Ahojte , mala ste niektorá oba druhy sekcie ? Myslím tým celková a lokálna anestézia. Ktorú ste lepšie znášali ?
Ja som mala 1 celkovu anest.a viem, ze do lokalnej by som nesla...uspali ma, o 2hod.som sa zobudila, muz priniesol syna...vsetko bolo ok.
Ja som mala prvú sekciu v celkovej anestéze, druhu v lokálnej . Nedá sa porovnať, druha bola po všetkých stránkach oveľa, oveľa lepšia 😍.A vidieť dieťatko hneď po narodení , neopísateľný zážitok .Viac deti nemám, ale keby prišlo volím určite lokálnu, ak by musela byt sekcia.
1 celková, dve spinálky... tie boli oveľa lepšie.
Prva celkova-ok,druha-spinal-tiez ok,ale to vyberanie babatka bolo premna ako trhanie mäsa z tela-nebolelo to ale velmi neprijemný pocit..ale dcera bola veľka mozno preto!ale nikdy nezabudnem na pocit prilozenia babätka na telo-kebyze do tretice tak spinal..
Tiez prva celkova, cista katastrofa, potom dva spinaly, neporovnatelne lepsie, hoci od prveho spinalu mam problemy s dolnou castou chrbtice.
ja som mala len lokalnu ale keby som mala na vyber vyberiem si ju znova, necitis vobec nic a pred teba daju plachtu mozes zavriet oci a oddychovat a ked vyberu babatko hned ti ho ukazu, vyberanie je trosky neprijemny pocit nic bolestive len take tazko to opisat a to cakanie na odoznenie anestezy bolo pre mna asi najneprijemnejsie lebo len lezis na chrbte a necitis nohy neviem ako dlho lebo ja som mala cisarsky v noci a sla som si lahnut a rano som uz nohy chvalabohu citila
Prva sekcia-celkova anesteza, druha spinal. Problem som nemala s ani jednou, ale keby som mala na vyber, tak jednoznacne spinal. Zasadny rozdiel (a teda dovod na uprednostnenie) pre mna bol ten, ze po spinalnej som dieta hned videla.
@sima1415 mala som obe, za mňa celková
Ja som mala len jednu- spinálnu- za mňa určite táto. Mne sa ležalo dobre, hlavu som mala vyššie, hlavne to vnímanie všetkého, čo sa deje okolo, ma upokojovalo- okrem oblbováka samozrejme. Nachvíľku mi ukázali syna, ale nemohla som si ho priložiť, čo už nebolo až tak dobré.
@sima1415 pokial ja viem, rodicke sa nedava na vyber. uprednostnuje sa spinal, kedze babo nie je zatazene/oblbnute a aj to prebudenie a dozvuky po anesteze su omnoho lepsie pre matku po spinale ako po celkovej. do celkovej sa rodicka dava len vo vynimocnych pripadoch. teda aspon ja mam take info, kedze ma caka planovana sekcia. a nechcem celkovu, chcem babo vidiet hned, nie o 2-3 hodiny.
@nomina hej, ten pocit, ako sa ti vyleje plodová a splasne brucho razom a potom vyberajú bábätko a rukami tam smatraju, mne to nebolo nepríjemné, skôr ma to šokovalo, že to tak cítiť, ale nič pritom "necitis" žiadnu bolesť. A keď to prvýkrát zaplakalo, hneď priložili na mňa, mohla som pobozkať...už viac detičiek mať nebudem, ale keby áno, tak všetky takto sekciou. 🥰
Mala som dve lokálne,za mna super,pri prvej si nepamätám take to “trhanie a hádzanie bruchom “ keď vyberali maleho ale pri druhom som cítila že má mixuju… mne to prišlo smiešne a rehotala som sa im tam ale cely cas som sa bavila s lekárkou a dobrá atmosféra tam bola😃vstávanie som zvladla,tie nohy mne tiež neprisli ako niečo strašne,práveže má to fascinovalo že sa to “da”, dočasne si niečo necítiť a takú veľkú časť tela… mala som pri kyrete raz celkovú anestezu a za mna strašný zazitok,nevedeli má prebrať,proste som sa nechcela zobudit,úplne som bola mimo, nepamätám si velke úseky a veľmi som sa bála keďže jedného syna som už doma mala,pre mna nebyť pri vedomí je strašne,totižto často som odpadavala a ten pocit že chcete sa prebrať a komunikovat ale sa ešte neviete je pre mna hroza oproti tomu že necitim si nohy chvíľu…
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Sekcie som mala všetky tri lokálne anestézie, všetky tri super zážitky. Rýchle zotavenie, na tretí deň domov.
Mala som operáciu žlčníka pred pár rokmi a viem porovnať, nevedeli má uspať, potom zobudiť, bolesť hlavy, zvracanie.