Potrat a cisársky rez

2. okt 2022

Taká vec... boli sme včera v kine na nový film (nebudem menovať) a je tam scéna že žena prišla o dieta-potratila ešte keď bola tehotná, plod sa prestal vyvíjať v 21. Tyzdni a mal cez 300 gramov. Ten plod jej vybrali ale neporodila ho prirodzene ale cisárskym rezom, mala jazvu a ošetrovala si ju... a teraz otázka-Od včera toto riešime s kamarátkou či to je reálne možné , že žene spravia sekciu a mŕtvy plod vyberu ? Osobne som viackrát počula smutne príbehy o tom že ženy v takomto tyzdni museli žiaľ dieťatko porodiť prirodzene..

lamonita
2. okt 2022

Malo by to ísť prirodzene, aby sa žena mohla znova pokúsiť otehotnieť co najskôr (ak chce). Pri rozparanom bruchu to ale tak skoro nie je možné. Musí sa dodržať nejaký interval... a prečo ten film nemôžeš menovať?? Ja by som si pozrela 🤔🤔

pribinak
2. okt 2022

Vždy je lepšie ak žena prirodzene porodí ako keď má podstúpiť operáciu
Sekcia je operácia a operácia vždy prináša rizika.

Áno rodiť mŕtve dieťa je ťažké, ale tá žena sa rýchlejšie zotavi a môže rýchlejšie opäť zostať tehotná

anavixy
2. okt 2022

Áno, samozrejme, je to možné a niekedy potrebné, ale určite to nie je voliteľné a rozhodne to nie je jednoduchšie (ani fyzicky ani psychicky, podľa mňa). Vždy ako prvá voľba po potrate/úmrtí plodu je vaginálny pôrod, v tomto týždni je to samozrejme fyzicky podstatne jednoduchšie a rýchlejšie, než porodiť donosené dieťa, no aj donosené sa rodia vaginálne.

veronykacs
2. okt 2022

@lamonita film sa vola Svetlonoc
Mna skôr zaujalo, že jeden deň jej vyťahovali stehy a za dva dni už sexovala v lese :D

liloastitch
2. okt 2022

Pokiaľ sa nepodarí vyvolať pôrod tak sa volí sekcia, mne dokonca v BA navrhovali tehotenstvo ukončiť v 22 tt rovno sekciou, kvôli diagnóze bábätka. Vaginálny pôrod by bol zložitejší. Ale to sú ojedinelé prípady. Väčšinou sa volí vaginálny pôrod.

autor
2. okt 2022

@veronykacs Praveze sexovala až v júni keď bola ta svätojánska noc, to už bolo v inej kapitole :D a stehy jej vyberala ešte pred šibačkou, len sa ti to zlialo dokopy tie kapitoly, inak áno beriem to s rezervou ale toho má fakt zaujalo že či by jej reálne tu sekciu urobili keď inokedy radšej aj pri zdravom dieťati nechajú radšej ženu vytrapit prirodzene aj keď by bol dôvod na sekciu

tanyan
3. okt 2022

Absolvovala som to na začiatku 8. mesiaca. Jednoznačne sa to robí klasickým vaginálnym, pretože inak by sa po otvorení brušnej dutiny zaplavil organizmus plodovou vodou, ktorá je kontaminovaná (plodová voda nie je konzervačná látka a po odumretí plodu sa tento začína rozkladať) a nastala by otrava krvi.
Cisársky sa robí pri vnútromaternicovom úmrtí plodu iba ak by bol priamo ohrozený život ženy. Vyvolávali mi prirodzený pôrod týždeň, kým sa to podarilo rozbehnúť a dostať von.
Iný postup je, ak je plod ešte živý a tehotenstvo sa ukončuje zo zdravotných dôvodov. Vtedy nehrozí otrava krvi.

sudocek
3. okt 2022

@veronykacs A kde sa to dá pozrieť. Pozrela by som si. Ďakujem

autor
3. okt 2022

@sudocek v kine predsa

sudocek
3. okt 2022

To je jasné že v kine. Ale myslela som že či sa to dá aj niekde inke pozrieť.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre