Pôrod za dverami a vy ste doma sama. Čo teraz?

siuherry
4. jan 2014

Ahojte 🙂 mate niektore skusenost, ze kontrakcie uz prisli a vy doma sama...volat taxik,alebo sanitku? Lebo vraj odvoz do nem.si treba zabezpecit sama 😒

aliza
4. jan 2014

@siuherry a nemas nikoho? kamosku, susedov, znamych,....ak nie, tak taxik.

pribinak
4. jan 2014

Sanitku, prišli dvaja starí dedovia a celu cestu si robili srandicky, potom ma prišli pozrieť na sestonedelie a poblahozelali mi k babu, a držím palce ;))

titkovamiriam
4. jan 2014

@siuherry je najlepsie sa s niekym dohodnut a keby to bolo fakt že už o,,hubu,,tak sanitka ti urcite pride,to skor nepride taxik aby si mu to tam nezaspinila

viki1077
4. jan 2014

no ja osobný teda nemam kedze som este neni mamicka a ani tehu 🙂 ale kamaratka mala podobný problém kedze dostala kontrakcie a zacala jej odtekat plodova voda a doma bola uplne sama lebo rano jej manzel isiel do prace a zhodou nahod samozrejme mobil sa vybil mala strasne bolesti a pokym nasla nabijacku bola uz tak velmi otvorena ze uz citila aj hlavicku no tak kaslala na celi mobil a horko tazko zazvonila susedke na zvoncek ta zaspatá vybehla von lebo bola po nocnej a nechapala ze co sa deje ale koniec bol krasny odrodila maleho davidka susedka samozrejme s telefonickou pomocou a dnes sa na tom vsetci iba dobre zabavame ze ake mala v tedy fofri... 🙂

siuherry
autor
4. jan 2014

Este sa to nedeje chvalabohu, len zatka odisla pred dvomi dnami a som na ihlach co robit...keby to nahodou doslo... Ten taxikar ma napadol,ze sa este bude namna ocapovat 😖 skusim teda sanitakov hadam mi pomozu

mon173
4. jan 2014

nam vraveli ze na sanitku mame narok.(teda bolo to pred 2 rokmi, ale stale to beriem akoze to plati. myslim ze je rozumnejsie volat sanitku, kedze taxik ta odvezie maximalne pred urgentny prijem a necha tak (samozrejme zalezi od taxikara, ale na to by som sa nespoliehala), a sanitka ta musi dopravit az k doktorovi. nevies v akom budes stave v case ked uz dojdes do porodnice, a byt tam sama, pripadne s bolestami teda neodporucam. takze urcite volaj sanitku..

ushuaia
4. jan 2014

@siuherry neviem ako je to u nas so sanitkou, ale asi tak ako hovoria baby nadomnou...rodina, znami, priatelia...,prinajhorsom ozaj ten taxik..., ved nejako sa uz do nemocky dopravit musite 🙂 , inak tiez zelam vela stastia... 🙂

ladydasha
4. jan 2014

@siuherry Ja som sa odviezla sama... hrdinka 😀 ale mne len odtekala pomaličky voda. Inak som bola pripravená volať sanitku. Bola som posledné dni doma bez manžela, tak som sa vlastne na túto možnosť celkom reálne pripravovala.

maznacik007
4. jan 2014

@siuherry podla mna radsej sanitku len treba ratat ze ta odvezu tam kam podla spadu patris ... 😉

abbey1
4. jan 2014

Osobne som pri poslednom pôrode išla do nemocnice po odteceni plodovej vody a s kontrakciami taxíkom.Manžel pracovne mimo mesto, dcéra doma s dedkom.Rodine som tak skoro ráno nevolala, aj tak by neprišli skôr ako taxík.Ak nemáš pôrodnicu hodinu cesty od domu, tak by som volala taxík.Bude asi aj rýchlejší.

siuherry
autor
4. jan 2014

Nuz sama sa odviest nemozem...nemam vodicak 🙂 aj keby bol doma priatel ten tiez je bez vodicakj jedine,ze bude soferovat na cierno :D hadam by zato nemal mat postih ved ide o zivot :D kamosky su mimo....praca alebo este sviatkuju. No je to des. Takze uz nemam stres z porodu,ale z toho ako sa dostanem do porodnice :D

pribinak
4. jan 2014

Sanitka ta odvezie zadarmo, záchranári ti pomôžu s taškou az pred dvere vyšetrovne, taxikár sa nemusí dostať cez rampu v nemocnici, ak bývas ďalej od miesta, kde chceš rodiť, tak ti záchranári v sanitke skôr pomôžu ako taxikár, sanitka ta tiez vezme fo nemocnice, ktorú si vyberieš, teda ak nebude na druhom konci Slovenska

viki1077
4. jan 2014

@siuherry neboj nic urcite neostanes bez pomoci ale naozaj radsej volaj sanitku... gratulujem a drzim palce 🙂

siuherry
autor
4. jan 2014

Ja som bola este pred par hodinami presvedcena,ze ak to pride jednoznacne volam sanitku... No nasla som clanok kde sa pisalo, ze sa buduca mamicka musi dostavit svojpomocne do porodnice tak ma to zmiatlo... Preto zbieram postrehy

zdenka_28
4. jan 2014

@siuherry ja som sice este nerodila, ale asi by som tiez volala sanitku ... podla mna mas na nu narok, ved naco si platime cely zivot? 😉 drzim pasticky nech to dobre dopadne 🙂

viki1077
4. jan 2014

no stavaju sa aj take veci ale mne keby to povedali ze po mna nepridu no normalne zacni kricat ze ci si zoberu na svoje svedomie ze sa tebe alebo dietatu nieco stane... ja som mala zhruba pred polrokom problemi s moc. cestami voala som ze mam strasne bolesti ze sa nemam ako dostavit na pohotovost a ze mm krv v moci samozrejme mi povedali ze po mna nepridu vraj ze mi to neohrozuje zivot no a ja taka ze nie dobre ale ked mi odidu oblicky som zvedava ci bude zit aj potom ostali ticho a vravim ze c teda pridu a oni ze nie a ja taka fajn cakajte to ze sa budem stazovat a oni hnet sanitku vam uz posielame treba im len riadne povedat....

siuherry
autor
4. jan 2014

Dakujem baby vsak co ... prinajhorsom sa mi zdvyhne adrenalin v krvy a budem mat rychlesie porod, ak sa stretnem s ufrflancami 😎

ushuaia
4. jan 2014

@siuherry je super ze sa k tomu ,,problemu,, stavias pozitivne...no prinajhorsom by soferoval partner, snad by mu to prepacili... 🙂 ,teraz vazne, mna sice odviezol partner, ale tiez sme spekulovali ked to na mna pride kto ma odvezie, kedze ja by som si sanitku tazko zavolala (sme v zahranici a francuzsky neviem... 🙂 ), tiez by som sa neodviezla - vodicak nemam ( idem si robit 🙂 ), a aj ak by som ho mala v tych bolestiach neviem ako by som odsoferovala...a nakoniec to prislo ked bol partner doma...nastastie

anjelicek26
4. jan 2014

@siuherry - ked ti odtecie plodova voda, mala by si byt prevazana vodorovne (aby sa dietatku nedala pupocna snura okolo krku). Vtedy mas narok na sanitku, tak si ju kludne zavolaj. Ak budes mat "len" kontrakcie, volaj si taxik ;) Drzim palceky ;)

carmen86
4. jan 2014

vezmite si romky ta pride kazda sanitkou do nemocnice aj z daleka aj ked to ma blizko a hlavne v noci, im nikdy neodmietnu, takze aj my normalne zeny mame na to narok 😉 🙂

siuherry
autor
4. jan 2014

@ushuaia uf tak Ty si teda mala stastie 😉 nasi anjeli strazni 😉

siuherry
autor
4. jan 2014

No skusim najskor tu sanitku...sice podstupim vysluch ako by som niekoho zavrazdila kym pomna nakoniec pridu,ale nebudem riskovat cakanie na taxik a vlacenie kufra 🙂 ked mozu dorazit koli vyplachu zaludka pri otrave alkoholom toto je myslim prijemnejsie 😉

ushuaia
4. jan 2014

@siuherry neboj sa , ono sa to poriesi, ani nebudes vediet a budes v porodnici... 🙂 , veru nasi anjeli strazni 🙂

maznacik007
4. jan 2014

@siuherry ono ked volas sanitku tak treba mat niekedy pevne nervy ... a mozno to aj trochu zvelicit, ale co ja si pamatam tak gynekolog daval taky papierik na sanitku ...takze urcite k porodu je narok ... v BA bolo tak ze ta odviezla podla spadu (kamaratka s tym mala problem tak si to pamatam)

drz sa ... a hlavne im nadiktuj mesto...ja ked som volala synovi dostal prvy velmi silny laryngiticky zachvat ... a prestaval dychat modral tak sanitku sice poslali aj na dobru ulicu ale do ineho mesta... nastastie suseda mala rectodelt cipok a vedela poradit ako na zachvat a leteli sme s autom na kramare potom... 😝

zuzkat1
4. jan 2014

@siuherry no ja mam v zalohe svokra,ale keby nemohol tak volam sanitku.

siuherry
autor
4. jan 2014

@maznacik007 chvalabohu byvame blizsko zachytneho strediska sanitiek takze dojdu hned 🙂 s tym synom to dobre dopadlo, ked clovek v strachu kolkokrat zabudne ako sa aj vola 🙂

siuherry
autor
4. jan 2014

Od vzrusenia hadam ani nezaspim 😅 no idem sa o to aspon pokusit... Dakujem Vam za rady 🙂 a vela zdravicka zelam

mijunik
4. jan 2014

@siuherry ahoj, príjemne sa na tejto téme bavím, je to milé, keď nastávajúca maminka stresuje (ale oprávnene) ako sa dostať do pôrodnice, keby zrazu bolo rýchlo treba. 😀 My sme našťastie nemuseli špekulovať, lebo ma manžel obidvakrát viezol, raz poobede, druhýkrát v noci. Ale napadlo ma, že veď počasie je celkom prajné čo sa tohoto týka - čo tak rozložiť si stan pred vybratou pôrodnicou? 😀 😀 A keď to na Teba príde, len kúsok precupitáš... 😀 Hihi, predstavujem si prekvapené pohľady lekárov, keby si si pred pôrodnicou varila kotlíkový guláš. 😀 No ale teraz bez srandy - volala by som určite sanitku. V každom prípade. Nevieš ako rýchlo sa Ti pôrod rozbehne, aká bude situácia na ceste, sanitka si môže v premávke viac dovoliť, nehovoriac o vybavení sanitky v porovnaní s taxíkom. Áno, aj my sme išli obyčajným autom, ale išli sme hneď, nebolo tam žiadne zbytočné čakanie, kým to auto odniekiaľ príde. Alebo taxík - nemusí byť akurát nikto k dispozícii a Ty budeš v panike, že to prípadne nestihneš. Nehovorím, že od pocítenia prvých kontrakcíí porodíš do pol hodiny, tak rýchlo to väčšinou nejde, ale ja osobne by som mala lepší pocit, keby som si volala sanitku, než taxík. Odhliadnuc od toho, že Ti môže tiecť plodová voda; v sanitke s tým tak nejako počítajú, v taxíku nemusia. 🙂 Držím palce, aby si sa do pôrodnice, keď to na Teba príde, dostala bez problémov a aby bolo všetko v najlepšom poriadku. 🙂

miku1
5. jan 2014

@siuherry No ja ti poviem len takú pikošku mojej kámošky. Prišlo to na ňu o 23.00 hod., ona sama doma, manžel na druhom konci slovenska na školení....Nenapadlo ju nič iné, ako sama sadnúť do auta a poďho do Šace do nemocnice. Na polceste zistila, že benzín má skoro na nule, tak sa obrátila, šla natankovať, tam pani čo obsluhovala skoro padla z nôh, keď ju videla, a šup ho teda znovu do nemocnice 🙂 Manžel samozrejme na mobile nastavené len vibrovanie, zmeškané hovory si našiel až ráno, takže kým dorazil do nemocnice, kámoška už bola vysmiata jak lečo 🙂 Ono to asi závisí aj od toho, ako to na teba dôjde. Ale skôr by som sa asi s niekým dohodla, kto by bol "v pohotovosti" pre prípad núdze.

1104
5. jan 2014

@carmen86 "my normalne zeny" a co si ty neaka nadriadena rasa???? 😠

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre