Ahojte, chcela by som sa opýtať v prvom rade mamičky, ktoré v pôrodnici odovzdali pôrodný plán, či ste sa nestretli kvôli tomu s odmietavým, nepríjemným alebo zanedbavým prístupom personálu, či ste nemali kvôli tomu konflikty a či sa na vás nepozerali už od dverí krivými očami, že "aha tu je ďalšia s pôrodným plánom"? Pri prvom pôrode som ho nemala ani som necítila potrebu ho mať, ale odvtedy som si veľa vecí rozmyslela a teraz by som ten pôrodný plán možno aj spísala, ale zároveň nechcem aby boli ku mne hnusní kvôli tomu. Najviac ma zaujímajú skúsenosti z Antolskej, ale aj všetky ostatné.
@feb13 Ja som nemala porodny plan, ale pred porodom som stihla povedat lekarke - pri prvom aj druhom dietati, ze pokial nebude potrebne, nech ma nenastrihuju. A tak sa aj stalo, vobec som nebola nastrihnuta, mala som pri prvom nejake vnutorne sitie, pri druhej vobec nic 🙂 a to mali teda velmi peknu hmotnost obe baby. A co sa tyka tych ostatnych veci, ktore sa pisu do porodnych planov - klystir v Ruzinove nerobia, oholila som sa uz doma.. Po porode som poprosila, aby mi malicku hned dali na brusko, tak mi ju polozili hned ako ju zo mna vytiahli, iba ju prikryli plienkou a tak sme lezali az kym som nesla rodit placentu. Myslim, ze pisat porodny plan v podmienkach slovenskych nemocnic je asi zbytocne... najma v BA. A aj napriek tomu, ze som nemala ziadny porodny plan, mala som prekrasne oba porody.
@zeytin ja by som tiez chcela vysloviť tu požiadavku, ze ak nebude nutne, nech ma nenastrihnu...myslíš, že stačí ked to poviem porodnikovi tesne pred tym? Samozrejme ak sa inak nebude dat, tak sa tomu asi nevyhnem. Ale fakt klobuk dolu, ze sa ti to podarilo bez toho. Robila si si aj masaž hrádze pred tým, alebo to islo tak prirodzene lahko? S.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.