prísť ak by mi odtiekla voda a keďže som už v termíne tak ak do stredy nič, už mám prísť na prijem.
Ale viem ze nie každej odtecie voda aby sa rozbehol pôrod.
Nechcem tam ísť zbytočne skoro alebo sa plasit no ani na tesnotku.
Niesom si istá ci tieto kŕče už sú začiatok alebo ešte len taký "nácvik". Mala ste také čosi niektorá.
Vraví sa ze.kontrakcie žena spozná no ja som si fakt není istá keďže sa mi toto úplne podoba na krámy a tie som mávala vždy sakra bolestivé. A doktore už to opisujú ako začiatok kontrakcii.
Neviem ani ako by som zistila či sa krcok už vďaka tomu otvára alebo ešte nie.

bajana
14. nov 2015

Po mojej skusenosti by som na tvojm mieste do porodnice urcite este nesla, pokial nebudu kontrakcie pravidelne po cca 5 min. Ako prvorodicka urcite neporodis rychlo od nastupu takychto kontrakcii (napr. do hodiny) a radsej bud doma s muzom ako niekde na vzdycharni....
No a k tomu rozoznaniu poslickov a kontrakcii - ja som nerozoznala. Cele tehotenstvo som nemala absolutne ziadnych poslickov, v 40+4 mi bol urobeny Hamilton, o polnoci sa spustili "kontrakcie", do piatej rano som ich merala, boli velmi nepravidelne (od 6 do 8 min) a len v podbrusku, nepresli po horucej sprche...tak sme isli na prijem, tam ziadny nalez, tie blbe pasy sa ani nepohli aj ked som sa tam zvijala od bolesti 😅 dostala som nejaky cipok, ze su to len poslickovia....trochu som sa doma vyspala a pred polnocou zacalo uplne to iste....rano som volala na prijem, tam mi tvrdili, ze to musi by pravidelne, po 5 min., ze pojdem zbytocne...nastastie mi pred obedom praskla voda a to sme uz konecne mohli ist....moje kontrakcie ale boli cely cas dost nepravidelne a v konecnom dosledku sa od tych poslickov velmi nelisili....porodila som az pred polnocou

seahorse27
14. nov 2015

Mne hlienova zátka pri obidvoch pôrodoch odišla den pred pôrodom. Moje kontrakcie boli len krížové, potom asi hodinu pred samotným pôrodom už som to cítila v celom trupe, ale najviac aj tak v krížoch. Tie ma aj na druhý den po pôrode parádne boleli. Treba sledovať pravidelnosť. Ak su každých 5 minút, ta treba ist do porodnice, aj ked voda neodtecie. Ak mas pôrodnicu ďaleko, tak aj skor - ked su každých 10 minút.

sojorez
15. nov 2015

Heh,tak ja ta "upokojim" 🙂 som tretorodicka a tiez neviem 🙂)) uz pri druhom som sa prebehla par krat zbytocne,v style "a je to tu" 🙂 nakoniec som pri oboch citila neskutocne bolesti z krizov do stehien,takze napriek tomu,ze sa citim jak rozbita ciganska hracka (mamkam romkam sa ospravedlnujem za pouzitie eufemizmu) a vsetko ma boli,tak cakam na tie super bolesti...prca bude,ked nepridu a ja porodim pri vareni polievky 🙂))

sarlota1986
15. nov 2015

ahoj,ja cakam tretie a pri oboch prvych som proste vedela,ked to bolo ono..to sa prestanes pytat,ci je to ono...proste to vies...moj gynekolog mi poradil aby som si dala teplu sprchu,ak som si nie ista ci su to prave kontrakcie a s teplou vodou poslickovia odidu.

mishaella
autor
15. nov 2015

Baby a čo vám pomáhalo na zápchu? Ja s ňou mam problémy celé tehotenstvo no teraz je to mega, už sa bojím čokoľvek zjesť aby ma to nezacpalo. :( Asi aj to spôsobuje tie kŕče čo posledné dni mam napriek tomu že by sa mi už mohol spustiť aj pôrod.

eri28
15. nov 2015

@mishaella mne pomaha pohyb.Aj ked sa hybem malo pomaly, a brucho tvrdne skoro stale takych 30 min pomalej chodze a creva sa pohnu.Kamoska pouzivala z lekarne neaky sirup, moze sa aj v tehu.Niekedy aj na lacno studeny dzus.
A k tym kontrakciam ja som dnes merala poslickov na hodinkach, bolest v krizoch prerusovana,Pri prvom ma krize neboleli vobec, a zazila som par poplachov, ale tie prave kontrakcie som hned rozoznala 😀 .

bosoriak
15. nov 2015

@mishaella Na zapchu gylcerinovy cipok, vela vody, ovocia, hlavne jablka.

Co sa kontrakcii tyka, naozaj si myslim, ze to spoznas. Ono vela ti napovie aj intuicia. Ak sa ti zda, ze uz je to ono, chod do porodnice, prinajhorsom ta poslu naspat domov. Inak ked si spomeniem ja, tak tie naozajstne kontrakcie, tie ktore viedli uz k porodu, som spoznala pomerne jednoducho - musela som ich predychavat a boleli, naozaj boleli, tak, ze by ma ani nenapadlo sadnut za internet a pytat sa, ci uz je to ono. To myslim v dobrom.

Ale treba si uvedomit, ze kazdy organizmus je iny a co sa tehotenstva a porodu tyka, obzvlast. Takze ako pisem, ak sa ti zda, ze to uz je zaciatok porodu, chod do porodnice. Ale ako prvorodicka naozaj neporodis za hodinu (vacsinou), takze pokojne pockaj, kym budu pravidelne. Nemusis merat na hodinkach, staci si uvedomit, ze tie bolesti su opakovane za sebou.

Prajem rychly a bezbolestny porod.

horana
15. nov 2015

Uz to bude kazdym dnom, velmi sa to blizi, ale niektore prvprodicky to maju takto pomaly...pockaj kym to bude pravidelne, raz to bude, uvidis. Technicky to moze byt jedno ci su to poslicky, alebo zatial nepravidlne konkrakcie... Typujem tak den, dva este este max. ale moze byt aj skor...je to namahave, oddychuj a spi aj nasilu ked sa len dokazes prinutit ako tak polodriemat, sustreduj sily, aby to vysli na finale. Moc drzim palce.

mishelita
15. nov 2015

@mishaella ja som mala stvrtok take kontrakcie ako ty. 4-5krat za sebou napr. 8 minutove intervaly,potom 2 hodiny nic,potom 3 kontrakcie v 15minutovych intervaloch a tak.a vecer zacali pravidelne od 20minutovych intervalov po 4-6minutove intervaly.o 4rano piatok sme isli do nemocnice a maly sa narodil 16.18piatok poobede.takze uz sa ti to blizi.drzim palce

ena1903
15. nov 2015

Ja som nerozoznala.V sobotu od obeda mi tvrdlo brucho,aj v krizoch som to citila,bolo to coraz castejsie,sice to nejak extra nebolelo,ale ani Po sprche to neprestalo.Vecer som isla do porodnice,napojili ma na pasy a povedali,ze to este nic nie je,ze je to len "reaktivna maternica".Pichli mi magnezium a poslali domov.Odvtedy sa to poriadne zosilnilo,uz to bolelo,ale bolo to velmi nepravidelne.V noci som nespala,dalsi den ma uz kazda kontrakcia dvihala zo stolicky,dalsiu noc som uz myslela,ze zdochnem.A vdaka nim som bola stale presvedcena,ze su to len poslickovia.Nastastie nadranim som nasla na toaletnom trochu krvi,tak som mala dovod ist znova do porodnice.A tam mi zrazu vravia,ze otvorena na 5cm a uz to dlho nepotrva.O 2 hodky bol maly na svete.Takze za mna-ak to uz boli tak,ze bevies vydrzat,je to ono.

mishaella
autor
15. nov 2015

@ena1903 no mňa to pri tých kŕčoch boli tak už od piatka a stále nič :( a to nehovorím ako ma bolí cely močák z tej celej váhy maternice a malého. A keď dôjdem na wc bolesť neskutočná ale nejde nič. Zápal močových ciest sa môže schovať. Keby mi aspoň voda odtiekla to viem ze mam ísť hneď. Ale takto.. muž bude v práci tak ho preháňať ak by to malo byť nakoniec zbytočne nechcem lebo už aj tak sa jeho šéfovi nepáči že ma vozieva na poradne a že si chce vziať po pôrode pár dní voľna keď prídeme z nemocnice. Tak mu nechcem ešte viac pridávať problémy.

ena1903
15. nov 2015

@mishaella Tak neviem co ti povedat.Drzim palce aby sa nieco pohlo tak aby si Vedela ze uz je to konecne ono.Snad to uz bude coskoro.

sojorez
16. nov 2015

ja si uzivam tiez bolesti rozneho druhu,od lonovej spony,cez slabiny,pri kazdom pohybe mi pukaju kosti,tvrdnutie brucha etc. Ideme holt do finale,tak si to treba uzit 🙂 ja sa blbovzdorne tesim na poradnu v stredu,aspon mi niekto od fachu povie ako to vyzera 🙂

bambiv
2. dec 2015

@mishaella Presne viem o com pises, tiez som prvorodicka 37+5tt, v pondelok na poradni makky krcok,otvorena na 1cm, potom mi odisla hlienova zatka, spinenie este mam slabe, tvrnutie brucha,krize,vystreluje mi to do noh,ale nepravidelne, tiez cakam na pravidelnost alebo ci sa mi pusti plodova voda,lekar mi povedal keby sa vam cokolvek nezdalo pridite rodite😃ale sama sa bojim,ze nezistim ci su to uz tie prave kontrakcie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre