Ahojte. Chcela by som sa poradit,ci mate niekto skusenosti s porodnickym gelom Dianatal. Ja som mala pri prvom porode epiduralku,no celkom ma zujal tento gel a chcela by som sa viac dozvediet od mamiciek,ktore maju skusenost,popripade zujem o pouzitie. Co sa Vam zda lepsie ak viete porovnat epiduralku a Diantal?
https://www.modrykonik.sk/forum/porodnice-a-doktori/porodnica-v-banskej-stiavnici/
ked ti aspon tolko pomoze tak v tejto teme presne na tej strane sa trosku o tom bavili..
@mamusia Ahoj, ja som ho skúšala, ale ešte iba polovicu 🙂 Mne totiž zastal pôrod, keď som mala aplikovanú druhú ampulku a ďalej sa nič nedialo. Odišla som domov z pôrodky a ešte dva dni mi vytekal spolu s hlienom a vraj sôsobil, že som teraz otvorená na 4cm a tak čakám na pôrod doma. Primár mi povedal, že keď som už tak otvorená, tak mi bude v pohode stačiť aj tá zvyšná polovica. V balení sú totiž 4, ale oni mi každú dávali na 3krát s časovým odstupom, takže je tam toho dosť. Potom sa ti môžem ešte ozvať, keď už budem mať po "tom", ale s epidurálkou to porovnať asi nebudem vedieť...
ja som si myslela, ze je to len gel na urychlenie porodu a pouziva sa spolu s epiduralkou. mam to doma, ale neviem, ci to mam so sebou vziat k porodu, alebo co. V utorok idem do poradne, tak sa asi opytam.
ahojte mna by zaujimala cena. Dakujem
v internetovej lekárni 97,5 € a v normálnej okolo 100€, takže skoro toľko ako epi. 🙂
@mamusia Mám dobré správičky 🙂 Len teraz tak nestíham písať a čítať koníka - veď to poznáš, začiatky sú také...
Takže: môj pôrod trval 60 minút 🙂
Mne začali dávať dianatal 23.8. keď sa mi rozbehol pôrod - minuli 2 ampulky a kontrakcie prestali - išla som po 3 dňoch domov. Zostala som otvorená na 3 cm a ďalší týždeň to boli 4 cm a o týždeň 6 cm - spôsoboval to údajne gel, ktorý ešte ostal v maternici. Popri tom som používala aj doma fit loptu - aj v sprche (horúcej) - aby sa to rozbehlo.
Keď som prišla do poradne na 6 cm otvorená, tak mi bolo povedané, že pôrod by už mal byť vyvolaný, lebo hrozí infekcia. Chcela som ešte deň počkať, či sa to nerozbehne samé, lebo som mala bolesti. Nič sa nedialo, tak mi prepichli vodu a potom som do hodinky začala rodiť. Na pôrod mi ostali 2 ampulky - prvú mi dali na dvakrát hneď, bola som na 7 cm a tie ostatné tri išli veľmi rýchlo. Posledná ampulky je tmavo modrá - určená na poslednú fázu, tú mi dával už na pôrodné cesty - nie do maternice a ako išla maličká von, tak natieral dookola celý otvor okolo hlavičky. Povedal mi, že by to išlo aj rýchlejšie, len som mala krátky pupočník a preto to na chvíľu viazlo.
Tak to sú moje skúsenosti - ja odporúčam, keby som šla rodiť znova, tak si to určite zase dám 😉
Ak máš ešte nejaké otázky, tak napíš
@danabel a natrhla si sa,alebo Ta nastrihli? Lebo to je u mna dost take rozhodujuce,boje to fakt velka pomoc pri hojeni......a ako sa teraz citis?Uz zahojena zvnutra?Bo ja som citila dost dlho tie ranky po porode,ako sa malinka narodila a hlavne tazko isla von,ze mi ju porodna sestra musela vytlacat.
Som rada,ze to uz mas za sebou a hlavne pozitivne skusenosti 🙂 Ja mam este 5 mesiacov na rozmyslanie,ze ktore si dam,no asi ak by ma nenastrihli,alebo by som sa kvoli tomu nenatrhla(ako pri prvom),tak by som asi sla do toho gelu 🙂
Este raz Ti pekne gratulujem a hlavne vela sil a radosti s babatkom prajem 🙂
@mamusia Mňa nastrihol a v pôrodnici sa mi to hojilo dobre - rodila som v Banskej Štiavnici a tam to každé ráno na vizite liečili laserom a kedykoľvek som prišla za sestričkou počas dňa a aj večer, tak mi dávalo bio lampu. Horšie to bolo doma, ale aj ja som spravila chybu, že som nosila vložky s fóliou - nepriedušné. Treba si šitie pravidelne vetrať - prívod vzduchu je dôležitý. Doma som si to pravidelne umývala repíkom a jedla som 3x5 tabl. Wobenzym, potom som si požičala bio lampu, chodila som bez nohavičiek, len tepláky som si natiahla a používala som podložky na prebaľovanie, keď som ležala bez vložky. Teraz to je úplne v pohode, taký týždeň doma som to liečila týmto spôsobom. Ja sa ešte čistím, ale je to už slabé a len pri kojení a aj to nie vždy.
Ja si myslím, že nástrih závisí od rozhodnutia pôrodníka - od veľkosti bábätka. Ako druhorodičke by možno nástrih s tým gelom nemuseli robiť a ani by sa nenatrhla.
Aj mne pomáhala asistentka s tlačením, ale doktor vravel, že keď tlačím sama, že mi to ide lepšie, lebo sa ma ňu nespolieham. Pri poslednej kontrakcii mi ale aj tak pomohla.
Plodovku mi prepichli asi okolo ôsmej, asi pol hodinu po mi začali slabé kontrakcie, išla som na záznam, tam som bola asi 20 min.- ku koncu už boli dosť silné a pravidelné, ale dali sa predýchať. Potom som išla na klystýr a potom už na sálu. Prišla som tam 9:50 a tam som už mala silné bolesti, tiež mi pomohlo predýchavanie, držala som manžela za ruku a ten dýchal so mnou, aby som sa neponáhľala. Trvalo to asi polhodku a potom už prišli tlaky. A 10:50 bola maličká na svete. 🙂
@danabel och to teda neviem. Ja sa skusim priamo opytat na to porodnych asistentov,ze aky maju nazor nato...bo ja by som to hlavne chcela kvoli tomu,ze ma nenastrihnu.......bo potom ak Ta maju sit nazivo,to musi byt strasne! Mna sili s epi,to somk vo vnutri vobec nic necitila,ale vonku uz hej a tie posledne 4 stichy ale poriadne boleli.
aj mna by zaujimal ten dianatal vcera som ho objavila na internete,ale chapal som to tak ze su tam dve aplikacne trubicky plnene gelom a davaju sa v dvoch dobach a tu citam ze kazdy tyzden nejaka ampulka tak nechapem?? buduci tyzden idem do ban.stiav sa ukazat a poradim sa s doktorom idem tam rodit druhy raz po troch rokoch vrele odporucam spravaju sa k vam jak k ludom a znova mi moj gynekolog svojim spravanim len dopomohol k tomuto rozhodnutiu ist tam aj za cenu toho ze by manzel pri porode nebol ale spolieham sa ze to v ba zariiadi a dobehne,ved naco su svokry🙂---mna ten dianatal zaujima hlavne koli tomu ze mam aj varixy na rodidlach snad by to lahsie slo.....inak mamusia v ban.stiav ma dr uspal tak na 15 min a v klude a pohode zasil uplna parada nic necitis a jemu sa lepsie sije ked sa nemykslujes🙂)
a hlavne mala uz bola vonku tak jednu patnastminutovu anesteziu som zvladla🙂)
@mamusia Keď ma zašíval, tak mi dal asi 4 alebo 5 lokálnych anest. injekcií, takže som to cítila, ale dalo sa to vydržať a stále sa ma pýtal, či ma nemá uspať.
@klaraema Ten dianatal sa nemá aplikovať každý týždeň, to len ja som taký zvláštny prípad - rozbehnutý pôrod ...
Sú tam 4 ampulky, ktoré sa aplikujú počas pôrodu - 3 v prvých dobách pôrodných a posledná v poslednej fáze.
dakujem danabel za odpoved ..rozhodla som sa ze to skusim ak nezabere aspon neublizi 🙂dakujem moc ak este niekto ma skusenost napiste
Ahojte dievcata, tak aj ja som si kupila Dianatal. Zijeme v BA, ale rodit idem do MT a moj porodnik povedal ze ho tam vedia pouzit. Krcok sa mi zacal skracovat tak to bude asi troska skor (povodne som mala termin 4.11) takze mozno o tyzden 🙂 urcite dam vediet ako sa mi ako prvorodicke darilo 🙂 Svargova priatelka pracuje v Prahe ako porodna asistentka a oni ho tam pouzivaju a celkom mi ho doporucila (napr. mi vravela ze Epino by mi naopak nedoporucovala). Vsetkym prajem super porod 🙂
aj ja so velmi zvedava daj urcite vediet...ja mam termin 25.11 pondelok idem do poradne a teraz kazdy tyzden ale tiez myslim ze to bude skor..tak drzim aj ja moc moc palcweky vsetkym co rodia 🙂
Ahojte, ja som sa dnes rozpravala s jednou porodnou asistentkou, a tiez ho doporucovala. Zevraj sa jej zda ze to ide naozaj lepsie 🙂
@mamusia no mne povedal pan primar v banskej ze pri prvej dobe porodnej to moc nepomoze ale ze pri druhej sa lepsie babo klza (to je zo strany porodnika) nastastie sa mozem rozhodnut tam lebo ho maju na oddeleni kamarastka ho zhanala v troch lekarnach v ba a s toho jedna bola nemocnicna a nikde ho nemali 😲 tak to vzdala ale mna velmi zaujima aj nazor rodicky zeny co to vyskusala a jej pocity ..takze tiez budem cakat ..a ked to skusim ja urcite napisem dufam ze sa to podari a budem rodit prirodzene lebo sa mi vyskytli nejake problemy s varixami a le duuufam ze zvladneme a bude ok( aj ked vcera som bola grogy a mindzovala na cely svet ze na mna musi skocit naozaj ale naozaj vsetko 😅 😒 🙂
Ahojte kocky,
ja tiez premyslam nad dianatalom i ked je to drahe ako fras. Mne sa ani tak nejedna o nastrih hradze, ale mam bohuzial uz teraz "vylezenu cast crievka" a dost sa bojim ako to bude po porode. A samozrejme ak mi to ma usetrit mnohe vnutorne zranenia posvy, rada by som to odskusala.
Preco si neulahcit ako sa len da?
@cayrez Myslíš že máš zlatú žilu? Ja som mala tiež posledné 2 mesiace dosť problémy, aj bolesti, ale je to vlastne kŕčová žila spôsobená tlakom maternice na panvovú časť. Ja som sa bála, že mi to pri pôrode praskne, ale pôr. asist. ma uistila, že sa nemám báť, že to mávajú ženy a žiadnej to zatiaľ neprasklo. Ja som po pôrode začala hneď užívať Detralex a pomolo to, to sa samé vtiahne dnu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Mmmm, nikto nema skusenosti? ☹