Porodili ste tretie dieťa spontánne po dvoch sekciách?

extrate
30. apr 2015

Hľadám ženu ktorá NA SLOVENSKU porodila tretie dieťa spontánne po dvoch predchádzajúcich sekciách. Budem rada ak sa ozveš, dakujem

montozemolo
30. apr 2015

Ahoj.No neviem.Ja som mala dve sekcie a pri tretom mi u spontánny porod ani nespomenuli.Rozdiel bol vtom,že pri prvých som bola uspávaná a pri tretom porode som mala epidurál abola som pri vedomí.

janickacrazy
1. máj 2015

@extrate Ja som mala dve sekcie a tretia bude tiež, doktorka mi vravela, že prirodzený porod by bol nebezpečný, brušná stena je oslabená, ja to radšej nebudem riskovať. Na Slovensku po 2 sekciách robia podľa mna automaticky tretiu sekciu.

peneloppe
1. máj 2015

Poznam taku zenu ale v zahranici. Zalezi aj od casoveho odstupu medzi porodmi/sekciami.

zuzana92101
14. máj 2015

@extrate Ahoj, ja sa prave chystam tak rodit 😉, tak dufam, ze sa podari. Treba najst porodnika, co uz ma take pripady odrodene a ktoreho prva veta nebude hned zastrasovanie, ale skor pochopenie a aspon chut skusit to. 😉 Porod sa musi pekne rozbehnut sam, ziadne vyvolavacky, babatko musi byt spravne otocene atd. Drzim palce!

extrate
autor
15. máj 2015

Dakujem už som myslela že neexistuje nikto. Môžem sa opýtať v akom meste si našla pôrodníka ktorý je ochotný to skúsiť?

extrate
autor
15. máj 2015
zuzana92101
15. máj 2015

@extrate Ahoj, co viem, tak ochotni su v Trencine a v BA v Kochu 😉.

molka
15. máj 2015

@extrate v Trencine sa dohodni s prim. Kascakom. V Kochu mi nedovolili.

lavazzake
15. máj 2015

Mna caka tretia sekcia a gynekologicka mi vravela, ze pri prirodzenom porode po sekcii/sekciach hrozi ruptura jazvy pri kontrakciach a tam vykrvacas do brusnej dutiny do minuty a uz ta nezachrania...mne tato informacia stacila na to, aby som normalny porod prestala zvazovat...ale budem drzat palce, vraj v Kochu je nejaky lekar ktory je ochotny...

cailinevelyn
15. máj 2015

predchadzajuce dve sekcie su zdravotnou indikaciou na sekciu. prirodzeny porod je sialene rizikovy pre roztrhnutie maternice v mieste jazvy a tym ku vzniku krvacania, ktore sa nemusi dat zvladnut - a ak sa nezvladne, hrozi smrt matke aj plodu!!!! Nemusi sa to stat, ale moze. Nepoznam lekara, ktory by toto riskoval a vzal si na svedomie.
ja osobne som po dvoch sekciach v tretom tehotenstve mala este len predzvestne kontrakcie a uz boli vsetci v strehu, "nesmiete mat kontrakcie, ziadne" a ja ze, dobrovolne som si ich nevyvolala 🙂, okamzite nahanli porodnika a anesteziologa a do 4 hodin som bola po sekcii...

zuzana92101
16. máj 2015

Mne sam pan primar povedal, ze riziko tam je, ale zase nie je take velke, zeby sa to nemohlo robit. Treba zvazit kazdy pripad osobne. Samozrejme, lekari radsej spravia hned sekciu, za 45 min je baby na svete, umyju si ruky a ide sa dalej. Ale...ani sekcia nie je taka bezpecna, neviem, preco sa napr aj o tom nevravi, ma este mozno viac rizik, ako spontanny porod. Ruptura maternice je mozna, ale pozna niekto niekoho, komu sa to stalo??? Ja nie, skor poznam mamicky, aj tu na MK, ktore bez problemov porodili ci po jednej, alebo dokonca aj dvoch sekciach. Takze kazdej, ktora ide do toho, aj panom lekarom drzim palce. Kiezby bolo viac odbornikov, ktory su otvoreny aj inym moznostiam, nielen to zname "po sekcii uz len sekcia".

lucyzet
16. máj 2015

@zuzana92101 v TT mali takýto prípad, mamina po 1 sekcii chcela silou mocou rodiť prirodzene, aj keď lekári jej to nedoporučovali. bohužiaľ o tom už nemôže hovoriť, lebo zomrela, vykrvácala. ☹ veľmi dobre si treba zvážiť, či do niečoho takého ísť a riskovať.

zuzana92101
16. máj 2015

@lucyzet Suhlasim, lekari jej to neodporucali...ale pokial lekar je za a nevidi dovod preco to neskusit, tak preco nie. Je to velmi individualne, preto ku kazdemu treba aj tak pristupovat. Samozrejme, ze v takychto pripadoch treba dodrziavat urcite pravidla, neist do toho bezhlavo. Napr. pokial sa prenasa, alebo je velky plod, alebo je zle otoceny, potom nie je co riesit a netreba zbytocne riskovat. Ale pokial ide vsetko hladko, ako "po masle"... Pre niekoho ale moze byt risk skor ta tretia sekcia.

lucyzet
16. máj 2015

@zuzana92101 preto som napísala, že si to treba dobre rozmyslieť. ty si mala v príspevku, že či niekto niekoho pozná, tak som jeden prípad napísala. ale súhlasím, že je to veľmi individuálne, ale z môjho pohľadu aj veľmi riskantné. neišla by som do niečoho takého silou-mocou.

zuzana92101
16. máj 2015

@lucyzet Ved to nie je o sile, ani moci. 😉
Myslim, ze kazda z nas si musi sama zobrat na zodpovednost rizika, tak ako su pri prirodzenom porode, tak su aj pri sekcii. Netvarme sa, ze to tak nie je. Sekcia je brusna operacia, hrozi poranenie plodu, organov, infekcia, krvacanie...
http://www.babyweb.sk/rizika-cisarskeho-rezu-sa...

lucyzet
16. máj 2015

@zuzana92101 och, ja vôbec nie som za sekcie, tiež si myslím, že veľa prípadov z tých, ktoré aj idú sekciou by sa dali riešiť radšej prirodzeným spôsobom. akurát pri práve prípade, že po dvoch sekciách, tretie prirodzene mi príde viac risk.

luciferkax
16. máj 2015

Zalezi od toho kedy si mala posledny porod..ak viac ako 5 rokov dozadu tak to neni az taky risk..viem ze davnejsie uz po prvej sekcii neodporucal nikto sekciu a teraz od toho upustaju..ja som pred sturmi rokmi rodila dva roky po sekcii rodila normalne a voobec mikto ziaden lekar sa nad tym mepozastavil

dalal
16. máj 2015

@zuzana92101 poznam zeny ktore mali rupturu maternice pri vaginalnom porode uz po jednej sekcii a babatku to bolo osudne... ja som anesteziolog, robim v zahranici v nemocnici s 12000 porodmi za rok. 2 sekcie su automaticky indikaciou na sekciu. V tomto pripade rizika vaginalneho porodu su ovela vyssie ako rizika sekcie. Aky mas dovod na to aby si uprednostnila vaginalny porod??

cailinevelyn
16. máj 2015

@zuzana92101 ja poznam - hodinu predo mnou takto riesili pani - sice uz 7. porod, ale 2 cm diera v maternici - a poviem vam, ze take fofry ste este nevideli... a do toho ja 🙂 s kontrakciami...

zuzana92101
16. máj 2015

Ludkovia, ja sa tu nechcem dostavat s vami do nejakych konfrontacii, kdeze 😉, len som odpovedala @extrate , ale asi som to mala spravit radsej cez IP. :-P Ja som sa rozhodla, ako som sa rozhodla, dovod mam. Ako som uz napisala, drzim palce kazdej, ktora sa tiez odhodla ist touto cestou, kazda vieme, preco to robime 😉 a verim, ze sa nam tak ci onak podari priviest na svet zdrave deticky. 🙂 🙂 🙂

janickacrazy
16. máj 2015

@zuzana92101 Ak to prežiješ, tak daj vedieť. Ja radšej nebudem riskovať, mám sa rada, aj svoje deti. Poznám jednu ženu, ktorá takmer vykrvácala takže to mi úplne stačilo. 🤐

lavazzake
16. máj 2015

@janickacrazy pozeram, ze obe mame dve deti a obe termin v oktobri...mozem sa opytat, mala si dve sekcie? Varoval ta teraz lekar, ze na nieco mas davat pozor? Lebo mne zatial povedal len ze nedvihat takze a ze budem musiet byt viac pod kontrolou...

extrate
autor
16. máj 2015

@zuzana92101 Ja som veľmi rada že si sa ozvala, ďakujem. Ja som to študovala už dlhšie ale vždy som našla len americké stránky alebo prípadne z iných európskych krajín, tak preto som sa pýtala či existujú prípady aj na SK že nechajú ženu rodiť spontánne. Prajem Ti všetko dobré a držím palce 🙂

dugyna
16. máj 2015

ahojky ja som rodila po 1.sekcii druhe spontanne. v americkych odbornych clankoch a studiach sa bzne clovek stretne ze zeny aj po 2 sekciach nechaju skusit rodit normalne, nejde automaticky na sekciu ako u nas.
a pokial mam info aj v hainburgu sa da rodit po 2 sekciach normalne.

dugyna
16. máj 2015

@janickacrazy hm jasne typicke a jedine co sa na SK vie len strasit zastrasovat ludi ..percento ruptury maternice je mensie ako zapal brusnej dutiny pri apendicitide.
@lavazzake ak si v predchadzajucom tehu nemala problemy znamena blesti v jazve, pri porode budes mat rozdiel 2roky medzi porodmi tak nie je tam nic take strasidelne na c si mas davat pozor. ine by bolo ak si mavala bolesti v jazve..

dugyna
16. máj 2015

@lucyzet hm realny alebo vymysleny pripad ktorym len zastrasuju?

u nas na SK ta vsetci srecne radi seknu ak mas uz v karte sekciu..naco si predsa pripadne komplikovat zivot...

sardinka333
16. máj 2015

Podla mna dnes je taký trend všetko ,,prirodzene,, - oblasť porodníctva zažíva doslova ,,boom,, požiadaviek rodiček či už oprávnených alebo menej ,,šťastných,, na ktorých často silou mocou trvaju akoby vyštudovali medicínu a mali atestáciu z porodníctva a gynekologie - jedine tak ,,internetovu,,. Moja kamoška sekciu chce a kedže už jednu mala a teraz čaka bábo tak je spokojna, vaginalny porod ju nelaka. Druhej kamaratke robili dva cisarske, pekne prišla do nemocky v den kedy sa dohodli s doktorom a ,,porodila,,. Deti maju obe kočky krásne, zdravé, šikovné...Takže su ženy aj také a aj onaké...niektoré ani vyginalny porod nechcu. Z našej partie čo sa stretavame ako rodiny je nás 6 rodín som rodila prirodzene len ja! Ostatné kočky mali cisarske a vaginalny im vobec nechyba...Nejako to dieťatko musí prisť na svet, ak by mi doktor povedal že je to riziko, ktoré by radšej nepodstupoval tak zdravie moje a dieťaťa mi je prednejšie ako prirodzený porod. Samozrejme treba to individuálne posudiť, poradiť sa ale zase nebyť tvrdohlavý. Ziadna z nás tu nechce zanechať siroty alebo prist o dieťatko pripadne zažiť nejake porodné komplikácie veduce k poškodeniu dieťatka.

lucyzet
16. máj 2015

@dugyna reálny prípad, cca 4 roky dozadu sa mi zdá, skús si vyhľadať.

dugyna
16. máj 2015

@sardinka333 ano samozrejme je to podhlad..len by ma zaujimalo aku pricinu alebo Dg stanovil porodnik u tych tvojich 5tich kamaratov ked kazda z nich mala sekciu...toto je totiz typicke pre slovenske porodnictvo a gynekologogiu jednoducho rychlo a este aj pripadne platene urobit brusnu operaciu, pripadne aj v celkovej anetesteze.
nie je to porod je to brusna operacia, ktora ma vsetky rizika ako ina bruska operacia. a ulahcit si tym zivot lebo nchce vaginalny porod...fu to nie je dovod..na sekciu...
ak je indikacia napr dieta je ulzene priecne ci KP, alebo ine vazne zravotne riziko ok.

To ze sa po prvej sekcii rodi sekciou je len na slovensku, lebo ak si zazmluvnite porodnika po 1.sekcii je jasne ze Vam navrhne sekciu dalsiu ktoru si naplanujete a ma ju hotovu za 20-30 min...ale je to brusna operacia a ak sa vyskytnu problemy neskor ako inkontinencia vedzte z coho...
Pre lekara je to jednoduchsie prist seknut a hotovo...nemusi byt v pozore na telefone..za tych 100 eur ktore mu ostatnu ak si cast z 300 eur vezme nemocnica a dalsiu cast da ako odvody...

pokial zena nema pocas tehotenstva problemy ako bolesti v jazve nema preco neporodit prirodzene, je len potrebne aby sa porod rozbehl spontanne.

v AT co je par km od nas...ak by mali vyssie % sekcii ci nastrihoch mala by porodnica komisiu

dugyna
16. máj 2015

@lucyzet vdaka nasla som ale na media mam svoj nazor. prihoda je teda evidentne pravdiva ako taka ale co je naozaj pravdy na nej a co je pricinou smrti rodicky je otazne.medialnym spravam neverim je v nich max.10% pravdy a aj to niekedy vela..cize musela by som to mat z priamej ruky..
takto je tazko povedat co bolo pricinou..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre