🙂 ahoj vsetkych srdecne zdravim,28.12.2007 sa nam narodi nase druhe babo chlapcek,doma mam 17 rocnu dievku,vo februari mi zomrel tatino,pomerne mlady a ja som v tyh najväčších stresoch hned po mesiaci od tatinovho pohrebu zostala tehotna,tak si vravim ze mi to poslal z nebicka,ale mam aj strach po tolkych rokoch tak sa chcem spytat ci mate a ake mate 🙂 skusenosti s porodom po tolkych rokoch,ja verim ze to dobre dopadne a budem optimista aj ked moj prvy porod no nic moc a preto sa aj trocha obavam,vopred vam dakujem za prispevky
anaja, koukni do diskuze 37let a snaha o mimi, jsme tam starší maminy a snažilky, tak tam určitě najdeš některou,co rodila po delší době 🙂
ale také se přikláním k tomu, že se budu cítit jako prvorodička 😀
ahoj,ja som rodila po 16 rokoch a dá sa povedat,že v pohode a doma mám už skoro 18-ročnú dcéru a 16 ročného syna,v najväčšich bolestiach pri pôrode som bola asi 40 minút a malá bola na svete. Ja som teda dost rýchlo rodila aj predtým.Mna už brali tretí krát ako profesionálku 😀 😀 Po dvoch hodinách ležania po pôrode na pôrodnom stole,som išla sa sama osprchovat a po vlastných išla na izbu 🙂 No myslim si,že to tá sestrička aj tak dost riskovala,čo keby som kdesi odpadla 😠
anaja, ja mám doma 13ročného syna a ako prvorodička sa cítim už teraz keď idem niečo nakupovať pre mimi,lebo z toľkého množstva si neviem vybrať a zorientovať sa a potom kladiem predavačkám asi primitívne otázky.Tiež nevie čo ma v januári čaká, lebo v srande hovorím že som rodila v minulom storočí a v inom tele...neboj, nejako to zvládneme. Prvý porod som mala dosť ťažký takže ma snáď horšie už čakať nemôže
Ahoj! Aj ja máme dve puberťačky doma a po 12 rokoch ma čaká tretí pôrod, hoci som po druhom bola presvedčená, že je to posledný. Mýlila som sa...A čím lepšie sa to blíži, tým mám väčší strach z toho. Už v ničom nie som si istá, hoci sa ma vyspystujú furt, že ako budem rodiť? Čo ja viem?????? Však nejak to zvládneme, nie?
akosik tie rocniky klesaju,takze ja po 11.rokoch a hroza-nikdy viac-lepsie povedane,nikde nie je istota ake to bude 😉 prve super a druhe nedajboze dostat von 😨
babky ja uz si tak pomaly upravujem psychiku,takze teoreticky som prichystana na 1000 % 🙂,jedine co ma zas trapi ze som anemicka a strasne ale strasne ma v noci boi panva,asi sa mi roztahuje ale pripadam si jak pubertak ktoremu rastu kosti 😀 a tie moje terminy dcera v piatok 13 a maly bude 28.12 🙂 tak to som cela ja
Aj moja staršia dcérka sa narodila 13-eho decembra, ale to bol vtedy, pred 14-imi rokmi utorok.Pred polnocou a ke*ď ešte počká 20 minút, tak by sme narodky mali spolu. Ale vtedy bolo tých 20 minút straaaššnee veeeľaaa.....
Ja som rodila po 16 rokoch od prvého pôrodu a druhý pôrod bol oproti prvému oveľa lepší, už len z toho dôvodu, že manžel bol pri mne a tiež som si mohla vybrať lekára, aj keď druhá dcéra bola skoro o 1 kg ťažšia a bola som nastrihnutá pri oboch pôrodoch - po druhom pôrode som už na druhý deň v pohode sedela, po prvom som mala hrozné problémy a nástrih som aj niekoľko rokov po pri menzese riadne cítila
aj ja som rodila po viac ako 16-tich rokoch a slo to rychlo (za 4 hod). bolesti sa dali zvladnut. zopakovala by som si to - taky to bol krasny zazitok. podla mna porod prebieha najskor v hlave. tam ked mas pohodu a jasno - vsetko pojde dobre - treba mysliet pozitivne. aj pritomnost manzela urobila svoje a hlavne to, ze sme sa na dietatko velmi tesili.
moj nazor: priebeh porodu nezavisi od doby od posledneho porodu a ani od veku zeny - vsetko je o psychike (ja nie som ani fyzicky zdatna).
Ahojte,
viem, ze vobec nezapadam do vasej vekovej kategorie, ale niecim predsa mozem prispiet 😉 Mojej mamky kamaratka mala uz troch chalanov doma, co najstarsi mal 19 a najmladsi 12 a vsetko prebehlo uplne super. A teraz je stvrty chlapec zlatickom celej rodiny, aj ked poriadny anjelik s rozkami, kedze uz ma 3 roky a zacina vymyslat 😀
A ja teraz si tiez hovorim, ze malinku, ktoru mam este schovanu v mojom brusku, my zariadila moja maminka, ktora mi minuly rok necakane zomrela a stale nechapem preco musela odist tak skoro, kedze bola este mlada. Zivot ide dalej a stastickom pre nas bude nasa Kristinka 😉
Nebojte sa vsetko zvladnete, ci uz mate alebo nemate viac rokov 😀
ahoj januliak ja mam podobny pribeh ako ty,tiez mi otec nefajciar zomrel tento rok vo februari na rakovinu mandle a tesne po pohrebe a v tych pre mna naj najvacsich stresoch som zostala tehotna a cakame chlapca,a myslim si ze mi to
tatino poslal z nebicka....
ella uplne s tebou suhlasim,ze cely porod je o psychike
🙂
ANAJA : JÁ MÁM TERMÍN PORODU VE STEJNÝ DEN JAKO TY,JE MI 32 A MÁM DOMA KLUKA 7,5 ROKU.JESTLI TO ZVLÁDNEŠ TO SE OPRAVDU NEBOJ...NEJSI ZASE TAK STARÁ A NAVÍC SI MYSLÍM,ŽE SI TO ZASE JINAK UŽIJEŠ A BUDEŠ ŠŤASTNÁ.JE PRAVDA,ŽE TEĎ JE TEN PŘÍSTUP K PORODU A K MIMINŮM JINÝ NEŽ V DOBĚ KDY SI RODILA,ALE MYSLÍM,ŽE JE TO TEĎ LEPŠÍ.HLAVNĚ SE NEBOJ A VYCHUTNEJ SI TO.UŽ SE NÁM TO KRÁTÍ....
kamila3 dik za nazor a psych.oporu,niekedy som uz aj vyrovnana a niekedy hrozny strach no nech je uz januar 😅 pa pa
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
ahoj, po toľkých rokoch budeš ako prvorodička 😉