ahojte, o 2 mesiace ma caka prvy porod. A chcem sa spytat ci su tie bolest ozaj tak neznesitelne? Lebo neviem ako si to mam predstavit, vzdy som sa bala porodu ako certa, ale akonahle som ostala tehotna uz to berem tak inak, ano bojim sa ale berem to tak ze proste to dieta musi vyjst von :D ze snad prezijem ked tolko zien to predomnou nejak dalo.
Vzdy si hovorim ze asi to nemoze byt az take hrozne inak by zeny nemali 2 , 3 a viac deti :D...neviem..povedzte mi uprimne bolo to az take strasne?
Uz som sa aj stretla s nazorami ze pre nejaku je vratanie do zuba neprijemnejsie ako porod :D vela zalezi od toho ako znasam bolest viem...ale i tak si to neviem predstavit
Zatial som nastavena tak ze ani neviem ci chcem epidural, skôr nie ako ano..ale viem ze keby bolo zle a uz by som to nezvladala urcite si ho budem pytat
uz som sa aj viac krat pytala mojej maminy (3 deti odrodila bez epi, a cohokolvek na bolest) a podla nej sa to da zvladnut, ze trocha silnejsia bolest no.... neviem mne vzdy prislo ze ma len nechce vystrasit😂😂
Bolo to hrozne 😂 ale išla by som do toho znovu
Pri ďalšom tehotenstve už nebudem moct rodit prirodzene, a úprimne mi to je dosť ľúto 😃 keď na to spomínam, tak aj skrz tu bolest to bolo všetko krásne
Za mňa je vŕtanie zubu a vyber mandlí horšia bolesť. Pôrod boli, ale je to prirodzena bolesť, stupňuje sa a akonáhle je dieťa vonku, je po bolesti. Ja na pôrod spomínam super a bola som bez epi ci hocicoho na bolesť. Zvládneš to 🙂
Bola to najvacsia bolest aku som zazila a neviem ju k nicomu prirovnat. Ale prezit sa to da. Ja som rodila bez epiduralu. Kazdou dalsou kontrakciou si blizsie k babatku. Pozri sa Maria Terezia to zvladla 16x tak asi sa to da. Netreba byt ufnukana pusinka a na porod sa tam dole aspon trochu pripravit.
a neda sa to porovnat ani s najsilnejsou menstruaciou? :D lebo uz aj take som mavala ako mladsia ked som sa zvyjala v posteli od bolesti a nepomohli ani lieky od bolesti hned
No, tak nebudem ti klamat, horsiu bolest asi nezazijes, ale aj napriek tomu, ze je taka strasna, nie je to nic, co by sa nedalo vydrzat. Vydrzali to miliony zien, vydrzis aj ty 🙂 Pretoze musis, nikto to dieta za teba proste nevytlaci. 😀
Je to strasna bolest, miestami som sa nevedela ani nadychnut, ale kludne by som sla rodit zas, ale 2 deti mi stacia✌️
Mala som zlomenych 5 stavcov naraz po úraze ale oproti pôrodu to bolo nic 😂 ale ako vravím, zopakovala by som si to s radosťou 😃
držím palce👌🏻mna to čaká za 2 týždne a som hotová tiež prvorodička😅
@nikolia99 dakujem..drzim palce aj tebe🙏❤ :D ak nezabudnes tak kludne napis ake to bolo :D
tak ja uz som si prezila cystu na vajecniku, akutna operacia zo dna na den...to bola tiez bolest hnusna bolest poriadna...aj ked neviem ci sa to da porovnat s tymi porodnymi
Ano, boli to, ani hypnoporod mi nepomohol. Ale ja som mala oba porody vyvolavane. Ale vies co je na tom najlepsie? Ono to zbehne tak rychlo a akonahle je babo vonku, ani nevies ze nejaka bolest bola, bolest nie je ani medzi kontrakciami. Je to fascinujuce
Ale pravdu povedat, porod ma dost odradza od tretieho dietata (spolu s dalsimi racionalnymi dovodmi😂)
Najsilnejšou menštruáciou? Ani zďaleka 😂 neviem prečo to prirovnávajú k tejto bolesti,keď je to ako lámanie panvy a trhanie vnútorností 😁
Ahojky, no tiež som sa toho bala ako čerta, takisto som hovorila, že keď to zvládlo toľko žien prečo by som mala byt výnimka... bolesť? Myslela som, zd tam zomriem :D ale mňa boli obyčajne ustipnutie :D
Ja si pamätám ako som sestričku prosila nech ho vytiahne nejako silou mocou ze to už nedám 😂 potvora, nevytiahla ho 😂 musela som ho sama vytlačiť 😂😂
Myslim ze po tom co si tu precitas umres od strachu😁 u mna to ale bolo tak ze ma ta bolest z kontrakcii ako keby pripravila na tlacenie ze potom to uz bola malina. Hlavne mysli na to, ze je to dobra bolest. Ta ktora ti pomaha dostat sa k svojmu babatku. A hlavne ze aj to malinke sa strasne snazi aby ste uz boli spolu a velmi ti pomaha, tak to nesmies vzdat.
To sa tazko vysvetluje, lebo kazdy je iny a kazdy porod je iny... ja som mala hned od zaciatku kontrakcie kazdych 5 minut, a take, ze som sla do kolien... ziadne postupne kontrakcie... nemala som cas ani oddychovat. Po dvoch hodinach sa mi tak triasli ruky od bolesti, ze som ani spravu muzovi nevedela napisat o 3 slovach.
Takze ja mam len 1 dieta a tak to aj ostane... na porodnu salu ma uz nik nedostane! Nikdy!
Ak ti mozem dat nevyziadanu radu, zazmluvni si porodnu asistentku a prejdi si s nou porodnu pripravu. Ver mi, ta ti pomoze 100x viac ako akykolvek porodnik.
@banalu a epidural si nemala? 🙂
@gabriela2952 a mala si epidural? Ci bez
kazdy ma iny prah bolesti. a porod moze skoncit aj akutnou sekciou. zbytocne sa nestresuj, hlavne sa snaz mysliet pozitivne
Mala, ale posobil len chvilu a potom prisli este vacsie bomby, zvysok epi co mi nechala anesteziologicka mi dopichli na sitie...
Tiez som si myslela, ze to bude ako "vo filme" alebo ako ine zeny vraveli, zmierni ti to bolesti na zvysok porodu... mne len vyplo bolesti na nejaky cas a vybavene.
Nejaky cas bola menej ako hodina
Ja som rodila bez, ale aj tak bola nakoniec akútna sc
Je to najväčšia bolesť, akú si ani nevieš predstaviť. Ale pôjdeš do toho opäť. 😅 Držím palce!
@ankare presne, keď som tam ležala som si pomyslela, že už nikdy viac :D a teraz už manžela nahováram na ďalšie :D :D
tak je mozne ze ak budes mat stastie tak to bude ako silna menstruacia, mozno trochu silnejsia. da sa to vydrzat. ked sa spytas mami tak budes vediet predpokladat ako rychlo porod pojde u teba. ak naprr. ona mala rychly porod, je mozne ze aj ty budes mat. sice bolesti pri rychlom su intenzivnejsie ale rychlejsie to aj prejde, clovek sa dlho netrapi. idealne ak by tam bol s tebou muz, pocas kontrakcie mu stlacis ruku a potom je chvila pauze a tak dookola. podla mna su aj horsie bolesti.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Mam vysoky prah bolesti, 3 deti a ano... Je to hnusna bolest, s ktorou sa neda nic porovnat.
Hold, musi ist von, tak vydrzis. Neboj. ❤️