Ahojte maminky.Idem si k Vám po radu,skúsenosť...? :D Jednoducho by som rada vedela Váš názor,príp. skúsenosť.
S manželom sme sa presťahovali do Rakúska-od tu pracuje a keďže sme chceli byť spolu tak sme išli s dcérkou za ním.A chceli by sme druhé bábätko.Len ja mám z toho strašný strach,pretože moja nemčina ešte nieje moc dobrá -učím sa.A neviem ako by som to tu zvládla poradne,pôrod-prvý pôrod som mala cisársky...Muž povedal,že by chodil vždy so mnou aby nevzniklo nejaké nedorozumenie ale tak predsa mám nejaké obavy....
Tak by som rada aj Váš názor alebo ak má niekto podobnú skúsenosť budem veeľmi rada a vďačná ak napíšte 🙂
P.S. Maminky a prosím blbé komentáre ma nezaujímajú...Ďakujem veľmi :*
Myslim, ze sa nemas coho obavat. Ja budem rodit vo svajciarsku a po nemecky sa priblizne dohovorim, ucila som sa len rok a pol. Vsetci lekari tu hovoria po anglicky, iba niektore sestricky nevedia, ale vsetci sa ti snazia porozumiet, kludne ti zopakuju a vysvetlia, nikdy som nemala problem.
@kikus64 Neboj sa, za chvilu sa naucis. Len sa treba trochu aktivnejsie zapajat. Kup si knihy, pozeraj televiziu, spravy... Nalepi sa na teba. Este nie si tehotna, ak som to spravne pochopila, takze mas este cas na nejaku poradnu. Porod detto, pri porode sa nehovori, pri porode sa tlaci. REsp. ak bude cisarsky, tak sa ani netlaci, ta uspia a zobudis sa.
Nerob si problemy kde nie su.
Pripadne sa zapis na nejaky jazykovy kurz a do par tyzdnov mas zaklady. To uplne staci, ved pri tehotenstve sa ta velmi nemaju co pytat, vsetko vidia na ultrazvuku 🙂
Vela zdaru.
@kikus64, dieta este len planujete? Nez bude cas na porod, moze byt aj tvoja nemcina vyborna. Vacsina doktorov je schopna a ochotna bavit sa aj v anglictine, sestricky ani velmi nie, ale tie, co som vyhmatla pri druhom porode veru po nemecky nevedeli tiez (takze bacha na nemocnicu) A v neposlednom rade - muz s tebou naozaj moze byt cely cas, dokonca aj pocas cisaraku moze byt na sale, takze ak si vybavi volno, tak moze naozaj cely cas bez problemov tlmocit.
@kikus64 ja by som rodila na slovensku.a prisla by som aj pred porodom na morfo ultrazvuk
Kedze manzel bude vsde chodit s tebou tak v tom nevidim problem a postupne sa v NJ zlepsis. Ja som prve tehotenstvo a porod prekonala v Londyne, ale mala som dobru znalost AJ. Radsej by som rodila v zahranici nez tu ked mas moznost.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
ja si myslím, že v rakúsku nebudú mať problém ani s angličtinou, pokiaľ tú máš lepľiu ako nemčinu....ale inak cítim s tebou, budem rodiť v krajine v ktorej jazyku sa zvládnem tak možno predstaviť a nakúpiť, ale nič zložitejšie....ale zas zatiaľ každý s kým som mala dočinenia mal v pohode zrozumiteľnú angličtinu, čiže sa to dá prežiť....ale napriek tomu ťa fakt plne chápem, tiež by som sa radšej rozprávala po slovensky 😖