Posunutý termín môjho pôrodu

agimami
16. feb 2020

Ahojte baby, píšem túto otázku v prvom rade s tým cieľom zistiť ci niektorá ste to mali takto podobne ako ja, viem ze mi tu nikto nepovie kedy porodim...:D takže termín pôrodu podľa sona mam 23.3.2020. Dr prišiel na to ze som tehotná náhodné pri preventívke🤣proste som mala stresovy mesiac a vždy mi strašne bkbol cyklus, niekedy bol aj 50dnovy, ale gynekológ to neriešil lebo jedno dieťa už som mala, čiže problém s otehotnenia u mňa nebol ani iné problémy. Nadiktovala som poslednú MS 10.juna 2019. Na základe tohoto termínu a sona stanovil termín na ten 23.3.2020.ibaze pred týždňom som náhodné prišla na to podľa starej appky v mobile že menzes som mala už 26.5 2019 a potom som mala 10.6.2019 špinenie ale ja hlúpa som si to zapísala ako menzes. Mala som. Stresové obdobie myslela som si ze mi to len blbne. Je možné že by to 10.6. Bolo špinenie z uhniezdovaniea? Termin pôrodu by sa mi tým pádom posunul skoro o mesiac :O a vychádzal by na 29.2.2020. Ale je možné aby sa lekár až tak sekol so Sonom? Lebo všetci hovoria ze prve 3 mesiace každé embryo rastie rovnako rýchlo. Už som z toho jeleň. V stredu idem na poradňu samozrejme ze to lekárovi poviem.

mogaa
16. feb 2020

@agimami doktor vychádza orientačne z veľkosti bábätka.....aj pri presnom termíne oplodnenia je termín pôrodu skôr orientačný+-1-2týždne...Neter aj suseda naposledy rodili obe o cca 3týždne skôr ako mali termín pôrodu....

simona92101
16. feb 2020

@agimami mne moj gynekolog stanovil prvotny termin podla MS 1.4. Na sone v nemocnici ma sfukol iny lekar (kedysi odbornik,dnes uz bohuzial nie,ale je jediny kto robi sono v nemocnici u nas),ze ci neviem kedy som mala s muzom sex (takto doslova),ze ved plod je maly a 1.4 urcite neporodim,a stanovil termin 20.4 podla velkosti babatka a aj to ma presviedcal ze ako prvorodicka po 30tke to budem mat tazke s porodom.. porodila som 1.4 za 1h35minut aj s cestou do nemocnice 😀

agimami
autor
16. feb 2020

@simona92101 tak to potom asi až taky odborník nebol 🤣a k tomu sexu ja neviem kedy to bolo presne keď sme ho mali stále 🤣🤣🤣ja mam zase bábätko o tie 2 týždne väčšie, na poradni v 34tt vážilo už 2600g tak neviem ci to je znak toho skoršieho termínu :D

deti95060810
16. feb 2020

niečo podobné mala jedna maminka - bola so mnou na izbe v pôrodnici....vyvolali jej pôrod - lebo však už mala rodiť a potom zistili že bábo je moc malé a pôrod vyvolali o mesiac skôr....samozrejme dieťa muselo byť v inkubátore....
keď som zbežne pozrela na tvoj termín tak mal by po novom byť začiatkom marca cca 5. marca...
Takže je možné že bábo bude troška menšie , a termín je v podstate vypočítaný OK... dva týždne je možnosť chyby výpočtu...

dabaja13
16. feb 2020

@agimami termin sa pocita podla poslednej ms tak ze pripocitas 7 dni a 9 mesiacov, cize u teba by to vychadzalo ak dobre ratam na 2.3. To je ale len za predpokladu ze by si mala ovulaciu 14 DC. Kludne si mohla mat ovulku posunutu aj o tyzden cize by termin vychádzal na 9.3. zhruba a to by uz sedelo aj s tym co povedal dr ze je babatko o 2 tyzdne vacsie.. Ono by ale bolo akurat, s tym, ze ty by si mohla byt uz v 36.tt a nie v 34.tt. Najpresnejšie je vraj vždy meranie na 1.velkom sone, cize to ktore byva okolo 10.-11.tt. Tak ked pojdes k dr, povedz mu nech pozrie ake bolo v tom tyzdni babatko a podla toho nech povie, ako to vtedy vychádzalo 😉 snad som to napisala zrozumitelne 😊 drzim palce

simona92101
16. feb 2020

@agimami ono su tie merania nepresne,a tie ich tabulky sa nedaju na kazde babo aplikovat.na dcerku mi vraveli ze bude drobunka a pritom mala peknych 3.5 kg a 50 cm.neda sa to komplexne ratat podla vahy dietatka,moj lekar mi hovoril ze vsetko zavisi od matky,od jej proporcii,vrodenych predispozicii atd.

agimami
autor
16. feb 2020

Ďakujem ste zlaté 🙂 takže tak ci tak by ti vychádzalo na marec tak sa snáď drobec vypýta sám kedy to uzná za vhodne 😀ja som to rátala len nejakou kalkulačkou na nete nevedela som ze sa ti ráta takto 🙂 ďakujem ešte raz a peknú nedeľku 🙂

agimami
autor
16. feb 2020

@dabaja13 ďakujem to je rozumné, spýtam sa doktora 🙂

dabaja13
16. feb 2020

@agimami nie je za co 😉 daj sem potom vediet, co povedal dr a kedy sa drobec vypytal 😊

agimami
autor
16. feb 2020

@dabaja13 jasne napíšem dúfam ze všetko dobre dopadne ale tak chvíľku ešte máme pred sebou 2in1 :D dr je trocha nezhovorocivy moc mi toho povedať nechce, chcela by som rodiť normálne po sekcii, ktorá bola pred 5 rokmi a pýtala som sa ho v 34 TT že čo jazva a on ze až na konci to bude hodnotiť, tak snáď mi povie trocha viac na najbližšej poradni :D

dabaja13
16. feb 2020

@agimami verim ze ano a drzim palce, nech mozes rodit prirodzene a predovšetkým nech ste obaja v poriadku 😉 treba sa pytat, pytat asi 😄 aj ked je nezhovorcivy, ale kto iny by mal odpovedat na take otazky ak nie dr, no nie? 🙂

alison11
26. feb 2020

@agimami Moc držím palce aby všetko dobre dopadlo a aby sa Ti podarilo prirodzene porodiť a som tiež zvedavá že nakoniec sa kedy bábo vypíta 🙂

agimami
autor
26. feb 2020

@alison11 no nakoniec idem v stredu planovat sekciu do porodnice :( podla dr treba spravit sekciu lebo je maly uz dost velky a na termin by mal mat podla neho vyse 4kg ..

alison11
27. feb 2020

@agimami Juj tak to mi je ľúto :-/ čo sa týka sekcie, tak nech Ti to všetko dobre dopadne a hlavne aby ste boli zdraví obaja a potom skoré zotavenie prajem.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre