Ahojte. Hrozi mi predcasny porod a velmi sa bojim o babatko, s akym zdravitnym stavom by sa narodilo☹ Uz 5 dni mam ,, menstruacne,, bolesti, lezim 3 den v nemocnici a vobec mi nezaberaju magneziove infuzie a pokoj na lozku. Som otvorena na spicku prsta a mam skrateny krcok ( ak to nie je od stvrtku horsie) Pychli mi uz aj inj.na dozretie drobcekovych plucok....
Prosim Vas, narodilo sa vam dietatko takto predcasne? Ako ste to zvladli? Dakujem za kazdu odpoved...
@salo kamaratke sa narodili dvojicky v 29tom tyzdni. boli asi dva mesiace este v nemocnici, co bolo dost narocne psychicky, fyzicky aj financne. ale dnes su to 7mesacne krasne slecny uplne zdrave. len musia casto chodit na kadejake kontroly, a cvicenia pre predcasniatka. tak silno drzim palec, aby vsetko dobre dopadlo. a viem, ze je vela takych predcasniatok.
Ahoj. Ja som sice neporodila predcasne, ale tiež som od 32tt ležala v spitali kvôli hroziacemu predcas.pôrodu ( ja som krvácania , otvorená som bola este viac nez ty) tiež mi pichli injekcie na dozretie plucok...ležala som s vylozenymi nohami 😀 no a nakoniec sme to dotiahli do 38tt...takže nemusíš este predcasne porodit, len treba naozaj ležať, vstať len na wc a najesť sa. Je to na nervy, ale pomáha to....držím palce nech je všetko v poriadku...
Akurát dnes moja kamarátka porodila bábätko v 33tt, tiež sa veľmi bála, ale vyzerá to s malinkou veľmi dobre. Má niečo vyše 2 kg a 46 cm. Je v inkubátore a dokonca dostáva iba kyslík, nemusí byť pripojená na žiadne prístroje, lebo dýcha sama. Takže nemaj strach, ver, že všetko dobre dopadne, 33tt nie je až taká hrôza. Držím palce 🙂
@salo ahoj, predovšetkým sa pokús byť kľudná (viem, že sa to ľahko hovorí), lebo podľa mňa keď budeš kľudná, tak sa ukľudnia aj Tvoje bolesti. 🙂 A teraz - ja som síce nerodila v 33. týždni, ale moja mamina sa narodila v 7. mesiaci. Neviem, ktorý to bol týždeň, ale mamina je z dvojičiek, narodila sa v novembri, doma, vážila ani nie dve kilá (kilo aj niečo, ale neviem presne), ešte si nevedela vraj udržať teplo, tak jej otecko balil pršteky do vaty - no a je úplne v poriadku. 🙂 Ani nikdy žiadne problémy nemala. Takže vidíš, zvládlo sa to v roku 1949, určite sa to zvládne aj teraz. 🙂 Ale samozrejme Ti držím palce, aby sa drobček nechal ukecať, prestal špekulovať a zostal v brušku ešte aspoň 5 týždňov. 🙂 Že mu odkazujem, nech maminku pekne poslúcha. 🙂
ahojko je tu tema predcasniatok pohladaj a neboj aj deticky v tomto obdobi narodene su krasne a zdrave. kukni velmi ti poradia hlavne sa nebat. tiez som zazila tie stresy a vtedy som sa nemala na koho obratit tak kuk do tem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ahojky, my mame dcerku narodenu presne v 33tt. Dostala som preeklampsiu a hned mi museli spravit sekciu. Nic sa neboj, vsetko bude OK, 33tt uz nie je taky hrozny. Dcerka ma teraz 3 roky aj nieco a je, chvalabohu, v absolutnom poriadku. Babatko, ak by sa ti narodilo teraz, daju do inkubatora na JIS-ku a postupne bude priberat a ked priberie na pozadovanu vahu, tak pustia domkov. Ak mas teraz babatko v poriadku, tak bude aj po predcasnej sekcii (porode), resp. je to velka pravdepodobnost. My sme aj cvicili Vojtovu metodu, ale nedam dopustit, ked sme uz museli cvicit. Nebojka, vsetko bude v poriadku, poznam aj skor narodene deticky a nic im nechyba 😉