Prosiiim tie ktore nevedia pomoct neodsudzujte ma. Mala som mat vybaveny cisarsky, no nakoniec lekar ktory mi mal dat odporucenie pre mojho porodnika odmietol. Som druhorodicka a viem na 100% ze dalsi porod nedam. Som psychicky na dne, pretoze som to riesila od zaciatku tehotenstva a teraz ked prislo do tuheho tak to padlo. Potrebujem len odporucenie na cisarsky od hociakeho lekara...psychiater, ortoped,ocny,kardiolog....
Prosim viete mi poradit kto by mi s tym pomohol?
No ja by som si nasla svojho lekara,takeho co s tym nema problem. Tvoj porodnik je lekar, ktory o tom rozhoduje. Moze napisat hocico, ja som mala napisane vysoky krvny tlak a velky plod. Tlak som mala v podstate v norme,obcas nejaky vykyv a dieta malo 4 kg.
Rozumiem ti, neodsudzujem, Ale nechces predsalen dat sancu prirodzenemu porodu? Kludne mi napis do spravy a mozeme to prebrat.
@pininka mne moj lekar povedal ze aj ked dôvod hlada tak nieje. Ze si ho nemoze vymyslieť celkom z cesty ze v porodnici budu este kontrolovat tlak, velkost plodu, ozvy, otocenie babatka.... atd a ze ked to bude ok tak to neprejde cez primara. Ale ze keď mu donesiem papier od nejakeho lekara tak to riesit nik nebude.
Viete keby viem ze to takto skonci tak uz davno by som bola isla psychiatrovi, nie pre nejaky papier narychlo ale pre relevantne odporucenie. A nie teraz zhanat niekoho narychlo.
Pôrod dáš,keď nie ty,tak telo dieťa vypudi,či budes chcieť alebo nie.A keď im tam od nervov odpadnes,tak ti cisársky budú musieť urobiť.Myslím,že každá žena ma strach z pôrodu ale hnať to do takýchto krajností... No neviem.Držím palce.
@kvikina087 tak sa este ozvi nejakemu psychiatrovi. Vysvetli,ze mas strach,uzkostne stavy...nepotrebujes tam ani odporucenie,aby si tam mohla ist. Vies a vzhladom k tomu az neprirodzenemu strachu z porodu,by ti ta navsteva u psychiatra neuskodila. Vyskusaj a uvidis. Drzim palce.
@sijust buduci tyzden zacinam 38tt, uz mam pocit ze nic oficialne nestiham.
Uplne ti rozumiem...bola som na tom prrsne tak ako ty pred 4 mesiacmi...3x som zmenila porodnicu, kym som nasla niekoho, kto bol ochotny mi spravit sekciu, aj ked nakoniec som sla prirodzene...ale to uz je o inom...zhruba ti viem napisat len to, ze psychiater ti moze dat papier, ale musi to byt dobre napisane...ak mas este nejake otazky, napis IP...nabehala som sa pred porodom teda poriadne...
@kvikina087 ahoj, ja som tiez chcela druhu sekciu. Vyslovene som si ju vydupala, vyrevala, vyplakala. Nevadi, prirodzeny porod by som nedala, psychicky ma to totalne nicilo. Reci ohladom toho, ako to vyskusame prirodzene a ostatne blaboly mi boli na prd platne, len ma to viac deptalo.
Myslis ze ozaj nedas prirodzeny porod ? Ved pri najhorsom si daj pichnut epiduralku sice nie som velmi za take veci ale ak to inak nejde...a myslim si ze je to lepsie ako cisarsky....ja lenze sa teraz stresujes pred porodom s dajakym papierom...moze sa stat ze to ani nestihnes vybavit....no je to na tebe..len ma napadlo co by si to nedala s epi...v kazdom pripade prajem lahky a rychly porod...a 😉
@kvikina087 ja mam pocit ze ten tvoj doktor len hlada dovod preco nie,ked je to tvoj porodnik,tak hadam sono a pod veci ti robi on,ked prides na kontrolu,ci? Ja ked som prisla pri druhom porode k svojmu dokimu,medzi dverami mi hned poveda,vy uz inak rodit nebudete, len cisarsky. Necakq ten tvoj nejaku fin injekciu este pred tym, asi by sa mu potom lahsie rozhodovalo.
@uglybetty1234 presne ako pises... aj ja som si to vyplakala hned na zaciatku tehu som to riesila a teda mala som pocit ze vyriesila. A dnes ked koncim 37tt zistim ze to pada. Od rana nic ine neriesim. Porodnik mi slubil ze uz nikto nebude ani riesit anipatrat po tom co je natom pravdy, len aspon nieco mam doniest.
@pininka no neviem o co mu ide. Mozno mas pravdu. Pritom o peniazoch by to nemalo byt, to som mu hned povedala ze mu dam....v tom problem nevidim, ale mozno cakal ze mu ich dam rovno na stvol. To ma nenapadlo...
Uplne vsetky vysetrenia mi robi iba on, len hovoril ze ked pridem do porodnice tak tam si budu robit svoje vysetrenia a neprejde to cez primara.
No kazdopadne ak nic nezozeniem tak v pondelok tam naklusam aj s peniazmi a s vyrazom psychopata. 🙂
Srandujem i ked az tak do smiechu mi nieje.
Fu, tak to ma velmi mrzi. Nezavidim. Aj ked si myslim, ze by si prirodzeny porod nejako dala, respektujem tvoj pocit, ze nie. Skus pohladat lekara, s ktorym sa da dohodnut na sekcii. Vela lekarov za peniaze spravi sekciu. Skus napisat tu na MK do skupiny podla miesta bydliska (existuje napr. porodnica galanta, porodnica nitra, atd.) - neviem odkial si a baby ti isto poradia takeho, tu najdes akekolvek info ;)
@kvikina087 uplne ta chapem. Ja som po prvom porode automaticky pocitala, ze ked skoncil cisarom, tak druhy je cisar. No to mi padla riadne sanka, ked vsetci zacali tliachat o prirodzenom porode. Nemam nan dobre spomienky a VIEM, ze to uz nikdy nechcem zazit. ALe vsetci ma tlacili do prirodzeneho, od siedmeho mesiaca som uz pomaly ani nespavala, total depky, strach. Presne viem co prezivas. Tiez som mala pripravenu obalku, ale nakoniec plac a cista panika presvedcili. Nebolo spokojnejsej mamicky ako som bola Ja 🙂 budem ti drzat palce, aby to vyslo, tak ako si prajes.
Najdi si porodnika ktory ti spravi cisarsky za nejake to vsimne
@lusy1507 to mam, ale potrebujem este aj nejake odporucenie. V podstate nie pre neho ale aby to neriesili v porodnici, pripadne primar....
@kvikina087 ja som mala porodnika ktoremu stacilo vsimne bez dalsieho papierovania. Asi ale pre to ze pracoval v danej nemocnici.... skus sa informovat ci si niekto v tvojom okoli vybavoval sekciu a u koho, potom uz len zmen porodnika
budes rodit v trencine?
Ja som bola psychicky natom zle po cisarskom. Rok po a napriek tomu ze je vsetko OK ma ta jazva boli. Cisarak nie je prechadzka ruzovou zahradou.
Ale drzim palce nech sa ti to podari vybavit. Mala som pocit ze je to lahke.
@pieksamaki nie v tn
chod rodit do topolcian, tam tusim ani prirodzene rodit nevedia. vlastna skusenost
napis mi
@kvikina087 urcite to tak bude,ze cakal dopredu. Ked ti robi on vsetky vysetrenia,je na nom, co tam napise. Mne napr kazal pisat si tlak trikrat denne, napisala som si tabulku a aj na zaklade toho napisal,ze tlak kolisavy, mozna preeklamsia. Pred porodom mi uz len raz merali a to nemoze byt smerodajne. Ale inak baby maju pravdu, ja ma tri cisarske za sebou, a teda dobrovolne by som to nechcela. Hlavne ten prvy bol strasny.
@kvikina087
Ja som mala dva porody v trencine, iba som pocula ze uprednostnuju prirodzeny porod, co je normalne.tretie babo bolo otocene KP.zacala som sa bat,vybavovat cisarsky,To sme boli prestahovani v ba, pricom som cakala,ze si lekar so mnou sadne a viac porozprava. Lebo to som si zmyslela ja. neriesil to, stacilo mu,ze som sa bala.tak sme boli dohodnuti na cisarskom. Ked sa vsak babo ozvalo,prisiel primar nielen skor ( ale asi aj to ze nadriadeny schvaluje cisarske- neviem) sestricky mu povedali,ze mam dohodnuty cisarsky a spytal sa ma,preco chcem....ja ze sa bojim. On,ze som tretorodicka,nech nevymyslam, nie som rizikova (vo vyzname tlak alebo velkost panvy, pod),tak som kyvla hlavou a som samozrejme aj clovek,ktory da na druhych,vo vyzname,ze uz ma odhad,niekedy to je mozno o tom.....lebo viem ze 60%je matka priroda,potom moja spolupraca, potom dalsi ludsky faktor.
Nakoniec som bola rada,ze som sa nemusela zotavovat dlhsie ako po prirodzenom porode (cize nemala som cisarsky),lebo samozrejme som potrebovala byt fit pri 3Detoch co najskor.a veru som sa citila najlepsie,aj napriek najbolestivejsiemu porodu z tych troch.
Viem,ze kazda mame hranicu inde, kazda sme ina,ale skus si sadnut s niekym A porozpravat,preco prisiel strach,a v com je ten strach,lebo je to aj normalne.....
Piate babo mam teraz v polohe ako vo vajicku, je to asi sposobene ze mam deti po sebe a tym padom roztiahnuta maternica,cize ani sa to neda mozno porodit normalne,ale to vsetko sa uvidi pred porodom...mam tento mesiac termin.viem ze sa asi neotoci.cisarsky by som nechcela moc kvoli zotavovaniu,ale asi bude nutny.
Konec koncov je to jedno,ci prirodzeny alebo cisarsky, hlavne aby bolo vcas rozhodnute a pod.
Poznam zase pripad,kedy mamicka chcela ist silou mocou prirodzene,aj napriek tomu,ze indikacie a doporucenia od jej lekara boli na cisarsky, a potom uznala,ze to fakt silila,ale az po dvoch rokov...
Je to vzdy individualne, strach ma tiez svoj ucel...
Ja som musela mat cisarak (dieta 4,2kg, ja mala, dva krat pupocna snura okolo krku, vobec som sa neotvarala) ale teda poviem vam zle som to znasala velmi zle mesiace som sa davala dokopy baby co rodili normalne tam po par hodinach pobehovali a ja som si este ani nohy necitila ble...teraz preslo 6 rokov nechcela som uz dalsie dieta ale nejak sa uz rok zahravam s myslienkou mat dalsie 🙂 len lahko dnu tazsie von :D najradsej by som skusila prirodzeny porod lebo ten cisarak bol strasny
@pininka
@slecnamarplova
@lusy1507
Som total zufala ... za posledny tyzden som skusila vsetko. Pytala som sa neskutocne vela znamych, zhanala cisla, obvolavala lekarov, snazila sa "zaplatit"... niiiic som nevybavila proste nic. Uz len placem, nespim, nefungujem. Vzdy len kazdy povedal ze mi nieco vybavi a nikto nic.
Prosiiiim este nejake rady?
Tak to už prestan riešiť a nebuď paranoidna,veď si sama robíš zle.Si zdrava žena,bez nejakých problémov a stresujes,ešte ani nevieš čo ta čaká.Splodit si vedela,už len porodit. Držím prsty,a keď im tam skolabujes na stole,tak ti spravia aj tvoj vytúžený cisársky.
Moja,moje odporúčanie pre teba je, choď na nejaké sedenia k psychologovi nech tá pripraví na pôrod bez strachu a nehľadaj cestu na sekciu, mám 3 za sebou a po prvej som bola totálne KO z toho.Moja kamoška robila toto isté ani za svet nechcela rodiť normálne nakoniec kvôli babu musela sekciou a už ďalšie babo nechce ani za nič.verím ti že sa bojíš a že aj prirodzený pôrod dá zabrať, ale vždy je to lepšia cesta pre teba aj pre dieťatko.Držím palce akokoľvek sa rozhodneš a hlavne veľa pozitívneho myslenia veď ten malý voňavý batôžtek stojí za tú bolesť, je to najkrajšia odmena😘
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ahoj, neviem teda ako to je u vás v nemocnici...ale v Ziline ma primar porodnice, poslal za primarom ortopedie, aby posudil moj zdr. stav kedze som mala od ortopeda indikaciu k sekcii. Primar sa tiez priklonil k cisaraku a tak na porodnom uz nikto neriesil ako idem rodit. Proste to rozhodol primar daneho oddelenia, ktore o sekcii rozhodli.