Pôrod vo vode

jankaa120
25. aug 2015

ahojte žienky aký máte nazor na pôrod vo vode?Je vhodné porodit dieta vo vode?Je to maximalne bezpečne??

evittam
25. aug 2015

@jankaa120 Ahoj, no môj názor- kedysi to bol veľký ošiaľ a "boom". Dnes ti lekár povie, že nie sú tomu nejak naklonení - po prvé musíš mať všetky vyšetrenia - kultivácie a podobne max.24 hodín "staré" - to sa dá iba ak budeš v nemocnici - a tiež ani tam presne nevedia kedy porodíš, no a po druhé prestali to preferovať hlavne kvôli tomu, že detičkám sa skoro vždy zapálili očká. 😉

xckaret
25. aug 2015

@jankaa120 už nevieš čo so sebou????

jaruskatt
25. aug 2015

ja som rodila v ČR a bez problémov a žiadnych extra vyšetrení. Ak si zdravá ty aj bábätko...
Je to pre bábätko prirodzené - prechod z vody do vody. No a pre mamičku je to super uvoľňujúce. Teplá voda odľahčí telu, chrbtici a uľaví od bolesti. Uvoľní sa aj hrádza, zmierni sa tlak a netreba vo väčšine ani nástrih (i keď ten netreba v 90% pôrodov...) Preto v zahraničí takmer väčšina pôrodov je vo vode 😉 Naši dr. ťa odrádzajú len preto, lebo je to "nepohodlné" pre nich! Taktiež preto, lebo pôrod do vody je v ich pôrodnici nemožný 🙂 nemajú vane 😉
(uups, zase som nalogovaná na maminom nicku... ) 😅

jaruskatt
25. aug 2015

No a pozerám že si z BA. Skús pohľadať skupiny a diskusie, kde mamičky rodili do vody. Blízko máš Hainburg, ČR... 😉

adelakk
25. aug 2015

@jankaa120 ja som prve dieta rodila v UK do vody, druhe dieta na SVK tak ako tu rodi vacsina, po leziacky na lehatku, neprirodzene, nepohodlne, neprijemne.........tie dva porody sa nedaju vobec porovnat. Vo vode to bolo super, voda pomaha zrelaxovat sa medzi kontrakciami, lahsie sa meni poloha pri rodeni, atd atd.... Neviem ako je to na SVK s porodom do vody, ale keby som zostala znovu tehotna tak idem rodit po svojich skusenostiach do UK a do vody.
@xckaret nechapem co si myslela tym, ze ci nevie co zo sebou? Iba na SVK a niektorych dalsich postkomunistickych krajinach sa stale rodi tym istym sposobom po leziacky, ktory je uplne pre zenu neprirodzeny. V zahranici sa uprednostnuju vsetky mozne sposoby len nie ten co na SVK. A ako som uz povedala, tak sama zo svojej skusenosti mozem odporucit porod vo vode.

xckaret
25. aug 2015

@adelakk ale viem o čom hovorím, kámoška mala rodiť do vody v CH, toľko cirkusu okolo toho bolo...a nakoiec bol to cisarák, bola rada, že porodila zdravé dieťa.

adelakk
25. aug 2015

@xckaret okolo mojho porodu do vody nebol ziadny cirkus, kedze som bola vporiadku a tehotenstvo prebiehalo bez problemov. Ked som zacala rodit tak som prisla do Centra prirodzeneho porodu kde ma zaviedli do pekne zariadenej miestnosti (nieco ako obyvacka), kde bola aj velka stvorcova vana. Opytali sa ci chcem ist do vody, ja som suhlasila a bolo to. Vsetko prebehlo ok a ja som si porod naozaj uzila. Nevravim, ze to nebolelo, ale aj vdaka prostrediu okolo mna, vdaka mojmu manzelovi a dvom milym porodnym asistentkam som si prichod svojho dietata na svet naozaj vychutnala a spominam na to iba vdobrom. Porod na SVK nebudem radsej spominat. Bola som rada, ze som to prezila a to som nemala ziadne komplikacie. Takze podla mna to vyhrava voda aj keby som sa mala kvoli tomu trepat do zahranicia. Samozrejme, ze ked su pocas tehotenstva alebo porodu komplikacie tak sa vo vode rodit neda, ale pokial je vsetko ok tak jednoznacne.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre